Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Może niech inni się wypowiedzą.. może nikomu się nie przyda a mi bardzo...

Subkonta. 

Potrzebuję dać dostęp pracownikom. Niekoniecznie chcę widzieć żeby wszyscy widzieli wszystko.

Oddzielne konta odpadają z kilku powodów, można je streścić do 

- marnotrawstwo punktów - wszędzie trzeba trzymać rezerwę (no i przelew kosztuje)

- przesunięcia projektów między subkontami

Czyli generalnie logowanie się do jednego konta na różne loginy, login determinuje które projekty widzimy. Konto admina widzi wszystko.

Nawet opcja z jakąś opłatą za każde subkonto... czy ogólnie jakieś konto premium?

dymna.jpg

Zależy jak chcesz rozbudowywać :)

Mi tak naprawdę na chwilę obecną w zupełności wystarczy

- dodawanie użytkowników (no i usuwanie, zmiana hasła :) )

- przypisanie użytkownika do projektu (z poziomu admina), zmiana tego przypisania. Czy raczej przypisania do danego projektu usera (do grupy przypisujemy jednego usera).

- dla danego usera widoczne tylko jego projekty

- wycięcie ustawień (komunikator, transfery, logi, ustawienia konta, usuń linki) dla userów

- user nie może zmienić przypisania usera do projektu

- user nie widzi zakładki wszystkie grupy (i nie ma do niej uprawnień "z palca")

można ewentualnie wyciąć widok ogólnej liczby punktów, wykresów, przydzieleń.

User ma widzieć swoje projekty i mieć do nich pełne uprawnienia, nie powinien widzieć nic więcej. Nie musi mieć prawa do zakładania nowego projektu.

Admin musi mieć możliwość zarządzania userami i przypisaniem projektów, samymi projektami.

dymna.jpg

W następnym tygodniu do tego siądę i może uda się to sprawnie wprowadzić.

Wprowadzę opcję udzielenia uprawnień do grupy linków dla dowolnego zarejestrowanego usera.  Będzie on mógł dowolnie modyfikować projekty zgodnie z wybranymi uprawnieniami.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jak to się zwykło mówić, mój login do czegoś zobowiązuje :D 

Tydzień minął i nic nie ruszyłem, będę przy tym siedział w tym tygodniu, bo całkiem mi zabrakło czasu. 

• 2 tygodnie później...

@wedrowiec - opcja przydzielania grup linków innym użytkownikom jest gotowa, przetestowałem i wygląda na to, że wszystko działa jak trzeba, ale wiadomo, to mało testów, więc coś może być nie tak.

Ogólnie oddaję opcję jeszcze jako Beta, jak zwykle nie dla osób ze słabymi nerwami :) 

1. Jak przypisać nowego użytkownika:

- Po kliknięciu w menu "Linki" w górnej belce wybieramy z listy rozwijanej przy konkretnej grupie linków opcję: "Opcje udostępniania grupy"

- następnie do formularza podajemy login użytkownika, któremu chcemy dać dostęp.

Gotowe. Można zdefiniować więcej użytkowników dla projektu.

2. Do czego użytkownik z udostępnioną grupą nie ma praw:

- użytkownik nie ma prawa do usunięcia grupy

- użytkownik nie ma prawa do usunięcia linków w grupie (projektów)

- użytkownik nie ma prawa do zgłaszania na białą/czarną listę (dla konta z którego został przydzielony dostęp)

- użytkownik nie widzi stanu konta

Użytkownik ma pełne prawa do:

- edycji projektów (może zmieniać wszystkie opcje)

- przeglądania/usuwania/eksportu przydzieleń

- zgłaszania spamowych miejscówek

Na razie opcja jest darmowa.

W razie pytań, pomysłów śmiało.

• Like 1

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności