Skocz do zawartości

Propozycje rozwoju LinkTak.pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@okazwłoka jeszcze drobna prośba o domyślne wyświetlanie grup chociażby alfabetycznie ( tj na https://linktak.pl/?typ=grupy_linkow ), gdyż obecnie są chyba wyświetlane jakoś losowo, nie alfabetycznie ani nie wg daty stworzenia i robi się bałagan nawet gdy nazywa się grupy np z podobnym przedrostkiem by mieć je obok siebie widoczne. Przy kilkudziesięciu grupach będzie trudno się odnaleźć.

• Like 1

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mam dwie kolejne propozycje:

1. Czy można by zrobić, aby zapotrzebowanie na słowa kluczowe/ tagi na stronach wyświetlało się w serwisie w formie tabeli? Tak jak to jest w Statlinku (z podziałem na kategorie tematyczne)? Teraz to pobieranie plików dla każdej strony jest strasznie upierdliwe. Tak naprawdę raz to pobrałem dla dwóch stron żeby zobaczyć jak działa i już nigdy do tego nie wróciłem. Dalej robię stronki "na oko" ( i z tego co widzę to nawet w kilku podstronach udało mi się trafić w zapotrzebowanie ;) ).

2. Proponuję zrobić tabelę z kategoriami z zapotrzebowaniem na sloty (np. w górnym menu w zakładce "Dla Wydawców"). Obecnie widzę że każdy robi stronki w takich ogólnych/ bezpiecznych tematykach jak finanse, suplementy, sport, motoryzacja itp. Ale jeśli zamawiam nowe teksty to jest mi to w sumie obojętne na jaki temat. Więc jak są tematyki mniej obłożone, a wykazujące zapotrzebowanie ze strony reklamodawców, to co mi szkodzi zrobić zaplecze poda taką kategorię? Nic. Tylko problem polega na tym że nie wiem gdzie jest zapotrzebowanie. Więc lecę dalej standardowo: finanse, suple, finanse, suple i tak w kółko ;) Taka tabela jest istotna zwłaszcza po ostatnich zmianach w przyznawaniu punktów. Czyli widzimy jaka kategoria potrzebuje zaplecza bo jest zapotrzebowani -> robimy stronki -> szybciej dostajemy punkty bo stronki są obkładane od ręki. Wszyscy szczęśliwi, i wydawcy i reklamodawcy.

• Like 1

co do zapotrzebowania na frazy też uważam, że rozwiązanie jak w statlinku jest najlepsze.
Ja pobrałem 2 razy to zapotrzebowanie na frazy i 2 razy nie było polskich znaków, jak zobaczyłem te tabelki w excelu to odechciało mi się w ogóle do tego podchodzić i znowu wróciłem do statlinka tam frazy pobrałem i zleciłem napisanie tekstów dla linktak :)

• Like 1

@Rainmaster - sortowanie po id dodane, tak samo dla grup stron.

Zapotrzebowanie - musi to funkcjonować tak jak jest dla istniejących domen w systemie. Bo zapotrzebowanie na frazy może być, ale nie koniecznie dla tej konkretnej domeny (ma za niski rank, nie ta kategoria, linki z zapotrzebowania mogą już na tej domenie istnieć).

Ale zgadzam się w stu procentach, bardzo dobry pomysł -  potrzebna jest ogólna informacja na zapotrzebowanie do celów stawiania nowych domen. Do wprowadzenia - możliwe że dziś/jutro ta opcja się pojawi.

• Like 1

2 godziny temu, okazwłoka napisał:

Zapotrzebowanie - musi to funkcjonować tak jak jest dla istniejących domen w systemie. Bo zapotrzebowanie na frazy może być, ale nie koniecznie dla tej konkretnej domeny (ma za niski rank, nie ta kategoria, linki z zapotrzebowania mogą już na tej domenie istnieć).

Myślę że trzeba to jakoś zmodyfikować, zastanowić się jak by to miało działać. Bo przypuszczam że gdybyś zrobił ankietę czy ktoś korzysta z tej funkcji w obecnej formie, to okazałoby się że nikt. Więc nie spełnia to swojego zadania, bo wydawcy nie robią stron pod frazy na które jest zapotrzebowanie (bo ich nie znają), a to że czasami się uda trafić to kwestia przypadku i doświadczenia z innych systemów (można się domyśleć jakie frazy mają wzięcie, ale to zadziała tylko przy tych najpopularniejszych frazach typu "tabletki na odchudzanie" czy "kredyty bez bik", ale już jakiejś mniej popularnej frazy na którą może być zapotrzebowanie tak się nie trafi).

Korzystają z tego użytkownicy, nawet do mnie z tym piszą :)

Poza tym patrz na drugą część - tam jest rozwiązanie problemu dotyczące nowych domen.

System nie będzie bonusował stron,  które na bonus nie zasługują (jeżeli na danej domenie nie ma zapotrzebowania na daną frazę, to dlaczego jej dawać bonus). W statlinku zapotrzebowanie ma całkiem inne znaczenie, nie ma co porównywać.

Nadal uważam, że obecny sposób pobierania fraz jest mało wygodny (jak się ma trochę więcej domen podpiętych niż 5, to pobieranie dla każdej z nich pliku co 2-3 dni jest mało funkcjonalne, i już po tygodniu nie wiadomo co gdzie jest). Także jeśli frazy są przypisane do domen, i nie da się zrobić ogólnej listy z zapotrzebowaniem to ok, ale może można jakoś inaczej (z poziomu panelu, bez pobierania) prezentować te wyniki dla każdej domeny?
Ok, zostawmy to; jeśli tak ma zostać to trudno. Mam inną sugestię:

Po zmianie sposobu naliczania punktów (którego generalnie jestem zwolennikiem) przydałaby mi się informacja ile każda strona dostałaby punktów gdyby na każdej stronie miała link (maksymalna ilość punktów przy obecnych parametrach, czyli inaczej mówiąc ta wartość która była prezentowana przed wprowadzeniem zmian). O co chodzi: każdy kto dodaje większą ilość zaplecza ma skalkulowaną jakąś wartość minimalną jaką chciałby osiągnąć z każdej stronki żeby mu się biznes kalkulował. I teraz jak dodajemy podstrony, to ważne jest żeby wiedzieć ile one dają punktów, żeby wiedzieć czy strona ma wystarczający site, czy trzeba dołożyć treści aby biznes się spinał i starczyło na przedłużenie domen ;) Na przykład ktoś sobie założy że chce żeby domena mu dawała 1 000 punktów. Dodaje ją dzisiaj do systemu + kilka podstron i po dwóch dniach ma np. 650 punktów (bo nie na wszystkich stronach jest linki). I teraz fajnie byłoby jakby w ogólnym widoku, pod obecnymi punktami (tymi 650) np. w nawiasie wyświetlała się wartość ile ta strona by generowała punktów gdyby każda podstrona punktowała. Np. wyświetlałoby się 980. To wtedy ktoś by wiedział, że żeby dobić do zakładanego 1 000 punktów musi jeszcze dołożyć podstrony. W obecnej sytuacji jak mu się wyświetla 650, to on musi czekać aż wszystkie podstrony zaczną punktować, wchodzić w każdą stronę co kilka dni i sprawdzać czy to już, czy jeszcze nie itd.

Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, czy trochę zamieszałem? :)

Jeśli masz pomysł na frazy, to śmiało. Ogólnie nie musisz dla każdej domeny osobno to robić, bo eksport jest dostępny z poziomu grupy stron.

Jak będzie więcej głosów na wyświetlanie maksymalnej możliwej ilości punktów do zdobycia dla strony, to nie ma problemu :) 

To nie propozycja rozwoju, ale ten wątek najbardziej mi podpasował z istniejących. Nie nalicza punktów za strony (np. 1111) oraz podstrony (np. 55386). Chyba zawsze trzeba było chwilę poczekać po moderacji, ale dziś to trwa wyjątkowo długo. Na podstronie są już linki.

Z tego co widzę jest tam wszystko ok po weekendzie :)

Będzie wprowadzonych kilka zmian za niedługo, które padły w tym temacie (w tym tygodniu na pewno).

Będzie też udostępniony prosty CMS blogowy oparty o sqlite, który będzie można łatwo podpiąć pod linktak (między innymi automatyczne generowanie plików importu) - będzie to myślę ciekawa propozycja. Co więcej będzie obsługiwany jak Wordpress prze xmlrpc - będzie można korzystać przy dodawaniu artykułów z takich narzędzi jak na przykład WPis czy darmowy SeoPrzybornik.

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 1

Jak wygląda sprawa pobierania kredytów w przypadku modyfikacji przelewu? Np. daję 2000 punktów na 30 dni, ale po chwili chcę jednak go zmienić na 1000 na 60 dni. Jestem kasowany dwukrotnie za przelewy (za pierwszy i jego modyfikację, czyli jak za drugi)?

Czy wygasłe transfery same znikają po jakimś czasie, czy trzeba je usuwać ręcznie?

Czy ktoś korzysta z tymczasowego rozwiązania breadcrumbs? Przyznam szczerze, że ja zgłaszałem potrzebę, ale nie korzystam. @okazwłoka, ponawiam prośbę o jakiś normalny breadcrumbs. Nie musi to być od razu, niech tam tylko będzie gdzieś zapisany w todo. Rozumiem, że to jest bajer, a nie coś kluczowego. Jednak nie chciałbym, by to tymczasowe rozwiązanie okazało się długotrwałym. Bo się wg mnie nie sprawdza.

I UX. Czy można zmusić kolumny na każdej podstronie by miały jakaś minimalną szerokość, która się nie zmniejszy? Np. często kolumna data ściska mi się w 4 linijki. Albo w widoku linków, wolałbym widzieć wszystkie słowa kluczowe od ręki, bez najeżdżania na przycisk wielokropka (za to tagi z kolei są dla mnie zbyteczne). No chyba, że jest ich bardzo dużo, to wówczas niech się pojawi. Albo przycisk Edytuj link x albo Kopiuj link x raz są w jednej linii, raz jeden pod drugim.
Ja zdaję sobie sprawę, że dwa powyższe to są pierdoły. Ale te pierdoły dały mi o sobie znać, więc piszę o nich.

Przerwanie/modyfikacja przelewu powoduje zwrot kredytów proporcjonalnie do niewykorzystanej części.

Zakładka przelewów zostanie zmieniona, bo przy większej ilości przelewów ciężko się połapać.

Breadcrumb też będzie dorobiony, to obecne rozwiązanie napisane jest na szybko.

Zapisałem do sprawdzenia formatowanie tabel.

• 3 tygodnie później...

Brakuje opcji podmiany adresu domeny w linkowaniu w edycji, w przypadku "spalenia" domeny wystarczyło by wtedy podmienić adres i anchory, a tak trzeba linkować od nowa... i czekać na przydzielenia, a w przypadku zatkania slotów traci się wiele miejscówek, bo na to miejsce wejdzie konkurencja.

• Like 1

Przydałaby się informacja, kiedy ostatni raz zostały sprawdzone parametry domeny. Mam dwie takie:

754
646

którym (jakoś w ostatnim czasie, ale jednak) wzrosły parametry, a w systemie nadal widnieją stare. I teraz nie wiem, czy system jeszcze nie sprawdził, czy może sprawdził i błędnie podaje.

Druga sprawa - chyba jest mały błąd z pobieraniem kredytów przy modyfikacji transferu. Przedłużyłem i dodałem punkty dla 605, ale pobrało mi tylko tyle, ile by pobrało za przedłużenie dotychczasowych punktów, a powinno trochę ponad 2 razy więcej.

W dniu 13.02.2018 o 18:11, AdamBoganD napisał:

czy anchor linka może mieć tekst przed i po.

Jeżeli tak to jak to się dodaje?

Tego nie ma i nie będzie.

Poniższe do wprowadzenia:

W dniu 13.02.2018 o 23:07, karolex napisał:

Brakuje opcji podmiany adresu domeny w linkowaniu w edycji

W dniu 14.02.2018 o 06:24, AdamBoganD napisał:

proponuję też dodać opcję masowej zmiany parametrów: ilość dzienna, maksymalna i % nofollow

14 godzin temu, BaS napisał:

Przydałaby się informacja, kiedy ostatni raz zostały sprawdzone parametry domeny.

@BaS - dzięki za info. Będzie sprawdzone to z kredytami.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności