Skocz do zawartości

Mapy google - opinie o firmie

mezon123

Rekomendowane odpowiedzi

Jakimś cudem mam na mapach google zaznaczone 2 lokalizacje firmy. Dawno temu zgłosiłem usunięcie jednej ale wygląda że nikt się tym nie przejął.

Na jednej lokalizacji ktoś mi nasmarował kilka negatywnych opinii.

Czy warto jest pod takimi opiniami pisać swoją odpowiedź? 

Zdrowy rozum podpowiada mi żeby nie wchodzić  w internetowe przepychanki, nie odpowiadać na agresję ze strony klienta.

Czy nie spowoduje to promowanie lokalizacji przez google z tymi złymi komentarzami kosztem lokalizacji na mapie z dobrymi opiniami?

Jak nakłonić google żeby usunęło jedną z lokalizacji , tak żeby na mapach był tylko jedenk punkt z lokalizacją firmy , zamiast 2 punktów jak jest teraz.

Dlaczego google nie krzyczy do mnie że mam 2 lokalizacje na mapie z todkłądnie tym samym adresem i danymi firmy?

Za to z wielką dbałością usuwa mi dobre komentarze klientów. Mniej więcej 80% dobrych komentarzy ( nie piszę ich sam dla siebie) jest  w ciągu 1-2 tygodni od umieszczenia kasowane.

To jest jakaś paranoja.

Co wpływa na pozycję na liscie przy szukaniu na mapach google.  Na mapach podobnie jak w wyszukiwarce płaci się za bycie na 1,2,3 na tej liście z lewej strony firmy obok mapy ?

Z  tego co wiem sprawa nie jest taka prosta. Kiedyś zgłosiłem jedną firmą, że przestała działać. Była to spółka, która już nie istnieje. Do dziś wyświetla się informacja "Zamknięte na stałe" czy jakoś tak. Przy takim zgłoszeniu można wybrać opcje, taką gdzie opisujemy, że "nigdy nie istniała", ale to też nie będzie zgodne z prawdą.

Ogólnie mapy, jak widzę, to strasznie niedopracowany produkt pod tym względem.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• 3 tygodnie później...

@mezon123 Najlepiej poproś, aby usunięcie zgłosiło kilka niezależnych osób i robiło to w sposób regularny. Zgłaszanie nieprawidłowości przez kilka osób w naszym przypadku często działa (na przykład mieliśmy problem z wyświetlaniem niewłaściwego zdjęcia w wizytówce, niezwiązanego z firmą). Co do opinii i odpisywania na nie - w tym przypadku, kiedy zależy Ci na usunięciu tej lokalizacji, nie ma sensu odpisywać, natomiast ogólnie jest to pożądane. Z doświadczeń wielu osób wynika, że dzięki aktywności pod opiniami o firmie, Google przychylniej traktuje później wnioski o usunięcie tych niesłusznych;) ale to oczywiście tylko doświadczenia. nie żadna oficjalna informacja.

2 godziny temu, LatajaceKrzesloZaglady napisał:

Najlepiej zamówić rozmowę z konsultantem od map google i wtedy załatwicie wszystko bez żadnego problemu. Jeśli mam jakikolwiek problem to zamawiam rozmowę i wszystko jest załatwiane bardzo szybko

Polski oddział google ma osoby fizyczne i mikroprzedsiębiorstwa głęboko w d....

Nie znam nikogo komu udało sie porozmawiać telefonicznie z pracownikiem google i załatwić swój problem.

Dnia 25.10.2017 o 16:32, mezon123 napisał:

Polski oddział google ma osoby fizyczne i mikroprzedsiębiorstwa głęboko w d....

Nie znam nikogo komu udało sie porozmawiać telefonicznie z pracownikiem google i załatwić swój problem.

kontakt2.png.c32cd990e1365228da1c65ddf00f1240.pngkontakt1.png.7fd0a8ca8d1789a45983e4dabf651dea.png

Wypełniamy ten formularz i oddzwaniają do nas w ciągu minuty, także nie wiem w czym problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności