Skocz do zawartości

Jak ustawić Nofollow do wybranych linków wew. w menu

arczer

Rekomendowane odpowiedzi

Rozbieżność między użytecznością a konsekwentnym linkowaniem wewnętrznym wymusza na mnie zastosowanie jakiejś metody (plugin?) aby niektórym linkom z menu nadawać atrybut Nofollow. Zna ktoś sposób jak to zrobić, co użyć?
Witam, proponuję zastosować jQuery.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Menu pierwszego rzędu, bez submenu. Powiedzmy, że nazywa się menu2 i posiada 5 linków wewnętrznych, potem to menu2 wstawiam w element rozwijanych zakładek 'Accordion' z VisualComposer. W te zakładki chce dać kilka różnych menu, i najlepiej żeby to wszystko było nofollow bo ma inne anchory dla tych podstron niż w footerze, menu górnym czyli globalnie.

W sumie dobry trop poszukać nie pluginu a rozwiązania w gogle. Więc w panelu WP w zakładce "menu", są opcje ekranu i tam Relacje (XFN) gdzie można nadać atrybut NOFOLLOW. O to chodziło, dzięki.

Teraz dla pewności zanim coś namieszam - chcę dać NF dla linków którym w tym właśnie menu muszę nadać inny anchor i z tego co kiedyś się dowiedziałem to alby nie namieszać wyszukiwarce w głowie, lepiej żeby na danej stronie link (wewnętrzny) występował tylko pod jednym anchorem. Racja?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności