Skocz do zawartości

Nie widać żadnych efektów prac optymalizacyjnych

antaba

Rekomendowane odpowiedzi

tak potrzeba 73 letniej wiedzy, gdybym zaczynał teraz to w życiu bym się nie domyślił tego co zrobiłem pół roku temu żeby wbić nową stronę do topów, a wynikało to z wiedzy i trochęcwaniactwa

dlatego mówiąc wprost nie masz szans sam tak samo jakbyśmy my nie mieli szans gdybyśmy zaczynali teraz

aha jeszcze jedno, nie użyłem ani jednego linka z katalogu

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki Ci Finan za wskazówkę, ogólnie wiadomym jest,że takie działania są nie wystarczające, do wewnętrznego linkowania używam wtyczki internallink, pisałem już, że zaplecze tworzę  na darmowych blogach. Na chwilę obecną monitoruję stronę na 36 fraz przy pomocy Serpmonster, gro z nich jest w 2 - giej dziesiątce, jedynie te z długiego ogona, 4 wyrazy, charakterystyczne dla branży, są w top 10. Niestety, linki z tych blogów są na chwilę obecnie nie widoczne - sprawdzam efekty przy pomocy wtyczki do przeglądarki i spyglass

Pewnie masz rację revau, samemu to sam wiesz, np. wyrób akcyzowany można w kibelku wypalić, cwaniactwo, niestety jest mi obce.

Nie mając dostępów do ftp, SC itd, dodając linki tylko w darmowych miejscówkach to nie ma prawa się udać.

Robię teraz optymalizacje sklepu i ogrom prac jakie w to trzeba włożyć (często programistycznych)  sprawia, że zmiana meta tagów czy linkowanie wewnętrzne to pikuś. Nie będę wspominał, że pewnie linkowania wewnętrznego też poprawnie nie potrafisz zrobić bo wątpię, abyś wiedział jakimi metodami je można poprawić bo jest kilka na to sposobów.

I nawet nie przeraża mnie grażyństwo twojej szefowej, która wzięła trochę kasy z dofinansowania i myśli, że teraz już będzie miliony zarabiać. Takie grażyństwo jest już w Polsce po prostu normą.

Wystarczy wejść np. na oferię i poczytać januszów biznesu jak szukają pozycjonerów a z drugiej strony poczytać januszów pozycjonerstwa jak odpowiadają na te oferty.

SEO

18 godzin temu, antaba napisał:

Powiem wprost nie wymijająco, cytując klasyka, takie rady powinny być w koszu.

1. Zamieszczać wpisy w katalogach, w komentarzach na forach, blogach trzeba mieć wiedzę seowca 73 letnim doświadczeniem?

2. Optymalizować tytuł, meta descrption i linkowanie wewnętrzne, panie, noooooooo, to już należy zlecić te zadanie wyspecjalizowanej agencji

3. Byłem pewien, że znajdę tu porady sztukmistrzów, coperfieldów, czarodzeji i innych magów, revau a Ty nie czytasz z ruchu warg?

Nie nauczono cie, ze proszac kogos o rade, w dodatku darmowa, wypada wykazac sie odrobina pokory? Bo ja tu widze taka sytuacje: "mam horom strone, dejcie mnie gotowe rozwiazania, ale musice paczec w szklana kule" + "czujcie sie zaszczyceni, ze dostapiliscie zaszczytu dyskusji ze mna". Faktycznie juz lepiej zamknac ten watek.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

4 godziny temu, GreenParrot napisał:

Nie mając dostępów do ftp, SC itd, dodając linki tylko w darmowych miejscówkach to nie ma prawa się udać.

No właśnie na dwoje babka wróżyła :D

Serio, pomagacie typowi, który w du**e ma Wasze rady, nawet nie reaguje na to, co piszecie. @antaba człowieku, zgaduję - masz z 30-40 lat, I-II grupę inwalidzką, średnio ogarniasz te Internety, o pozycjonowaniu czytasz teraz gdzieś na jakiś blogach, artykułach, albo nie - książke sobie o tym kupiłeś taką aktualną z 2013 roku (używasz komend prehistorycznych mordeczko) i próbujesz tych metod, które tam napisali.

Rozumiem, że to nie Twoja wina, chcesz zarobić na chleb, natomiast konsekwencja - piszesz, że cwaniactwo jest Ci obce, a robisz coś, o czym nie masz pojęcia, tak? :)

Pierwszy post pisałeś , jak "rany boskie mamo kupa", ale widzę, że co post się rozkręcasz i już Ci coraz mniej ta kupa przeszkadza. Jeszcze 31 maja pytałeś tu na forum jak wyszukiwać keywordsy, teraz zgrywasz coraz większego kozaka, co mój drogi na dobre Ci nie wyjdzie, bo ten Twój projekt, jak to czytam wszystko to pierdo*nie szybciej, niż się tego spodziewasz. Bo buńczuczny to Ty jesteś, tylko podstaw ku temu brak.

Powiem Ci jedno - znalezienie sklepu, który "prowadzisz" trudne nie było. Preste sobie zaktualizuj.

Panowie, nie ma sensu temu Panu pomagać - ogarnijcie w jaki sposób on się wypowiada na temat poszczególnych osób, które straciły siły do jego głupoty w innych postach i z szacunku do samych siebie, po prostu dajcie spokój.

A Pan Panie antaba być Pan uczciwy, idź do szefowej, powiedz że no kurde nic Pan nie zrobisz, bo Pan po prostu nie umiesz, niech Pana wyleje na zbity pysk, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przekaże jakiejś Agencji z kumatymi ludźmi, która będzie miała pojęcie z czym się to SEO je.

Spokojnie, wypowiedź z gatunku raczej z pod budki z piwem, a nie jak ktoś, kto prowadzi własny biznes. Trzeba się wyluzować,  wydaję się, że pomyliła Ci się odwaga z odważnikiem, cytując klasyka.

1. O ile sobie przypominam, nie zwracałem się tutaj z prośbą jak wyszukiwać keywordsy

2.Zgrywanie kozaka? Znowu Ci się coś pomyliło, może miałeś na myśli kazaczoka? Po prostu, szukam wskazówek od tych, którzy wiedzą więcej i chcą troszkę tej wiedzy przekazać, no i pomóc. Rozumiem, że Ty pomaganie innym masz głęboko w d.

3. Nie jest to żaden mój project, nie znam, niestety autocada

4.Buta? W niebie nie znajdziesz żadnej cnoty tego świata, oprócz pokory, w piekle zaś wszystkie oprócz jednej, pokory. Jedynie pokornie odpowiadam na chamskie zaczepki

5.Staram się być uczciwy, niestety, przeczytawszy Twój post widzę, że nie zawsze to popłaca, Panie Pyciak

Dnia 11.10.2017 o 20:54, Toto napisał:

Koledzy, jestem pełen uznania. Jeżeli udzielacie odpowiedzi, staracie się pomóc, a w odpowiedzi dostajecie "ciepłe słowa" to oznacza, że pójdziecie do nieba

Normalnie siebie zacytuje :) 

Jak widać, droga do nieba nie jest łatwa.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Dnia 15.10.2017 o 19:35, antaba napisał:

monitoruję stronę na 36 fraz przy pomocy Serpmonster, gro z nich jest w 2 - giej dziesiątce, jedynie te z długiego ogona, 4 wyrazy, charakterystyczne dla branży, są w top 10.

To za przeproszeniem kiego hu*a tu szukasz? Masz TOP10 dodatkowo w dodatku masz

Dnia 15.10.2017 o 19:35, antaba napisał:

zaplecze tworzę  na darmowych blogach

Więc idź w świat ze swoim sukcesem.

Czego oczekujesz od tego tematu?

Dlaczego nie widać linków, które dodałeś do katalogów, których google nie chce już indexować?

POKORY CHŁOPIE, Z TAKIM PARCIEM NA SZKŁO IDŹ GDZIE INDZIEJ PA

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Jak to czego szuka,  na większość fraz  wejść do top 20 -30 jest w miarę prosto, górka zaczyna się jak chcesz wbić się wyżej...

Co do darmowego zaplecza na blogach, metoda jak każda inna, obarczona większym ryzykiem utraty efektu pracy, ale o ile dobrze zrobiona, podlinkowana to działa.

Podstawa to z jakich śmietników linkujesz swoje bezpłatne/płatne zaplecze.

Przy pozycjonowaniu pojedyńczej  strony, rozbudowywanie płatnego zaplecza ma ograniczone uzasadnienie ekonomiczne. Co innego jak masz 10/20/30 klientów wtedy koszt domen, serwerów, przedłużenia rozkłada się.   

16 godzin temu, antaba napisał:

Po prostu, szukam wskazówek od tych, którzy wiedzą więcej i chcą troszkę tej wiedzy przekazać, no i pomóc

Szukasz pomocy za free do komercyjnego projektu.  Nie tędy droga. 

Wziąłeś się za coś o czym nie masz pojęcia.  Jedyne dla ciebie rozwiązanie to ogłoszenie w stosownym dziale forum. Napewno ktoś się odezwie i pomoże ale za kasę. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dnia 11.10.2017 o 13:22, antaba napisał:

Mówiłem już, że nie mam dostępu do ftp, nie mogę edytować pliku index.php, index.html w sekcji HEAD

NIE ZAWSZE TRZEBA DO TEGO FTP,  Na Priv poszło też jak zrobić za pomocą GA.

Ogólnie sytuacja wygląda dramatycznie - brak podstawowych narzędzi, brak pieniędzy na inwestycje. Ja już nie mówię o kupowaniu ahrefs czy majestic ale naprawdę wydatek rzędu 1000 zł jako inwestycja jest niezbędna, generalnie ta branża, w której jest sklep tak jak napisał Arkaszka Top 20 jest stosunkowo łatwo zdobyć ale TOPy to generalnie największe brandy w Polsce/na świecie więc budując zaplecze na darmowych platformach, bez narzędzi wspomagających nie jest możliwym wybicie się na interesujące frazy. Poprawka jest, ale nie w tym dziesięcioleciu. Sama optymalizacja nie da topów, trzeba linków i do tego mocnych, z mocnych stron. Darmowe katalogi raczej nie zdadzą egzaminu, może jakieś panoramy firm itd ale to już jest płatne i super efektu też nie będzie. Sposobów na zdobycie linków są setki. Poczytaj: 

- Skyscraper Technique,

- Link building w kolorze #CCC Lexy,

- Illustrated Guide to Link building (Search Engine Journal),

Tam znajdziesz jakieś podpowiedzi jak zdobywać linki, z tym, że zdobywanie silnych i darmowych linków jest czasochłonne, ponieważ wymaga researchu i pewnego wypracowania automatyzmów

20 godzin temu, Pyciak napisał:

Serio, pomagacie typowi, który w du**e ma Wasze rady, nawet nie reaguje na to, co piszecie.

Trochę tak się czuję....jak debil

17 godzin temu, antaba napisał:

O ile sobie przypominam, nie zwracałem się tutaj z prośbą jak wyszukiwać keywordsy

Odnosząc się do tematu raz jeszcze: Nie widać efektów prac optymalizacyjnych, mówiłeś, że masz TOP 20, niektóre frazy w TOP 10 więc chyba widać efekty. Pewnie odpowiednim linkowaniem wewnętrznym i dogłębniejszym audytem i jego wdrożeniem można by podnieść pozycje o kilka oczek ale naprawdę w takich branżach jak np meblowa samą optymalizacją nie wyciśniesz TOP 1 zwłaszcza gdy mierzysz się z brandami, o których słyszał każdy w Polsce. 

Widoczność linków: Jeżeli nie widzisz linku poprze zastosowanie wariacji inurl: intext: to znaczy, że link nie został zindeksowany. Możesz spróbować go zindeksować za pomocą Submit URL, dodać do niego 2-3 stałe linki aby zachować go w indeksie. Parametr link: kiepsko działa według mnie i szkoda czasu na sprawdzanie w taki sposób. W necie masz mnóstwo darmowych "Index Checkerów", które sprawdzą czy linki, które zrobiłeś są w indeksie (Bo domyślam się, że spisujesz sobie linki, które tworzysz),

Porady:

#1 Rób te zaplecze na darmowych blogach, linkuj je.

#2 Przede wszystkim przeczytaj poradniki, które ci wcześniej napisałem i opracuj według nich plan linkowania.

#3 W międzyczasie jak Grażyna wróci z urlopu zdobądź ten dostęp do GSC jak sam nie potrafisz.

#5 Załóż darmowe, januszowskie konto na brand24 i śledź interesujące cie słowa kluczowe i próbuj zdobyć linki.

#6 Załóż darmowe, januszowskie konto na senuto/semstrom i posprawdzaj konkurencję.

#7 Wyszukaj darmowego sprawdzacza linków, przewertuj konkurencję i spróbuj zdobyć linki z tych samych miejscówek.

1 godzinę temu, antaba napisał:

Zaaplikujcie sobie tymianek i podbial na uspokojenie, zanim skrobniecie cos, wezcie gleboki oddech

Wystarczy pisać w mniej pretensjonalnym stylu, mniej ludziom kazać się uspakajać, a skupić się na swoim podejściu.

ze koles z Invette  rozpowszechnia te info

A skąd je ma?

Ten ebook Marty Gryszko mam, szkolenia od niej tez, ucze sie caly czas z seostation.

To jest jeden ebook, jeszcze wykorzystaj 2 inne, które podałem.

1000zl?

1000 złotych na tą branżę to bardzo mało. Wszystko wymaga inwestycji. Myślę, że ktoś kto robił sklep powinien to wiedzieć. Sugeruję mniej cytatów.

No wybacz, przestan, za duzo kawy, lyknij magnez i wyluzuj, stary

Zobacz jak piszesz i znów ten ton - nie każ ludziom się uspokajać i luzować. Kawy nie piję.

Jesli strona jest w TOP10 to tylko na specjalistyczne frazy charakterystyczne dla branzy, np. xxx rolkowe PROFITLINE G5

Na bardziej ogólne nie ma szans samą optymalizacją w przypadku tego sklepu.

Konkurencje sprawdzam recznie, te darmowe konta sa z ograniczeniami i mocno okrojone, zreszta sam wiesz

Jest kilka sprawdzaczy, które są darmowe ale dają różne wyniki. Są okrojone bo są darmowe, niestety.

Wykorzystalem juz okres probny na brand24

Dlatego mówiłem januszowe konta na inne maile.

Przepraszam Was korzystam z linuxa bez polskiej wersji

Linux mocno ogranicza możliwość korzystania z narzędzi jeżeli chodzi o korzystanie z seo narzędzi, więc Windows przy braku pieniędzy to jest must have. Sprawdź pakiet narzędzi z Supagrowth.com

@Moriarty Nadal szac, że Ci się chce gadać z gościem, który nie ma budżetu, żeby w firmie był Windows...

Nie kumacie, że to jeden z tych, co zgłasza się do nas mówiąc "mam 100 zł chce seo 5 fraz rozliczenie za efekt od 3 msc"?

Ja rozumiem chęć pomocy, też biorę udział w aukcjach charytatywnych czy coś, ale ileż można :D

@antaba to Ty wyluzuj i nie obrażaj innych.

Parę osób tłumaczy Tobie że praktycznie nie ma szansy wypozycjonować sklepu w aktualnych warunkach, czyli faktycznego dostępu do sklepu,  bez narzędzi, bez budżetu i co najważniejsze dokładnej wiedzy opartej na doświadczeniu i testach. Z tego co piszesz to Tobie bardziej zależy od p. Grażynki czy Ani 

@Pyciak złóż ofertę pani Ani na SXO ;) BTW sądzę że @antaba chce się czegoś nauczyć i mu zależy na firmie, a przy takich warunkach jest to mission impossible 

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności