Skocz do zawartości

Jak pozycjonować?

pawulon1111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kilka pytań dotyczące pozycjonowania.

1. Moja strategia SEO wygląda następująco. Strona główna 1 grupa fraz, wpisy każdy wpis inna grupa fraz. Tak pozycjonuje i strona główna jest w TOP3 na interesujace mnie frazy a wpisy na 2,3 stronie Google. Dlaczego tak jest i jak poprawić pozycje? Wiem, że strona główna ma najwięcej mocy itp. Ale wpisy też linkowałem i jakoś nie mają tych pozycji, mimo iż Keyword Revealer pokazuje taka samą konkurencję która równa jest 10.

2. Czy pisząc artykuły w tagach dodawać słowa kluczowe, kategorie wpisu czy może zostawić to puste?

3. Jakiś czas temu robiłem takie mini zaplecze na darmowych platformach blogowych typu blogspot, wordpress itp. I dodawałem tam wpisy z takimi samymi słowami kluczowymi na jakie pozycjonuje wpisy i tak kiedyś z ciekawość sprawdziłem i się okazało że te strony zapleczowe są wyżej niż wpisy na moim blogu, chociaż zaplecza nie były linkowane, tutaj pewnie chodzi o autorytet tych platform blogowych, zatem pytanie się nasuwa jak wycisnąć jak najwięcej mocy z tego mini zaplecza i w jaki sposób linkować? Bo ja linkowałem dodawłem wpis i czasem link w postaci słowa kluczowego, czasem czysty link, a czasem np. "tutaj" "sprawdź" itp

Z góry dziekuje!

1. ogólnie dobrze robisz, wpisy po  prostu mają mniej linków prowadzących. podlinkuj może trochę zmień stronę główną żeby lepiej linkowała do podstron

2. możesz dodawać, szczególnie jak frazy mają sens.ale bez przesady

3. jak Twoja stroną się wzmocni będzie miała więcej linków przychodzących, to będzie wyżej niż zaplecze. Linkuj różnie, do wpisów także.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności