Skocz do zawartości

czcionka w odnośniku jest inna niż reszty tekstu na stronie.

Beavis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na początku akapitu <p style="font: menu"> i na końcu </p> Wstawiłem wewnątrz tego tekstu odnośnik - link i "anchor text" jest inną czcionka niż tekst spoza niego (czcionka jest większa i wygląda na times new roman). Co zrobić, żeby była taka sama czcionka jak w tekście poza tym odnośnikiem?

Po prostu wstawiłem w pewnym miejscu coś takiego:

<a href="https://www.grabowski.biz.pl/zagranica.html">za granicą</a>

i to "za granicą" jest inną czcionką (inny wygląd) niż pozostały tekst na stronie, nie będący (oczywiście) odnośnikiem.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

<p style="font: menu"> 

Co to jest menu?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Wstaw ten kod to zobaczysz zasade dzialania styli

a {
font-size: 44px;
color: red;
  }

a:hover {
	 color: blue;
	 }

p {
font-size: 8px;
  }

a {
  }

}

p {
  }

Mnie chodzi o konkretne rozwiązanie mojego problemu a nie o sprawdzanie możliwości stylów. Chodzi mi o konkretną odpowiedź na pytanie: dlaczego czcionka w odnośniku - linku umieszconym w tekście strony jest inna niż czcionka tego tekstu, pomimo, że nie formatowałem tego odnośnika inną czcionką. Co zrobić, żeby nie odstawała od tekstu (poza kolorem).

a {
  }

}

p {
  }

Mnie chodzi o konkretne rozwiązanie mojego problemu a nie o sprawdzanie możliwości stylów. Chodzi mi o konkretną odpowiedź na pytanie: dlaczego czcionka w odnośniku - linku umieszconym w tekście strony jest inna niż czcionka tego tekstu, pomimo, że nie formatowałem tego odnośnika inną czcionką. Co zrobić, żeby nie odstawała od tekstu (poza kolorem).

Już wiem. Zastosowałem <SPAN ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności