Skocz do zawartości

pozycjonowanie jednej lub wielu domen

Freja

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli gdzieś już było (nie znalazłam) to proszę nie bić, tylko odesłać :)

Mamy do spozycjonowania frazy: F1, F2, F3, F4, F5

Czy łatwiej byłoby spozycjonować na nie:

a). jedną domenę

D <- F1, F2, F3, F4, F5

b). wiele domen

D1 <- F1

...

D5 <- F5

Rozumiem że jakiś wpływ ma tu nazwa domeny i nasycenie jej danym słowem, co łatwiej uzyskać przy osobnych stronach, ale chodzi mi o to, czy Google limituje jakoś ilość/moc fraz pozycjonowanych linkami przychodzącymi, jeśli prowadzą do jednej domeny (oczywiście zakładając, że są dodawane w rozsądnym tempie).

No chyba, że to wiedza tajemna, którą nikt się tutaj z nikim w żadnym razie nie podzieli i tylko półgębkiem, z lindowską obojętnością rzuci: weź profesjonała...

Freja Draco - moje drakońskie poglądy.

Jedna domena oczywiście. Głupotą byłoby równoległe pozycjonowanie 5 domen na 5 fraz, bo (mega upraszczając) 1000 BL wyciągnie do TOP 10 wszystkie 5 fraz na 1 domenie, a te same linki nie wyciągną do TOP 10 5 fraz na 5 różnych domenach.

Jedna domena właśnie dlatego, że wypracowujesz jej autorytet i nowe treści, jakie się na niej pojawiają, dziedziczą wspólne wartości. Przy 5 domenach, masz 5 razy tyle roboty.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności