Skocz do zawartości

Presta, Opencart czy gotowy produkt

TomaszNo

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, TomaszNo napisał:

Nie wiem którą opcje wybrać, obydwie na czerwono ?   Pasek Warning Invalid path pojawił  się po kliku  Move

https://snag.gy/9PGsU6.jpg

napisz PW. pomogę Ci bo widzę, że troszkę się męczysz :)

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Wybrałem opcje drugą /sklep/ w pierwszej był ten plik  a ostatnia nie działała. Zainstalowałem  , dodałem szablon, przetlumaczony  juz prawie cały ale chciałbym kolory zmienić, niestety ten edytor to nie  graficzny tylko szlaczki. Czy znacie  instrukcje  która mi pozwoli zmienić różne parametry  w szablonie ? 

Wybrałem opcje drugą /sklep/ w pierwszej był ten plik  a ostatnia nie działała. Zainstalowałem  , dodałem szablon, przetlumaczony  juz prawie cały ale chciałbym kolory zmienić, niestety ten edytor to nie  graficzny tylko szlaczki. Czy znacie  instrukcje  która mi pozwoli zmienić różne parametry  w szablonie ? 
Zapoznaj się z konsolą w przeglądarce + CSS, myślę że małymi krokami dasz radę.

> Wysłane z telefonu

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

19 godzin temu, TomaszNo napisał:

Czy znacie  instrukcje  która mi pozwoli zmienić różne parametry  w szablonie ? 

Prawym przyciskiem myszki (PPM) na elemencie który chcesz zmienić, pojawia się okno i będzie coś takiego jak "styles" (w Chrome). Dopisuj polecenia CSS i sprawdź co się dzieje ;)

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Dzięki presta konsola to fajna rzecz, znalazlem jeszcze  sumblime text wszystko prawie gładko idzie ale ... :)

Moze ktos mi wskazac gdzie kod z konsoli w   bootstrap.min.css.5 zmieniać w plikach sklepu ?    Po kliknięciu w konsoli już tak ładnie nie pokazuje linii w ktorej  nalezy cos zmienic.  Mógłby ktos doradzić jak te elementy zmieniać i gdzie ?

Jeśli nie znasz lokalizacji pliku to najedz kursorem na nazwę pliku w konsoli, powinna podświetlić się ścieżka.

Nie masz dostępu do plików?
Spróbuj w edytorze nadpisać daną klasę, czy id w ten sposób:
#nazwa {
color: #000 !important;
}

> Wysłane z telefonu

56 minut temu, TomaszNo napisał:

Moze ktos mi wskazac gdzie kod z konsoli w   bootstrap.min.css.5 zmieniać w plikach sklepu ?

Pliku bootstra.min.css i wszystkiego co jest w boostrap nie ruszasz. Należy to nadpisać poprzez stworzenie np. custom.css i tutaj nadpisujesz to co chcesz żeby wyświetlało się inaczej.

Presta mam dostep tylko nie wiem gdzie to modyfikowac,  teraz  dudekkm pisze że nie moge.   Mogę was prosic o  przyklad  przed i po, jak to nadpisywac  np. na tym przykladzie, chcialbym zapisac backround-color a najlepiej dodac zdjecie zamiast koloru w backround-image  ? :)   https://snag.gy/5ETpPK.jpg

Backround-image;  Url('https://domena.pl/..../file/image') ;     tak dobrze ?

Ok. dopiero zauważyłem, że zdecydowałeś się na OpenCart.

Musisz pamiętać, że jak wprowadzasz zmiany w "ogólnych plikach css" to będą one dotyczyć większej ilości podstron w sklepie -> więc tutaj należy uważać bądź dopisywać / nadpisywać style w oddzielnym pliku co również nie będzie trudne -> wspomniał @dudekm

Nie wiem z jakiej szaty, szablonu korzystasz, dlatego odpalam jakieś demo, w którym pliki css znajdują się w:
catalog/view/javascript/font-awesome/css/

Nie wiem czy jest tam autoload katalogu, jednak możesz tam utworzyć nowy plik css o nazwie: custom.css i sprawdzić czy style są ładowane (konsola > network > ustawiamy filtrowanie na CSS i odświeżamy).
Wtedy w tym pliku będziesz mógł dodawać / nadpisywać style, przykład:

#logo {
    margin: 0 0 10px 0;
}

// możesz podesłać adres strony do weryfikacji wprowadzonych zmian - będzie szybciej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności