Skocz do zawartości

Niedziałający link ze strony po przekierowaniu domeny za pomocą 301

FLOWSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam, 

Napotkałem pewien problem pierwszy raz i nie mam pewności co się teraz wydarzy - może coś doradzicie, będę wdzięczny :)

Otóż do domeny 1 miałem pozyskany od dawna link z domeny 2. Nad jedną i drugą domeną miałem pełną kontrolę.

Musiałem jednak wykonać ponownie na domenie 2 przek. 301 z www na bez www, bo obie wersje w pewnej części indeksowały się w Google po niezbyt dobrze wykonanej migracji na serwerze.

Tego samego dnia link w AHREFS wylądował w sekcji lost ze statusem redirected.

Od razu poleciały mi wskaźniki Ahrefs rank, DR i UR dla domeny nr. 1

Czy ten link wróci ze swoją mocą? Jeśli tak, to ile może to potrwać?

Domena 2 już jest zaindesowana poprawnie po 301, ale ahrefs wciąż nie widzi tego linka.

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie cenne rady!

Pytanie jak zachowały się pozycje domeny docelowej w Google, bo wskaźniki ahfrefs to wskaźniki prywatniej firmy nie mające związku z algorytmem Google.

Przejmować trzeba się jak spadają pozycje w Google, a nie wskaźniki ahfres;)

Spadków specjalnie nie zauważyłem w serpach i jestem świadomy, że wskaźniki ahrefs, jak i majestic są trochę "makietowe".

Nie tego jednak dotyczy pytanie, ale:

Czy ten link wróci ze swoją mocą? Jeśli tak, to ile może to potrwać?

Domena 2 już jest zaindeksowana poprawnie po 301, ale ahrefs wciąż nie widzi tego linka.

dzięki za odp.

w ahfres często są przestoje jeśli chodzi o tego typu informacje, czasem są np. widoczne linki z przekierowania które już nie istnieje itd.

Ważne aby analizować czy Google zaindeksowało linka/301

wielkie dzięki!

Podepnę się pod temat jeszcze z jednym pytaniem.

Co warto zrobić, jeśli ze wszystkich podstron przekierowana domena wciąż indeksuje się dla jednego adresu url w google?

domena bez www jest zaindeksowana w pełni, lecz jeden adres z www wciąż wisi, a minęło z półtora tygodnia na pewno  - lepiej po prostu czekać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności