Skocz do zawartości

Znikające katalogi

GEGE

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisuje jedna ze swoich stron do katalogow - do tych samych do ktorych wpisywalem inna strone kilka tygodni temu. Niestety kilka z tych katalogow juz nie dzialaja :/ Smutne troche, bo ktos reklamuje na forum swoj katalog, poswiecam swoj czas na wpis i klops po kliku tygodniach :/

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

A czego się spodziewałeś... większość katalogów przestaje dzialać po kilku miesiącach a czasem nawet tygodniach. Część katalogów, leży odlogiem, nie piszę tu tylko o śmieciach w nich, ale o tym, że wlaściciel nie dba o dobre podlinkowanie katalogu. No, ale nie ma też się czemu dziwić, jak jedna osoba ma 100 katalogów, to czy jak zniknie 50, nie zrobi mu to żadnej różnicy. Więc wg większą ma moc jeden katalog, który jest zadbany (podlinowany) niż 20, ktore i tak są identyczne, róznią się tylko datą dodania wpisów.

I tak się można żalić w nieskończoność, sam dodaję ręcznie swoje strony do katalogow, z nadzieję, że katalog przetrwa przynjmniej 3 mieciące, bo przeważnie tyle bedzie się indeksowala podstrona, gdzie został dodany wpis.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Znikajace katalogi to mysle ze nie tak znaczacy problem jak katalogi ktore sa "moderowane" raz na kilka miesiecy wiec troche mozna poczekac na dodanie strony. Albo katalogi ktore sa porzucone i strony tez nie sa dodawane nowe. Mysle ze glowny problem to zbyt duza liczba wpisow przez dodawarki przy kilku katalogach ciezko znalezc czas na ich sprawdzanie. I wlasciciele katalogow mysle ze troche sie przeliczyli z dodawaniem linkow zwrotnych bo tych to jest bardzo malo i praktycznie na 1000 wpisow pojawia sie 1 link zwrotny w qlwebach. Ja niedlugo zmodyfikuje swoj najlepszy katalog tak zeby nie dodawaly sie dodawarki i wowczas wprowadzam link zwrotny obowiazkowy o ile katalog dostanie minimum pr5 mam nadzieje ze uda sie pr6 :)

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności