Skocz do zawartości

Google miesza

Liszu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieje sie i to nic dobrego. Katalogi i marna tresc (szczegolnie ta skapa, ale dobra %) rzadza.

A oto przyklad ktory jest wyjatkowo ponury:

Kpina

no i na 1 miejsu jest jakis szit przypominajacy wizytowke, z 246 BL z marnych katalogow, zas na 2 miejscu str pozycjonowana od lat kilku, majace stale, stare i roznorodne linki (tez rodzynek z pr6!), z pozadna dawka z systemu, majaca tresc dobra ale niekoniecznie %, i k.. 86,151 BL!!! I co to ma znaczyc?Ostatnio nie bylo przyrostu linkow no ale bez jaj..

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szczerze mówiąc obie strony powinny iść na spacer do parku optymalizacyjnego :) Zupa tagów i nikomu niepotrzebnych JavaScriptów vide "Preload Images" :P

Ale na poważnie - przesuń wyraz "Stomatologia" na początek tytułu strony... albo dosłownie - przesuń nazwę gabinetu na sam koniec tytułu, a najważniejszy wyraz na przód. Następnie poczekaj na kolejne odwiedziny Google :)

Jeden klient ostatnio sobie zakpił ze mnie, że przy pozycjonowaniu mówię mu takie rzeczy.. w końcu dał się namówić... nazwa w tył, hasło w przód... trzy dni później strona wskoczyła o blisko 400 miejsc w góre.

Ja pozycjonuję jedną stronkę jakieś 2 miesiące. Wszystko było ładnie na jedno z najważniejszych haseł wskoczyła na 4 pozycję i utrzymywała się tam jakieś 3 tyg. w zeszłym tygodniu stronka wyleciała w kosmos. Nie ma jej wogóle w zasobach google. Wróciła na chwile, a później znów zniknęła... Dodam, że z linkami na pewno nie przesadziłem... I jak tu się nie wku...?

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Ja drastycznych zmian w wynikach nie zauwazylem, choc zdziwily mnie bardzo szybkie rezultaty uzyskane w ubielgym tygodniu dla swiezo pozycjonowanego i optymalizowanego (jednak starszego juz) serwisu. Obiecywalem klientowi 2-3 miesiace, a tu nagle rezultaty w 3 tygodnie, i nie jest to napewno FSB. A fakt ze duza w tym rola optymalizacji serwisu

O pewnym zamieszaniu w Google u mnie moze ewentualnie swiadczyc wieksze zroznicowanie pozycji na roznych DC dla niektorych hasel.

Zupełnie podobną sytuacje mam. Również starsza domena, kiedyś pozycjonowana, od ponad dwóch tygodni zoptymalizowana i pozycjonowana od nowa. Dość szybko znalazła się powiedzmy w środku stawki na interesujące mnie frazy z lekkimi wachaniami, po tygodniu dość ładnie awansowała do top 50 na większość fraz na kilka dni, później spadła na dzień, znowu awansowała, by teraz znowu lecieć:)

To ze domena jest stara wcale nie oznacza, ze nie bedzie tanczyc jak jej G. zagra. Oczywiscie jesli nic sie z nia nie robi to bedzie dosc spokojnie, ale przy pozycjonowaniu, zwlaszcza, jesli zmienia sie zawartosc strony zachowuje sie podobnie do nowych domen. Gora, dol, gora, dol. Z wynikow juz jej nie wyrzuca, ale skoki z miejsca 90 na 35 i tak co dwa na zmiane sie zdarzaja.

Ponizsza domena ma ponad 18 lat :), ale temat zmienil sie kilka miesiecy temu i walka o pozycje prawie jak na nowej, tyle, ze bez fsb.

Jeden klient ostatnio sobie zakpił ze mnie, że przy pozycjonowaniu mówię mu takie rzeczy.. w końcu dał się namówić... nazwa w tył, hasło w przód... trzy dni później strona wskoczyła o blisko 400 miejsc w góre.

Robiłem testy dotyczące ustawienia słów i wyszło, że nie ma wielkiego wpływu, jeżeli w ogóle jakiś ma. Oczywiście nie mówię tutaj o przeniesieniu słowa z końca tytułu na początek, gdzie tytuł ma 1000 znaków.

Ponizsza domena ma ponad 18 lat

Ile ???? :D

Ponizsza domena ma ponad 18 lat , ale temat zmienil sie kilka miesiecy temu i walka o pozycje prawie jak na nowej, tyle, ze bez fsb.

Cały dzień mi to po głowie chodziło ;-)

Kurcze miec taką18 latke to można by było poszaleć...

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności