Skocz do zawartości

Google miesza

Liszu

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jak wam wyindeksowało strony to też dla site: nie otrzymywaliście, żadnych wyników? czy tylko stronki poleciały w serpach?

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy jak wam wyindeksowało strony to też dla site: nie otrzymywaliście, żadnych wyników? czy tylko stronki poleciały w serpach?

wczoraj żadnych site, żednych link,

dzisiaj gdy strona główna powróciła z ok 150 site powróciło 6, ale wynik pozycji powrócił do nromy.

Related za to z 0 do 10 mi podskoczył.

Mariosoft, mam wszędzie prawie zaznaczone w htaccess www-bez www.

Przepraszam za głupie pytanie:

Gdy nagłe znikają na mojej starej domenie BL według paska seo toolbar - czy to oznacza bana?

Ale to nie oże być banem , poniewasz w indeksie jestem.I to w top 10 Nie wiem co myśleć.

Mariosoft, mam wszędzie prawie zaznaczone w htaccess www-bez www.

Przepraszam za głupie pytanie:

Gdy nagłe znikają na mojej starej domenie BL według paska seo toolbar - czy to oznacza bana?

Ale to nie oże być banem , poniewasz w indeksie jestem.I to w top 10 Nie wiem co myśleć.

Dla mnie ta sytuacja jest trudna do ogarnięcia, doprawdy nie wiem co było przyczyną (w moim przypadku)

jednodniowego wyindeksowania, napewno nie ma mowy o banie.

Należałoby zestawić więcej danych, aby wyciągnąć wnioski.

Hipotez mam wiele:

Wedrówka jakiegoś boota google, który coś wyszperał wydaje mi się małoprawdopodobna.

Nie wiem czy innym strony wyindeksowane powróciły, bo jeśli tak, to google może coś testuje.

A może to jakiś dc nie lubi naszej strony.

Wiem jedno, że napewno nie robiłem nic ponadto co na innych domenach, które sie dobrze mają.

dziwny ten update... jak dla mnie pozytywnie - ale niesłychane rzeczy sie dzieja..

stronka od 2 lat nieaktywna (a od 2 miesiecy nieistniejaca (zmiana serwera)) z pr0 wskoczyla na pr2 .... nie linkowalem jej od hoho... a tu niespodzianka (tydzien temu pomyslalem, ze moze fajnie byloby ten projekt wskrzesic)... na start pr2 :)

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

jedna z moich stron ( roczna ) caly czas zajmowałapozycje 1-5 na rozne frazy osatnio jednak wyleciala w kosmos - na site: nie było nic!

teraz wskoczyla na pozycje 41-45 co ciekawe jeśli na daną frazę znajdowała się na 1 pozycji teraz jest na 41, jeśli zajmowała 3 pozycję teraz jest 43 dla pozycji 5 to samo - teraz jest 45:) nei wiem czy to zbieg okoliczności ale wygląda to dziwnie :)

Kłóciłbym się z tym, że optymalizacja górą, chociaż i tak się teraz może wydawać - mi pospadały stronki, które sa bardzo ładnie zoptymalizowane i były na bieżąco linkowane. Jak chcesz mogę Ci pokazać stronki wogóle nieoptymalizowane , które linkami wdrapały się na top, a także strony zoptymalizowane, które mimo, iż były linkowane poleciały w dół.

Całkiem możliwe... wnioski wysunąłem na podstawie własnych stron, a tych znów nie posiadam liczonych w dziesiątkach. Z moich spostrzeżeń tak wynika, ale całego internetu nie śledzę. Od dwóch tygodni obserwuję kilka swoich stron kilka razy dziennie i jedynie ta oparta na CMS (nienajszczęśliwsza optymalizacja) spada w dół to znów wraca na swoje miejsce. Pozostałe idą w górę niezmiennie od dwóch miesięcy. Największy skok zanotowałem w dniu gdy założyłem ten topic.

Moim skromnym zdaniem do czasu aż się nie skończy cały zafajdany update PR i BL

Wszystkie wyniki w tej chwili można olać zacisnąć zęby i czekać gdybanie w tym momencie nie ma sensu

Ten update jest bardzo podlony do tego z zimy i wiosny google bot jest leniwy słabo indeksuje wyniki popie.....

tak więc polecam obserwacje dc i site podobno do 10.10

I :( GOOGLE :)

no własnie: dwie moje strony: mają BLki (duzo), mają zaindeksowane podstrony - brak strony głównej :) - nawet w cache.

pozostałe - starsze niz 3-4 miechy - skoki pozycji na rozne frazy - i to DALEEEKIE skoki...

strony młode - tylko update PR/BL - zero jakichkolwiek ruchów...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

decent: zgadzam się w 100%, to trzeba przeczekać. Jak patrzę na to jak BLe rosną a pozycja idzie ostro w dół to nie wiem co myśleć. Niestety część klientów dostała po tyłku od googla - wczoraj 8h na telefonach :/

A ja powiem tak:

Na jednym serwerze dla 8 domen, tysięcy podstron: ani jednej zmiany PR. Sprawdzane dla 600 różnych DC od kilku dni.

Obserwuję update dla wielu obcych stron. Mnie update obszedł szerokim łukiem...

Mam takie jedno podejrzenie... Dla niektórych domen stosowałem przekierowanie w php ze strony z www na strony bez www. W związku z tym domeny z www nie są cache'owane. Cache jest dla stron bez www.

Tylko dla jednej domeny PR4, dla której spodziewałem się nawet PR6, przez pewien czas nowe DC pokazywały PR0 :) Z czasem zmiana się wycofała i wszystko wróciło na stare śmieci.

Totalne dziwactwo.

Dodam na koniec: pozycje w szukajkach - bez zmian. Nic nie spadło nic nie poszło do góry.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zauwazyłem że site: daje stare wyniki i w przypadku moich domen 99% wyników w site to wyniki uzupełniające. O ile mogę zrozumieć, że część domen była kopią innych, sztucznie rozróżnianą za pomocą dodatkowych textów i RSSów, to część serwisów z unikalnymi treściami ma tak samo :/ Wczoraj robiłem test dla Onetu i tam sytuacja wygladała tak samo :blink: Odwiedzalność moich domen poleciała ostro dokładnie w piątek 29 wrzesnia i do dzisiaj tkwie w tym maraźmie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności