Skocz do zawartości

Etnostalgia - jak wypozycjonować

Etnostalgia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem studentem Uniwersytetu Śląskiego i twórcą projektu Etnostalgia.pl. Sklepik który działa pod tym adresem pojawił się w sieci w marcu tego roku. Z braku środków zacząłem pozycjonować sklepik samemu, bazując na wskazówkach osób które się tym zajmowały a także czerpiąc informacje z tego forum. Teraz jednak po raz pierwszy postanowiłem tu napisać i zapytać was, fachowców byście rzucili okiem na serwis i dali kilka wskazówek w jaki sposób podnieść wyniki w wyszukiwarkach. W chwili obecnej dodaję stronę do 5 katalogów co drugi dzień, mam też kilka banerów w internecie, czasem na jakimś forum umieszczam linka.

Proszę osoby które chciałyby podzielić się widzą o pomoc nowicjuszowi.

Tak prezentują się pozycje w google na pozycjonowane hasła:

Tychy maski prezenty rękodzieło Afryka

12.07.06 0 37 167 0 0

15.07.06 0 29 137 0 0

19.07.06 0 26 118 0 0

22.07.06 182 18 94 61 80

29.07.06 98 18 93 54 53

2.08.06 116 21 96 49 52

9.08.06 119 20 110 50 52

19.08.06 104 17 81 45 54

25.09.06 125 17 109 54 62

2.09.06 142 8 136 58 67

15.10.06 138 9 129 54 69

Niestety w ciągu ostatnich 2 miesięcy spadłem z pozycjami i zatrzymałem się na pewnym poziomie. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną i co dalej począć.

z pozdrowieniami

Grzesiek

www.etnostalgia.pl

ilość dodawanych linków do katalogów stanowczo za mała, frazy niektóre są bardzo mocno obsadzone, bez zaplecza nie dasz rady samymi katalogami, twórz zaplecze , linkuj to zaplecze z katalogów i z wymiany linków , zaplecze podłącz do sys wymiany linków i dawaj powera na strone docelową.

To są podstawy, które mozesz poznać czytając forum.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niestety w ciągu ostatnich 2 miesięcy spadłem z pozycjami i zatrzymałem się na pewnym poziomie. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną i co dalej począć.

To może być spowodowane końcem FSB (Fresh Site Bonus).

Moje ulubione radio internetowe.

Pozdrawiam.

twoje słowa kluczowe rozumiem że takie frazy cię interesują:

- Maski afrykańskie, maski, dzika afryka, drobne prezenty, prezenty urodzinowe, etniczne rękodzieło - zdobędziesz samymi katalogami

- prezenty - ciężko, kolega Beerbant może wie co mówi :P

- miasto Tychy, sklep internetowy, Tychy - bezsensu dobrane słowa

Trudniej z pojedynczymi słowami: Afryka, rękodzieło - tutaj wymiana linków.

Ja osobiście starałbym się szukać traffic poprzez zbudowanie strony z treścią zawierającej elementy historii kulturoznawstwa Afryki. Twoimi klientami są ludzie poszukujący inforamcji o Afryce lub będącymi miłośnikami Afryki - fotografia, podróże. I w tym kierunku bym poszedł szukając słów kluczowych.

tak jak koledzy mowia:

1. zaplecze - starczy dobry qlweb bo koledzy fachowcy maja jakies inne cudaki :P

2. wymiana linkami, najlepiej AB-BC albo A-B, C-D :)

3. katalogwanie - nie musisz tak starannie... myslisz ze Google rozrozni czy dales jednego dnia 20 a dopiero za 3 dni nastepne 3 wpisy? Nieeee :P

(Ja dodaje w weekendy i mam dobre wyniki)

4. mozesz zainstalowac system wymiany linkow np. LinkujPro - polecam na zapleczu, ja tak mam i jestem baaaaaaardzo zadowolony z efektow bo czesto trafiaja mi sie perelki :)

tyle odemnie :)

naughty.gif

A co wy sie tak upieracie przy tych katalogach na zaplecze?

katalogi normalnie rosna ostatnio jak grzyby po doszczu.

Moim zdaniem one niezbyt sie nadaja na zaplecze bo przecież chodzi oto żeby dać na stronę docelowa jak najmocniejsze linki a z kazdym wpisem do katalogu moc linków słabnie.

A teraz mam jeszcze takie pytanie:

jak sobie zrobie zaplecze na tym samym serwie co docelowa stronka tylko na subdoemnie i potem bede linkował docelowa z tego właśnie zaplecza to to coś da?

Tyle samo jak bym miał na innym serwie czy mniej?

Dziękuję za wsparcie merytoryczne ! Teraz będę szukał na forum wiadomości które pozaklejają moje dziury w wiedzy. Głównie dotyczące zaplecza.

Mam pytanie do Unstera: Jak mam rozumieć wymianę linkami "najlepiej AB-BC albo A-B, C-D" tak na chłopski rozum.

Właśnie słowo 'prezenty' najbardziej mnie interesuje. I wiem jak ostra rywalizacja na tym słowie jest, no ale nie spieszę się by prześcigać się z kopalnią, miejsce za nią też jest godne :( Pozatym bardzo lubię kopalnię, ma też ona nieco odmienny asortyment.

Dlaczego pójdzie mi trudniej z pojedynczymi słowami, tj Afryka i rękodzieło ? Rozumiem że wymieniając się linkami powinienem poszukać serwisów o tematyce podrózniczej? Jak sprawdzić czy dana strona jest warta wymiany? Obecnie sponsoruje konkursy na serwisie rowerowym, mógłbym przenieść konkurs na portal podróżniczy, kulturoznawczy. czy to będzie efektywniejsze? Jak wybrać taki dobry serwis?

Myślę też nad oddaniem pozycjonowania w ręce fachowcy. Jak poznać dobrego fachowca? czego mogę o nim oczekiwać?

z pozdrowieniami

Grzesiek z Etnostalgia.pl

Dlaczego pójdzie mi trudniej z pojedynczymi słowami, tj Afryka i rękodzieło ?

Bo ponieważ hipotetycznie istnieje duzo stron które sa w sieci od dawna i promują się własnie na te słowa, co do rękodzieło zgadzam się, bedzie trudno ale z afryką nie :(

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=r%...=Szukaj&lr= < duzo komercyjnych stron, duzo boxów w google, czyli walka o pozycje i wejscia na to słowo

Bedzie trudno ale nie na tyle zeby nie miec top5 za pół roku ;)

Sprawdz podlinkowanie konkurencji w msn i yahoo, przydatne narzędzie - https://www.linkvendor.com/seo-tools/domain-popularity.html

Co do samego pozycjonowania - nie śpiesz się ;) Lepiej linkować powoli a systematycznie.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

4. mozesz zainstalowac system wymiany linkow np. LinkujPro - polecam na zapleczu, ja tak mam i jestem baaaaaaardzo zadowolony z efektow bo czesto trafiaja mi sie perelki :peace:

Odradzam. Co prawda niestety ta forma spamu wyszukiwarkowego odnosi efekty, ale nie masz kontroli do kogo linkujesz. Zwłaszcza przy sklepie internetowym będzie to wyglądać nieprofesjonalnie (pozycjonowanie pozycjonowaniem, a marketing marketingiem).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności