Skocz do zawartości

Rozpoznawanie mowy.

Toto

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem forum i nie znalazłem więc zakładam temat. Poszukuje programu, który będzie rozpoznawał mowę, najlepiej z nagrań.

Z racji swojej pracy, dość dużo czasu spędzam w samochodzie,  gdzie niestety nie mogę zająć się niczym innym jak podróżowaniem :) ale mogę mówić. Mówienie nie sprawia mi problemu, i pomyślałem, że aby teksty wygłoszone dyktafonu następnie zamieniać na tekst.

Co myślicie o takim tworzeniu tekstów? Czy ktoś używa?

Natrafiłem na program Skrybot, ale może ktoś jest w stanie polecić coś innego?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Cytat

Ja używam od lat ale nie w wersji Polskiej. Jest to autorski algorytm Yandexa aplikacja nazywa się Diktovka. Algorytm zbudowany na sieciach neuronowych i chyba 2 lata ten algorytm był testowany w fazie BETA. 

Teraz na osnowie tego algorytmy budowane wiele serwisów i aplikacji również "Dziewczyna która żyje w Yandex" - Alisa . Język Rosyjski rozpoznaje doskonale, również stawi kropki i przecinki. Dość często tak pisze maili i teksty na strony www. Korekcja po takim pisaniu potrzebna minimalna.

Dziewczyna która dla mnie pisała teksty tak własnie pisała teksty Polskie jakimś programem Polskim (wiem, że płatnym) ale nie pamiętam jak ten program nazywał się i nie mam z nią kontaktu, wyjechała z kraju.

5 godzin temu, Toto napisał:

Skrybot

Ten program jest właśnie płatny. Umożliwia on nagrywanie na dyktafon i następnie rozpoznawanie tekstu przez program.

Mam wrażenie, że program zrobiony jest dość profesjonalnie. Producent oferuje również wersje dedykowane dla medycyny i chyba dla administracji.

Do nagrywania najlepiej zastosować dyktafon z możliwością wykonywania pauzy przy nagraniu, oraz dobry mikrofon.

To prawda, że można też tworzyć tekst przy pomocy telefonu, ale tu co jakiś czas trzeba zatwierdzać rozpoznanie podczas samej pracy, a to może być trudne podczas prowadzenia auta :)

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Dnia 30.10.2017 o 10:35, Toto napisał:

Przeszukałem forum i nie znalazłem więc zakładam temat. Poszukuje programu, który będzie rozpoznawał mowę, najlepiej z nagrań.

Z racji swojej pracy, dość dużo czasu spędzam w samochodzie,  gdzie niestety nie mogę zająć się niczym innym jak podróżowaniem :) ale mogę mówić. Mówienie nie sprawia mi problemu, i pomyślałem, że aby teksty wygłoszone dyktafonu następnie zamieniać na tekst.

Natrafiłem na program Skrybot, ale może ktoś jest w stanie polecić coś innego?

Jeśli używasz Androida to przy okazji pisania sms jest tam opcja od google zamiany mowy na tekst (sprawdzałem bardzo dawno temu)

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Można sobie zrobić prosty skrypt z wykorzystaniem rozpoznawania mowy przez przeglądarkę Chrome, nie trzeba wtedy nic zatwierdzać. Oto kod:

<div class="speech">
    <textarea id="transcript" placeholder="Kliknij START i mów..." /></textarea>
    <span id="clickme" onclick="start()" />START</span>
</div>

<script>
  function start() {

if (window.hasOwnProperty('webkitSpeechRecognition')) {

var recognition = new webkitSpeechRecognition();

recognition.continuous = false;
      recognition.interimResults = false;

recognition.lang = "pl-PL";
      recognition.start();

recognition.onresult = function(e) {
        document.getElementById('transcript').value
                                 = document.getElementById('transcript').value  + e.results[0][0].transcript +'. '+"\r\n";
      };

recognition.onsoundend = function() {
		  recognition.stop();
		  document.getElementById("clickme").click();
	   }

recognition.onerror = function(e) {
        recognition.stop();
		document.getElementById("clickme").click();
      }

}
  }
</script>

Podpinasz urzadzenie do wejscia sluchawkowego i odpalasz google doc i posprawie 

https://support.google.com/docs/answer/4492226?hl=pl

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności