Skocz do zawartości

SEO dla one-page

FLOWSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

zajmuję się stroną, która jest częściowo one page'em. URL'e z # nie indeksują się, wiadomo, więc co możecie doradzić optymalizując serwis o takiej strukturze?

Wygląda to mniej więcej tak:

nazwastrony.pl

nazwastrony.pl/#onas

nazwastrony.pl/#zaletyproduktu

Z perspektywy SEO mam wrażenie, że trochę tracę na braku odrębnych podstron.

Doradzicie coś?

Z góry dzięki i pozdrówki!!

28 minut temu, FLOWSEO napisał:

Im wiecej podstron tym lepiej, z jedną daleko się nie zajedzie, w każdym razie znacznie trudniej i mocno pod górke 

Marketing internetowy dla firm

Cytat

Podstronę łatwiej zoptymalizować i pozycjonować pod konkretną fraze. Jak zaważałeś chyba, w TOPach pełno stron gdzie zarówno główna jak i podstrony są w TOP.

@Xann To jest częściowy one page. podstrony produktowe występują jako odrębne, więc optymalizuje je bez problemu, ale home+o nas+zalety występują jako one page i liczyłem na jakieś porady na co zwrócić uwag i jakich błędów nie popełniać.

W stronę "O nas" bardzo fajnie można napchać slow kluczowych, dać osobne Title, H1, H2. Ogólnie moda na one page w mojej ocenie pod względem SEO jest nieporozumieniem, chyba, że ktoś sprzedaje jeden produkt na przykład jedną książkę, jeden ebook, inne

no ok, ale /#o-nas się nie zaindeksuje w Google...

Czy w takim razie content z #o-nas zaciagnie się do głównej?

Jak to jest z h1 - mogą występować H1 dla trzech różnych sekcji z #?

Czytałem, że na taką stronę może wejść jedna h1.

Z punktu widzenia seo lepiej jest zrobic kolejne podstrony serwisu i je pozycjonowac na konkretne frazy. Chyba ze pozycjonujesz strone glowna tylko na 1 lub 2 frazy kluczowe.

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

Od lutego tego roku, update tzw. "Fred" pozycjonowanie onepage staje się coraz bardziej pod górkę. Wystarczy porównać ile było w topach stron głównych przed update i ile jest obecnie. Algo podąża ewidentnie w kierunku szczegółowego dopasowania wyników pod każdą frazę. Dlatego te większego znaczenia nabrały czynniki onsite -linkowanie wewnętrzne, konkretne dopasowanie contentu pod zapytanie etc. 

Rozbudowa contentu na stronie o dodatkowe podstrony będzie dobrym krokiem.

Choć nie znaczy to, że nie można dalej z powodzeniem wbijać onepage w topy. Przy odpowiednim link buildingu dalej jest to do zrobienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności