Skocz do zawartości

Problem z kombinacjami produktów

AEZEET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam pewien problem z kombinacjami produktów na mojej stronie. Posiadami tablice korkowe które mogą być w różnych kolorach. Wydaje się proste ?
Nie do końca. Jeżeli ustalimy kombinacja dla produktów np.
1.Kolor - Naturalny (domyślny)
2.Kolor - Czarny
3.Kolor - Biały

i będziemy chcieli np. zakupić białą tablicę korkową, wybierzemy kolor na stronie produktu i dodamy ją do koszyka, to otrzymamy informacje w koszyku że wybrałeś tablicę korkową naturalną.
Nie ważne jaki wybierzemy kolor to i tak pokaże nam domyślną wartość, a kombinacja musi mieć domyślny atrybut bez tego kombinacja nie przejdzie( i tak oznaczy coś jako domyślne)
Teraz pytanie co mogę z tym zrobić by produkt faktycznie mógł funkcjonować a nie dodawać 10 tych samych produktów w różnych kolorach.

Dla porównania ten sam produkt w innym naszym sklepie niemieckim z tym samym modułem ale innym szablonem (ostatnio zmienialiśmy szablon na stronie z problemem)

Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie.thumb.JPG.02b3d887d6fb71d15e52a902e9f0a019.JPG

Przechwytywanie2.JPG

Przechwytywanie2.thumb.JPG.080061c99ac31e0ab3d457558c4eb1c2.JPG

Początkujący pozycjoner, który zaczyna karierę :D Rzucony chyba na głęboką wodę mam nadzieje, że się w niej nie utopię. Zapraszam na jedną ze stron którą się zajmuję. Może akurat wy potrzebujecie materiałów korkowych :D Tutaj! Tutaj! lub Tutaj !

Jeżeli ktoś mógłby mnie pokerować krok po kroku co mam zrobić byłbym wdzięczny bo nie znam się na tyle na prescie by zrobic to sam.

Początkujący pozycjoner, który zaczyna karierę :D Rzucony chyba na głęboką wodę mam nadzieje, że się w niej nie utopię. Zapraszam na jedną ze stron którą się zajmuję. Może akurat wy potrzebujecie materiałów korkowych :D Tutaj! Tutaj! lub Tutaj !

Jeżeli ktoś mógłby mnie pokerować krok po kroku co mam zrobić byłbym wdzięczny bo nie znam się na tyle na prescie by zrobic to sam.
Spróbuj podmienić plik product.tpl ze standardowego szablonu.. i sprawdź czy mechanizm atrybutów działa poprawnie. Problem może być również z JavaScript.

> Wysłane z telefonu

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności