Skocz do zawartości

Pady serwerów OVH

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

42 minuty temu, SzlafRock napisał:

Może ja czegoś nie rozumiem, ale ta wypowiedź nie tłumaczy w najmniejszym stopniu dlaczego VPSy nie są dostępne. Co więcej artykuł nie mówi o awarii zasilania, tylko przełączników sieciowych. W związku z tym pytanie, czy ktoś może potwierdzić że uptime serwerów się zmienił na czas zgodny z padem?

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

U nie nada jeden VPS [Strasbourg SBG1]  nie wstaje  :angry:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak dla mnie to jednak chodzi o zasilanie. Przy dużych VPS'ach może być problem z rozruchem przy nagłym odłączeniu zasilania Virtuozzo. Przeżyłem to przy VM 800GB. Pozostało jedynie odzyskanie danych w trybie Rescue i przeniesienie na inny serwer.

Świece ozdobne - świece na prezent lub do dekoracji
Opakowania kartonowe - opakowania

Irytujące jest to, że nic nie wiadomo. Jest jakaś tam awaria coś tam robią ale nikt nie informuje na jakim etapie są i kiedy może się to skończyć. Za godzinę czy z tydzień? Śmieszy mnie to że nazywają to incydentem.

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

W moim wypadku jeden VPS z Windows cały czas jest niedostępny.  Po jego resecie nie można wejść do KVN, bo jest czarny... innymi słowy zalogować się na zdalny pulpit. Oczywiscie BOK OVH nie raczy się ustosunkować do zgłoszenia, a ja nie wiem czy muszę wykonać reinstalacje OS bo ibaczj nie da rady, kupić inny na VPS np na Arubie. Kpiny z klienta.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wyobraź sobie, że pewnie mają grube tysiące takich zgłoszeń. Choć jakiś komunikat w panelu mogliby dać.

31 minut temu, okazwłoka napisał:

Wyobraź sobie, że pewnie mają

Mają to w (|) klienta. Nawet sprawdziłem dla pewności SPAM :]
Co więcej teraz ten nieszczęsny serwer chciałem zrestartować do trybu RESCUE ..... i też nie zadziałało. Nie dostałem tymczasowego hasla  do konsoli.

Ech :(

U mnie o 12:00 wszystko wstało i zaczęło działać. Kolega gdzieś wyczytał, że przyznali się do problemów z zasilaniem i zaniedbaniem (przyoszczędzili 3 mln euro). Zadeklarowali natychmiastowy zakup infrastruktury za 5 mln.

www.lodzpozycjonowanie.com.pl - Agencja Interaktywna

Dosłownie kilka dni wstecz zastanawiałem się, czy jest gdzieś granica ilości serwerów, po której przekroczeniu OVH sobie nie poradzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności