Skocz do zawartości

Pady serwerów OVH

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Mion napisał:

strefa komfortu klienta (przynajmniej moja) spada do bardzo niskiego poziomu

Masz taki poziom komfortu za jaki zapłaciłeś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Mion trochę dziwi mnie twoje wytrząsanie się tutaj. BOK na ovh odkąd pamiętam zawsze dawał sobie 14-20 dni roboczych na każdą odpowiedź. Zapewne jesteś tego świadom, skoro masz u nich usługi "nie od wczoraj", teraz czas zapewne będzie 2 razy dłuższy na odpowiedź z racji setek pytań. Utknąłeś w kolejce i tyle.

6 minut temu, SzlafRock napisał:

Masz taki poziom komfortu za jaki zapłaciłeś.

Skąd wiesz ile ja płace za usługi w OVH ? Jeśli uważasz, że klient co płaci np 500 .... 1000 zł na miesiąc nie jest wart uwagi, to gratuluje podejścia biznesowego

2 minuty temu, Dralik napisał:

trochę dziwi mnie twoje wytrząsanie się tutaj.

No widzisz, może dla ciebie oczekiwanie 14 dni na odpowiedz jest czymś normalny, bo dla mnie nie. Poza tym ja się nie "wytrząsanie się tutaj" tylko piszę jak jest jako ich aktywny klient.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

18 minut temu, Dralik napisał:

BOK na ovh odkąd pamiętam zawsze dawał sobie 14-20 dni roboczych na każdą odpowiedź.

Jakbym miał czekać 14 dni na odpowiedź w przypadku jakichś znaczących problemów to zwijam interes i idę na zasiłek bo nie zarobiłbym na chleb ze smalcem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

1 godzinę temu, Mion napisał:

Skąd wiesz ile ja płace za usługi w OVH ?

Nie wiem. Tylko napisałem, że masz taki poziom komfortu za jaki zapłaciłeś. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 godzinę temu, Mion napisał:

oczekiwanie 14 dni na odpowiedz jest czymś normalny

normalnym nie jest ale wszystkie moje tickety tyle leżakowały :) jeszcze przed awarią, domyślam się, że Tobie wcześniej też szybciej nie odpowiadali.

12 minut temu, SzlafRock napisał:

Nie wiem. Tylko napisałem, że masz taki poziom komfortu za jaki zapłaciłeś. 

Wiec według ciebie ile trzeba płacić by łaskawie dostawać odpowiedź od BOK w ciągu kilku godzin ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

29 minut temu, Mion napisał:

Wiec według ciebie ile trzeba płacić by łaskawie dostawać odpowiedź od BOK w ciągu kilku godzin ?

Nie znam twoich potrzeb i oczekiwań. Jeśli wybrałeś najtańszą usługę a oczekujesz traktowania jak topowi klienci to jest to nieporozumienie. Często tez upierdliwi klienci załatwiani są na końcu. Tak dla zasady. :)

7 minut temu, SzlafRock napisał:

Nie znam twoich potrzeb i oczekiwań [..]

Skoro nic nie wiesz, to po co się tak aktywnie udzielasz w tym temacie skoro nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie:

50 minut temu, Mion napisał:

Jeśli wybrałeś najtańszą usługę a oczekujesz traktowania jak topowi klienci to jest to nieporozumienie.

Nie wiesz też jaką wybrałem usługę/usługi i łącznie ile ich mam, więc nie masz pojęcia jakim jestem klientem. Tak na marginesie znasz powiedzenie "ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka" ?

Często tez upierdliwi klienci załatwiani są na końcu. Tak dla zasady.

Dziękuje za "radę" ... jak zwykle wiele wnosisz do wątku :wacko:

1 minutę temu, modell napisał:

Raczej żaden konsultant nie przejmuje ticketów po których robi się niedobrze.... :)

A cha równie cenna uwaga jak powyżej. W drodze o dobre zdrowie konsultantów trzeba uważać jakie się pytania zadaje....

2 minuty temu, SzlafRock napisał:

To akurat wiem.

Serwery VPS i dedykowane służą nie tylko do stawiania taniego zaplecza na wordpresach , co stanowi szczyt twoich możliwości :crazy:

Skoro masz tak ograniczone zapotrzebowanie nie dziwie, że dla ciebie nie ma znaczenia ich działanie i jakość obsługi BOK :D

Panowie, idźcie na PW. A tak swoją drogą ja nie narzekałem nigdy na BOK OVH - serio. W dużych firmach przy większym obciążeniu ticketami tak to już jest. Dlatego może warto ważniejsze projekty wrzucić na serwer do firmy, gdzie mamy kontakt z osobą przynajmniej mającą kontakt z kimś z headquatera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności