Skocz do zawartości

11.11 Dzień Singla

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj jest wyjątkowy dzień w Polsce Dzień Niepodległości, zakończenie I Wojny Światowej często połączone z dniem Weteranów, 

A w Chinach jest to dzień singla czyli dzień wielkich wyprzedaży na tamtych rynkach bije wszystkie inne okazje.

Jeśli macie ochotę na zakupy to warto odwiedzić AliExpress a także inne serwisy azjatyckie.

Z okazji Dnia Niepodległości serwis MyHeritage ma promocję także

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Sprzedawcy na Ali na kilka dni przed 11.11 podnoszą ceny, by potem w tej samej (a nawet większej) sprzedać chwaląc się wielkim napisem -80%, radzę sprawdzać historię cen na https://www.aliprice.com/

Chociaż nie mówię, że jak się coś obserwuje od dłuższego czasu to nie można dzisiaj znaleźć taniej.

36 minut temu, MaxPan napisał:

Nie każdy sprzedawca podnosi ceny przed 11.11

Z tych nie podnoszących ceny, nie ma z kolei "super obniżek" :-)

webh.pl - szybki hosting z backupem wykonywanym co godzinę i dostępnym na aż 21 dni wstecz, a także bezpłatne skalowanie zasobów, tani vps kvmwydajny vps windows

Chińczycy myślą bardzie nie liniowo, więc prosty przykład na jeden z popularnych towarów w segmencie 300-400 dolców

98umid4r.jpg

Cena nie jest najtańsza ( jest raczej średnia), ale prowizja  jest największa w tym roku, więc i tak sprzedażą więcej bo w grupie na VK mam ten towar w priorytetowym trybie promowania.

Chińczycy już dawno myślą bardzo kreatywnie i wiele można od nich nauczyć się.

30 minut temu, MaxPan napisał:

Cóż, jakby nie patrzyć, z handlu spora część z nich żyje :-)

webh.pl - szybki hosting z backupem wykonywanym co godzinę i dostępnym na aż 21 dni wstecz, a także bezpłatne skalowanie zasobów, tani vps kvmwydajny vps windows

Cytat

Traktowanie Chińczyków jako zacofanego ciemnogrodu świadczy o zacofaniu sądzącego ;)

Ja dzisiaj zrobiłem grube zakupy na ali do których się przygotowywałem dość długo, ale towarów, których ceny znam i śledzę na bieżąco.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Dnia 11.11.2017 o 16:02, Aleksiejs napisał:

Traktowanie Chińczyków jako zacofanego ciemnogrodu świadczy o zacofaniu sądzącego ;)

Ja dzisiaj zrobiłem grube zakupy na ali do których się przygotowywałem dość długo, ale towarów, których ceny znam i śledzę na bieżąco.

Pochwal się ja te przygotowania wyglądały ?

@HeAdSOn, szukałem konkretnych dostawców wśród firm na aliexpress, jeszcze przed złożeniem zamówienia byłem z nimi w kontakcie i uzgodniłem dodatkowe rabaty + warunki transportu. Oprócz tego papierologia u nas w kraju żeby móc zacząć ściągać towar z Chin, numer EORI i powiązane z nim dokumenty.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@jimmi, wiem, ale mam nadzieję, że robota spadnie na DHL, którym idzie większość zamówień. EORI rejestrowałem za pomocą serwisu puesc i podpisywałem zaufanym profilem, więc w miarę mało zachodu z tym, ale musiałem się wcześniej dowiedzieć co i dlaczego jest mi potrzebne, a to trochę czasu zajęło.

EDIT: Okrągła liczba postów mi się zebrała ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności