Skocz do zawartości

Linuxpl.com i Futurehost.pl w rękach H88

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aż takiej konsolidacji chyba nie będzie. Na światowym rynku hostingowym jest pełno małych i średnich graczy. Mają swoje nisze, oferty skonfigurowane pod konkretne wymagania, produkty, inne.

Zawsze będą filmy co na po-leasingowych maszynach ponapychają kont dając cenę bliską do progu opłacalności, admin, suport w jednej osobie... i wile skusi się.

Natomiast oferowania szaredów w cenie dedyka+ceny administracji jest również złą drogą bo na rynku jest coraz więcej profesjonalnych adminów pracujących za przyzwoitą kwotę.

3 godziny temu, jimmi napisał:

R22 jest właścicielem H88

Coraz większa koncentracja na rynku hostingowym.

Inna branża ale w przypadku browarów koncentracja nie wypaliła i teraz giganci udają lokalne browary :D Celna była Twoja uwaga na temat OVH. Są na cenzurowanym. Ciekaw jestem czy odpalili jakieś gratisy za tamto zamieszanie.

Nie mam tam teraz serwera więc nie wiem. Natomiast mam na linuxpl i jestem zadowolony. Mateteninowy bełkot Pana Prezesa włączył mi parę alarmowych lampek. Słusznie Szlaf prawi, że trzeba sondować rynek na okoliczność ucieczki.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

"Działalność w tym segmencie realizowana jest w ramach marek: Hekko.pl, Super-Host.pl, Biznes-Host.pl, Domeny.pl, Ogicom.pl, Active24.pl, Linuxpl.com i Futurehost.pl. W prospekcie jednak zaznaczono, że do końca marca 2018 roku planowana jest stopniowa integracja posiadanych marek i docelowo mają pozostać dwie: domeny.pl jako marka premium oraz Hekko.pl jako marka ekonomiczna. Obydwie marki będą funkcjonowały w oparciu o tę samą, zunifikowaną infrastrukturę, oferując jednak zróżnicowane parametry poszczególnych usług oraz różne zakresy usług dodanych."

"W dniu 8 listopada Grupa H88 (spółka z Grupy R22) dokonała płatności w kwocie 32 mln PLN tytułem nabycia 100% udziałów w spółce Serveradmin (właściciela marki Linuxpl.com) oraz 2,75 mln PLN tytułem nabycia udziałów stanowiących 100% kapitału zakładowego spółki BRIGHT GROUP (właściciela marki Futurehost.pl)."

Dzisiaj KEI za ledwo 22.

Raport z dziś. Ciekawie się robi.

https://r22.pl/raport-biezacy-17-2017/

Cytat

Rozwój segmentu Hosting poprzez kontynuację przejęć, zarówno w Polsce, jak i w innych krajach Europy Środkowo-Wschodniej, prowadzony w oparciu o doświadczenia z licznych, zakończonych sukcesem, przejęć zrealizowanych w Polsce. W naszej ocenie konsolidacja podmiotów świadczących usługi hostingu w podobnym modelu biznesowym z krajów regionu nie powinna istotnie odbiegać od konsolidacji podmiotów polskich. Celem jest osiągnięcie w okresie trzech lat wiodącej pozycji w obszarze hostingu w Europie Środkowej i Wschodniej oraz osiągnięcie do końca 2020 roku poziomu 500 tys. obsługiwanych użytkowników.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie ma czegoś takiego jak regulator rynku hostingowego. Tylko UOKiK może sprawdzić czy nie dochodzi do monopolu.

https://www.uokik.gov.pl/kontrola_koncentracji.php

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności