Skocz do zawartości

Linuxpl.com i Futurehost.pl w rękach H88

mghost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Arkadiusz napisał:

linuxpl.com -> cena W1GB *2 ?

+ 97,5%..   ochuuujeli..

W2GB +29% też niezła jazda..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up nie chodzi tutaj o średni miesięczny koszt, chodzi o samą podwyżkę, która jest znacząca, a to że nadal nie ma tragedii jest już drugoplanową kwestią, myślę że nikt stron przenosić nie będzie z powodu tak "znaczącej" podwyżki ;-) 

@Szlaf, Twoje "mondrości" słyną z tego, że negują każde zdanie, czasami nawet Twoje własne. To czy to jest śmieszna kwota czy nie, to pozostaw ocenie użytkowników, którzy poszukują małego hostingu pod prywatne strony itp.. Większość  użyszkodników konta W1G nie wykorzystywała pewnie jego możliwości w połowie, więc to, że dodali transfer i miejsce na dysku to tylko mydlenie oczu - policzyli to dobrze, znając realia na zapotrzebowanie "małych użytkowników". Podwyżka o blisko 100% nie jest śmieszną podwyżką. Ciekawe, czy tak samo byś mówił gdyby np. abonament za kablówkę czy telefon tak o pierdyknęli Ci +100% tłumacząc, że przecież miesięcznie to złotowe sprawy ale dodali Ci przecież w gratisie 10 kanałów, którymi i tak nie byłeś zainteresowany.

Tak po za konkursem i ciekawostek powiem, że gdy LP został sprzedany przeprowadziłem rozmowę na czacie z konsultantem i wtedy zaklinał się na grób matki, że nie będzie żadnych podwyżek - przepraszam, korekt cenowych ;)

P.S. Szlaf, 
10). Zabrania się umieszczania ukrytych linków referujących w stopkach w postaci obrazków czy używając serwisów skracających adres www itp.

do tego z reffem..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

5 minut temu, Dralik napisał:

chodzi o samą podwyżkę, która jest znacząca

4 minuty temu, mcmagik napisał:

Podwyżka o blisko 100% nie jest śmieszną podwyżką

Oczywiście, że  podwyżka o prawie 100% nie jest śmieszna. Śmieszna to była poprzednia cena jeśli chodzi o najtańsze konto. W dalszym ciągu nie jest to wysoka cena.

4 minuty temu, mcmagik napisał:

Twoje "mondrości"

O ile wiem nie masz monopolu na mondrości.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najtańszy pakiet się rozrósł i dlatego kosztuje więcej,  ale per GB to nawet cena spadła. Natomiast popatrzcie, że na koszt utrzymania hostingu nie wpływa tylko powierzchnia, jest szereg innych kosztów, głównie koszty ludzkiej pracy, a linuxpl ma jeden z najlepiej ocenianych, jeśli w ogóle nie najlepszy, support w Polsce. Od wielu lat najtańszy pakiet kosztował 40 zł + VAT, podczas gdy jednocześnie koszty pracy rosną corocznie. Zapewne znajdą się osoby, które zrezygnują, bo koszt w przeliczeniu na miesiąc osiągnął poziom jednej dobrej kawy na mieście, ale moim zdaniem większość raczej docenia raczej dobry support i niezawodność.

Kierując się natomiast tym, żeby jak najmniej płacić za hosting, można postawić sobie w domu XAMPP,  DNS, jakiś soft do poczty, RAID 1 zrobić w budzie ATX na 2 dyskach  i trzymać taki włączony komputer 24h... Support - jak się czegoś nie wie, to się napisze na forum i może ktoś odpisze, pomoże. Też można przecież, też się da. I jak ktoś nie chce w ogóle płacić firmie hostingowej,  to przecież jest to też jakiś wariant.

To takie dwa bieguny i znajdą się tacy bliżej tego komputera u siebie, natomiast większość chyba zostanie, bo to przecież niezmiennie dobra cena za dobrą usługę i ciężko wskazać firmę tańszą, która jednocześnie będzie mieć tyle pozytywnych opinii o supporcie.

Mnie tam zawsze ciekawiło, jak hostingom opłaca się utrzymywać klienta za 5 dych rocznie. 

Przez ile lat nie zmieniała się cena tego pakietu? A przecież wszystko idzie w górę - nowy sprzęt, wynagrodzenia.

Zresztą - nie mój interes. Hosting będzie działać w porządku to na pewno nigdzie konta nie przyniosę - to dalej mała kasa.

@up przecież na 1 serwerze jest setka (o ile nie tysiące) małych kont, zapewne połowa to konta gdzie na support nikt nigdy nie napisze bo jest postawiony prosty html bez udziwnień i ciągłych kombinacji i później tacy klienci to czysty pieniądz :) pomijając że z możliwych 2GB wykorzystują max 100mb :)

@xavi1984 poczytaj czym jest CLV. Poza tym dla inwestorów ładniej wygląda gdy firma notuje stabilny choć mały wzorst, a nie jak wykres EKG przedzawałowca ;)

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Dralik - nie znam tematu od wewnątrz, ale jeśli biorąc za klienta 50 zł, po odliczeniu podatków zostaje jakieś 30 zł.

Za cały rok ;-) Wiadomo, że duża część tych klientów nie utrudnia, nie pisze do support... Ale co ja tam wiem, gdyby się nie opłacało, to by tego nie robili. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności