Skocz do zawartości

Zbyt częste pojawianie się w tekście danego słowa.

wujekuba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Jeśli zły dział to prosiłbym o przeniesienie. Posiadam pewną stronę z grami, gdzie piszę recenzje gier. Przy pisaniu nowej recenzji zawsze w tekście pojawiają się słowa kluczowe typu "GTA 5 recenzja" itd. (zależy o jakiej grze piszę). Oczywiście posiadam wordpressa i korzystam z wtyczki o nazwie Yoast SEO , gdzie tą frazę wpisuję i wiem ile tych słów muszę użyć (np. "GTA 5 recenzja"), aby nie było ich za mało ani za dużo co do ilości treści artykułu. A co jeśli pojawia się fraza "gry" lub "gra" na poziomie ok. 3-4% w jednym wpisie? Czy to ma jakiś negatywny skutek dla pozycjonowania, jeśli nie pozycjonuje na te frazy danego artykułu? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam! 

Yandex ma oficjalnie ogłoszony taki algorytm który wychwytuje prze-optymalizowany kontent, skłaniam się do myśli, że Google ma taki sam tylko oficjalnie o tym nie ogłoszono. Tylko testami można wychwycić co taki algorytm uznaje za prawidłowa optymalizację a co złą.

Rozumiem. Ale też słyszałem o czymś takim, że gdy na stronie w postach często występuje fraza o jej tematyce (u nas to "gry", "gra"), to Google wie o jaką tematykę/kategorię dokładnie chodzi. Dzięki temu jesteśmy na tych poszczególnych frazach np. "GTA 5 Recenzja" gdzieś wyżej, ale czy to prawda, nie wiem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności