Skocz do zawartości

Serwer na home.pl i automatyczne indeksowanie wszystkiego na serwerze

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie, mam takie pytanie otóż posiadam konto firmowe na home.pl , stworzyłem sobie katalog w katalogu głównym serwera i wrzuciłem kilka pdf-ów jak sie okazało wszystkie pdfy wpadły w Google i zostały zaindeksowane. Wiem, że sam mogę zabezpieczyć katalog i wyłączyć go z indeksowania ale czy to normalne aby z automatu wszystkie dane wrzucane na serwer były indeksowane w wyszukiwarce? Wydaje mi się to trochę dziwne. 

Tak tylko ludzie różne dane wrzucają na serwery, utarło się że zawsze problem był odwrotny, zrobić aby dana strona była widoczna w sieci a tutaj z automatu nasz serwer ktoś wrzuca do indeksowania czy tego chcemy czy nie. Rozumiem gdybyśmy byli jasno o tym poinformowanie ale tak ? W tym przypadku google przeczytało pdf-y i dane wrzuciło w opisy title i description. Nie wspomnę co się może wydarzyć jeżeli ktoś się zorientuje że jego dane trafiły do wyszukiwarki a nie powinny.

Nie rozumiesz, nikt specjalnie zawartość serwera nie indeksuje bo niby po co, indeksacja następuje przez domenę główna ( sub-domena domeny firmy) konta hostingowego bo taką mają strukturę katalogów.  Jeśli domena jaka kol wiek zindeksowana to wszytko co jest katalogu niezależnie czy to pliki strony www czy nie indeksuje się. W nazwie wcześniej było tak,  że domena hostingu   xxx.nazwa.pl po prostu indeksowała wszystkie katalogi. Jak teraz nie wiem,  jak jest w home też nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności