Skocz do zawartości

Spam raportów zgłasznia etyczna strona

falkonetti

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem, wytycznymi Googla, ale dalej nie ma to nic wspólnego z łamaniem prawa i nielegalnością. Interesujące jest to, że Ty uważasz to za coś złego i nielegalnego, bo w odniesieniu tego co napisałeś:

Cytat

Zobaczymy czy Google zareaguje na ten mój spam raport i kilka innych które zgłoszę. Jeżeli nie, to też zacznę generować bełkoty zapleczowe. 

widać, że masz problem z podwójną moralnością - ktoś robi to źle, Ty zrobisz to dobrze.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

7 minut temu, Aleksiejs napisał:

Owszem, wytycznymi Googla, ale dalej nie ma to nic wspólnego z łamaniem prawa i nielegalnością. Interesujące jest to, że Ty uważasz to za coś złego i nielegalnego.

NIGDZIE NIE napisałem, że to coś złego. I jeszcze raz: w świecie Google jest to nielegalne - zagrożone konsekwencjami wiadomo jakimi. Stąd porównanie z realem i sprzedażą taniej wódki bez akcyzy. 

Boję się "przepadku mienia" (i łatwo pisze mi się normalne teksty, bo mam szerokie horyzonty myślowe i doświadczenie) i dlatego nie schodzę do szarej strefy, po prostu. A szara strefa ma niższe ceny więc jedyny sposób aby pozostać na rynku, to donieść na takich żeby wyeliminować ich z rynku lub zmusić do działań w zgodzie z "prawem (Google)".

I jestem pewien, ze każdy z Was gdyby nagle z jakichś powodów zmienił drogę na tą którą ja idę, to też "kablowałby" spamerów. Ot co.

8 minut temu, falkonetti napisał:

jedyny sposób aby pozostać na rynku, to donieść na takich żeby wyeliminować ich z rynku

Bardzo słuszna koncepcja.  Zdecydowanie lepsze jest donoszenie niż rywalizacja biznesowa. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

5 minut temu, SzlafRock napisał:

Zdecydowanie lepsze jest donoszenie niż rywalizacja biznesowa. 

Aha, konkurowanie na przykład z szajką przemytników wódki to czysta rywalizacja biznesowa i donoszenie na nich przez uczciwego sprzedawcę zaopatrującego się w legalny alkohol jest niezgodne z zasadami etyki biznesowej bo jak już to powinien pójść w ich ślady a nie donosić. Ciekawa teoria. Tylko że on się boi działać w szarej strefie. Aha, czyli ma zwinąć biznes.

@falkonetti 

1. Google oficjalnie wycofuje się z karania za linki przychodzące.

2. Strony spamowe czyli dla Ciebie o wątpliwej wartość merytorycznej, mogą mieć różna zastosowanie. np.teks  z mieszarki czy lore lipsum pokazuje szablon, służą do sprawdzenia obciążeń itp...

3. Coś co jest nielegalne łamie jakieś ogólnie obowiązujące przepisy. A że coś łamie wewnętrzne przepis jakieś firmy to co innego.

BTW jak napiszę sobie regulamin strony www, w którym napiszę że za każde odwiedzenie strony G. ma wa wywalać ze swojego indeksu jakąś stronę www to co?

@SzlafRock coś za dużo TV?

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

@falkonetti, Twoje przykłady są w moim odczuciu dość chybione, na tym forum nie zyskasz poklasku ani uznania za spam raporty. Osobiście staram się iść do przodu wzorując się na lepszych zamiast gnoić tych wokół mnie żeby się wybić. Stosuję tą zasadę we wszystkich aspektach swojego życia, również w SEO i zazwyczaj rezultaty są zadowalające. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

33 minuty temu, jimmi napisał:

@falkonetti

3. Coś co jest nielegalne łamie jakieś ogólnie obowiązujące przepisy. A że coś łamie wewnętrzne przepis jakieś firmy to co innego.

Chodzi przecież tylko o to, ze za to karę można dostać. Gdybym wiedział, że w realu nie złapią mnie za przemyt na przykład wódki to przemycałbym. Powtarzam, że nie chodzi mi o żadne tam normy moralne.

33 minuty temu, jimmi napisał:

@falkonetti 

1. Google oficjalnie wycofuje się z karania za linki przychodzące.

Ale chyba nie wycofuje się z degradowania linków ze spamów?

27 minut temu, Aleksiejs napisał:

@falkonetti, Twoje przykłady są w moim odczuciu dość chybione, na tym forum nie zyskasz poklasku ani uznania za spam raporty. Osobiście staram się iść do przodu wzorując się na lepszych zamiast gnoić tych wokół mnie żeby się wybić. Stosuję tą zasadę we wszystkich aspektach swojego życia, również w SEO i zazwyczaj rezultaty są zadowalające. 

@Aleksiejs i Inni. mam do Was jedno pytanie:

Załóżmy że porzucacie spamowanie bo stwierdzacie, że nie opłaca się, za często są uwalane wasze spamy. I zaczynacie tworzyć tylko tzw. wartościowe zaplecza. Pytanie: czy nie będziecie podkablowywać wówczas konkurencji mającej linki ze spamów? No nie bądźmy hipokrytami. Inna sprawa to czy faktycznie jesteście wszyscy tacy solidarni że żaden spamer na drugiego spamera nie kabluje. ;-)

Po pierwsze: brak Ci etyki - przynajmniej tak się tu piszesz.

Po drugie - jeśli coś Ci nie wychodzi, to zajmij się czymś co potrafisz, a pozycjonowanie zleć tym, którzy robią to lepiej od Ciebie. Kapowaniem zrobisz komuś troszkę pod górkę, ale on z tego wyjdzie silniejszy, a Ty zawsze będziesz w czarnej d...

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

7 minut temu, okazwłoka napisał:

Po pierwsze: brak Ci etyki - przynajmniej tak się tu piszesz.

Mamy pierwszego hipokrytę. Kto następny?

7 minut temu, okazwłoka napisał:

Po drugie - jeśli coś Ci nie wychodzi, to zajmij się czymś co potrafisz, a pozycjonowanie zleć tym, którzy robią to lepiej od Ciebie. Kapowaniem zrobisz komuś troszkę pod górkę, ale on z tego wyjdzie silniejszy, a Ty zawsze będziesz w czarnej d...

Wychodzi całkiem nieźle. Spamami mogłoby być lepiej ale wiesz... lubię spać spokojnie i rano ze spokojem włączać komputer.

Dobra, ja wysiadam. Prawie nic dzisiaj nie zrobiłem tylko na forum jestem.

@falkonetti, może Ciężko Ci w to będzie uwierzyć, ale nie można wszystkich oceniać swoją miarą. Nie wypowiadam się za innych, ale osobiście nigdy nie zgłaszałem żadnego serwisu. 

Jeśli o mnie chodzi to koniec tematu, bo nie ma sensu tego ciągnąć.

1 godzinę temu, falkonetti napisał:

że żaden spamer na drugiego spamera nie kabluje

Kablują tylko się nie przyznają. Kablują ci co nie potrafią robić seo. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności