Skocz do zawartości

Prawidlowy zapis linku

Dmn

Rekomendowane odpowiedzi

Dreczy mnie takie pytanie. Czy zapis: <a href="/">Home page</a> dla skierowania przegladarki do glownej strony jest prawidlowy? Czy powinno byc raczej <a href="domena.pl">Home page</a> lub <a href="index.php">Home page</a> ? Pierwszy zapis dziala i validator tez nie mowi o bledzie jednak nie jestem pewien co do tego.

Aerozole Pojemniki aerozolowe Produkcja i napełnianie aerozoli

Samochody Beach Buggy

a jak dodawac linki podstron ze wzgledu na seo? https://www.domena.pl/strona1.html ? czy strona1.html?

I takie pytanie przy okazji. Czy ktos przeprowadzal kiedys testy co jest bardziej seo freindly? https://www.domena.pl/strona1.html czy https://www.domena.pl/strona1/ Niby blachostka ale pytam z ciekawosci...

Samochody Beach Buggy

Tak jak pisał paweł wyżej - podstrony także.

Co do pytania .html /

Sam format dokumentu nie ma wpływu na seo ale 2 zastosowanie jest bardziej przyjazne.

Zakladajac ze slowo w domenie jest wazne - w malym stopniu ale jest i jak we wszystkim obliczana jest waga tego slowa.

Tak więc - Jezeli robisz np Title - 150 znakow a robisz title 80 znaków - to w tym krótszym waga na dane słowo jest większa.

W przypadku URL sytuacja jest taka sama - krótszy jeżeli znajdują się w nim słowa kluczowe będzie miał większą wage.

Tak samo jest z kwestią położenia słowa kluczowego czy to w URl czy w TITLU.

Czyli stosuj optymalizacje URL tak jakbys myslal o optymalizowaniu sekcji meta.

Jednak skoro twoj url wyglada tak krotko czyli

/podstrona.html

lub /podstrona/

ja pewnikiem zastosowałbym domenaglowna.pl/?q=podstrona

Pozdrawiam

google przeczyta <a href="/">Home page</a> jako <a href="domena.pl">Home page</a>

wejdz sobie w zrodlo strony po linku <a href="/">Home page</a> i zobacz co ci wyswietli, lub otworz ta strone za pomoca php. to jest dokladnie! to samo

Tak jak pisał paweł wyżej - podstrony także.

Hehe naprawde nigdy sie z tym nie spotkalem. Chociaz ucze sie od dawna, wiedze mam jednak mala ale nigdy nie widzialem zeby ktos wpisywal www.domena.pl/podstrona.html. Zawsze widzialem podstrona.html

No i

Jednak skoro twoj url wyglada tak krotko czyli

/podstrona.html

lub /podstrona/

ja pewnikiem zastosowałbym domenaglowna.pl/?q=podstrona

:D przeciez ja wlasnie uciekam od takiej postaci. jak mam strone podstrone farma-strusi.pl/index.php?q=jaja-strusie to myslalem ze bedzie lepiej farma-strusi.pl/jaja-strusie.html a chyba najlepiej farma-strusi.pl/jaja-strusie/ (jak nie patrzec mniej znakow :] o 4 )

------------------------

EDIT

Dzis przegladajac wyniki G (dokladnie nie pamietam na jaka fraze a z "na wczasy" tez dziala) napotkalem na cos bardzo dziwnego.

Wszysy trabia ze domena (jezeli dwuwyrazowa) musi miec myslnik na-wczasy.pl Jak wiadomo google pogrubia wyszukiwana fraze (rowniez w adresach strony). Co mnie zaskoczylo w wynikach znajdowala sie domena nawczasy.pl z pogrubionym "nawczasy".

PS: Czy admin moglby przeniesc watek do podforum dla poczatkujacych?

Samochody Beach Buggy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności