Skocz do zawartości

Usunięcie panelu bocznego, Wordpress, Olsen Light

nosluj

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 

Wczoraj zaczęłam pracować na bezpłatnym motywie OlsenLight. Utworzyłam motyw potomny.
I tu dwie rzeczy które chciałabym zmienić a stanęłam w miejscu. Zwłaszcza, że doświadczenia zero.

1) Mój motyw nie ma opcji publikowania postów bez panelu bocznego, pobrałam wtyczkę Fullwidth Page Templates która zjada nie tylko panel boczny, ale też wszystko inne z możliwością komentarzy. Co prawda jedna z opcji powinna je pozostawić, ale i tak znikają.
Chciałabym aby panel boczny pozostał tylko na stronie głównej, kontaktowej itp. Posty miałyby wyświetlać się na całej stronie. I teraz pytanie, gdzie grzebać i jak?

2) Chciałabym zmienić napis w opcji "czytaj dalej" na stronie głównej, ze względu na to, że wyświetla się w języku angielskim a moja strona jest polskojęzyczna.

1. szukanie w plikach szablonu sekcji Sidebar + dodanie warunek if "wyświetlaj tylko dla strony głównej"

2. tez szukanie w plikach słowa "read more" i zmiana na polski

Wszystko przy użyciu Notepad++... gotowca ci nie podeśle bo nie che mi sie / nie mam czasu...

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności