Skocz do zawartości

Co zrobić z takimi url?

DaroKos

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniam skrypt i 90% url będzie inaczej zbudowane. Wartościowe oczywiście przeniosę przez 301, ale pozostanie kilkanaście tyś zaindeksowanych  bez większej wartości. Mam dylemat, co z tym zrobić, bo są tam również śmieci lub takie bez 1 linka, ale to "mały ogonek" , więc szkoda porzucić. Przekierowanie wszystkiego na str główną to chyba kiepskie rozwiązanie. Jakieś propozycje?

Jeśli strona stała jakiś sensowny czas i posiada obecnie pozycje i ruch to warto by było przekierować wszystkie url w 1:1 do url w nowym skrypcie

Jeśli nie jest to wykonalne to na pewno 301 w główną aby nie stracić "mocy" tych url

56 minut temu, DaroKos napisał:

ale została cała fura zaindeksowanych np. po ogłoszeniach archiwalnych których szkoda "wywalić"

Skoro szkoda, to przekieruj je jak proponuje Kolega wyżej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pisałem, że wszystkie w 100% wartościowe przenoszę, ale zostaje 20tyś zaindeksowanych (url z wyszukiwarki, sortowania, archiwum itd) , których nie można w prosty sposób przekierować, bo są również śmieci. Pytanie czy i jak wartościowe są takie url by dłubać w tym ręcznie?

Przed chwilą, DaroKos napisał:

Pytanie czy i jak wartościowe są takie url by dłubać w tym ręcznie?

Odpowiesz - a skąd mamy wiedzieć jakie Ty masz Urle ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może warto "wyciągnąć" z Google zaindeksowane linki i programowo wyciągnąć wspólny mianownik i i na tej podstawie je przekierowywać, bo moim zdaniem szkoda tracić linki, które są w SERP G.

Mion - mam te link, ale jak mówiłem trudno złapać klucz by to filtrować i trzeba wiedzieć, że tej grupie są również zdublowane, wygenerowane przez wyszukiwarkę itd Z jednej strony dobry moment na porządki, ale .... dlatego podejmuje temat. Myślałem o przekierowaniu wszystkiego na dedykowany url bez info 404

# MAx możesz rozwinąć?

2 godziny temu, DaroKos napisał:

# MAx możesz rozwinąć?

Czego nie zrozumiałeś?

Pozostawiasz jak jest czyli G odwiedza stary URL --> dostaje 404 --- dajesz przkierowanie 301  z 404 --> stronę główną

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności