Skocz do zawartości

Jakie frazy atakować?

Toto

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Toto napisał:

Mając świadomość, że nie konsumuje tego co zarabiam uważam, że tylko "instynkt łowcy" pach mnie do przodu.

Tak, ważne jest nie to ile się zarabia ale ile zostaje w kieszeni ;) Choć odbiegliśmy troszkę od tematu...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
16 minut temu, Nikonem napisał:

Choć odbiegliśmy troszkę od tematu...

Zatem wracając do tematu, co ciekawe w SERP top 10 w zasadzie na Bramy przemysłowe https://www.google.pl/search?q=Bramy+przemysłowe są podstrony serwisów nie zaś same strony główne.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

36 minut temu, Mion napisał:

Bramy przemysłowe

Zgadza się, ciekawe, które z tych stron są robione przez Ciebie ;) Akurat bramy przemysłowe to bardzo specyficzny towar. Z całą pewnością nikt z Panattoni, Goodmana, Skalskiego czy Prologis nie szuka ich w sieci ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A ja atakował bym bardziej jeszcze bardziej specjalistyczne frazy ale na cały kraj, oczywiście daje frazy z dużego palca: bramy przemysłowe antywłamaniowe, z napędem atomowym  czy różowo-pomarańczowe, nawet jak ruch na tych frazach jest symboliczny, lub wręcz niemierzalny, ale jak ktoś szuka konkretnego specjalistycznego rozwiązania, to po dwóch telefonach do kolesi od bram "do psich bud"  zacznie szukać  profesjonalnych rozwiązań. 

4 godziny temu, Toto napisał:

O ile na główne frazy jestem widoczny w Polsce (inna strona), to na frazy lokalne jest trudniej (o dziwo).

Trochę to dziwne co piszesz.  Z reguły frazy lokalne wychodzą przy okazji.  Dobra optymalizacja serwisu jest kluczem. 

Dużego kopa w lokalnym pozycjonowaniu dają mapy google, które też należy odpowiednio zoptymalizować. Dużego plus dają też wszelkiego rodzaju strony dla lokalnych biznesów olx, Gumtree itp. Odpowiednia oferta z słowami kluczowymi robią algorytm google w wała. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dnia 29.11.2017 o 00:45, Toto napisał:

@Mariusz

Już teraz musi się napracować kilka osób w firmie, żeby w ciągu roku stworzyć dla Klientów ponad 3000 spersonalizowanych ofert. Co będzie jeżeli tych zapytań będzie więcej?

Takie rzeczy należy zautomatyzować. Taką ilość ofert spokojnie może zrobić jedna osoba. kwestia szytego na miarę softu.

Dnia 29.11.2017 o 00:45, Toto napisał:

@Mariusz Ja już jestem bogaty :) 

Doczytałem wątek do końca. Wierzę :)

Pracowałem wiele lat w tej branży. Przez pewien czas byłem nawet właścicielem domeny bramy.pl

bramy

bramy szybkobieżne

bramy przeciwpożarowe (jeśli nie robisz - zacznij, nie ma lepszej marży niż p.poż)

bramy segmentowe

kurtyny dymowe / przeciwdymowe (jeśli nie robisz - zacznij)

i z branży

rampy

rampy przeładunkowe

resztę możesz olać

właściwie pozycjonując "bramy" - będziesz wysoko na "pcimie" z różnymi odmianami fraz i dodatkami do nich

a jeśli się tym zajmujesz i jesteś bogaty to takie "szitusy" jak garażówki należy odsiać. Zerowa marża a tylko d... zawracają za kasę na waciki.

Ps. Oferty na segmentówki czy szybkobieżne spokojnie można zautomatyzować, zamiast 15-20 minut na ofertę można to zrobić w 2-3 minuty. Da się :) nawet w arkuszu z wykorzystaniem VBA. Wiem, bo robiłem. Pisałem co prawda taki arkusz kilka miesięcy (bo orłem w tym nie jestem), ale się da.

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@up odpowiedź na Oskara :)

Tak to jest że kasę robi się tam gdzie klient musi zamontować sprzęt bo inaczej nie odbierze mu inwestycji nadzór budowlany, straż pożarna , czy sanepid, albo inna święta inkwizycja. Szczególnie gdy przeciętny jelonek z konkurencji (pan Stasio z pomocnikiem)  jest przykrótki na montaż takich rozwiązań.

To nie jest takie proste jak się wydaje. Spora bariera wejścia.

Podpowiem jeszcze jak zwiększyć ilość ofert bez pozycjonowania :)

Jest to oczywiste, ale doświadczenie pokazuje, że mało firm tak robi.

1.Błyskawicznie sporządzać oferty na zapytania - kosztorysanci kochają takich i nigdy nie zapominają. A to już 20% sukcesu.

2.Gotowce autocad dla projektantów - człowiek jest z natury leniwy.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Mariusz, wszyscy lubimy jak ktoś nam ułatwia życie i to faktycznie bardzo ładnie działa na klientów zarówno powracających jak i potencjalnych

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

27 minut temu, Mariusz napisał:

.Błyskawicznie sporządzać oferty na zapytania - kosztorysanci kochają takich i nigdy nie zapominają. A to już 20% sukcesu.

2.Gotowce autocad dla projektantów - człowiek jest z natury leniwy.

Hmm, kto ma więcej zapytań to chyba tak robi. To jest przecież standard.  Polscy klienci są w głównej mierze pytający i porównujący oferty. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

18 godzin temu, jimmi napisał:

ale jak dodasz miasto to same główne wychodzą przeważnie główne za to słowo przemysłowe jest pomijane

A więc własnie.

Tu pewnie jest pies pogrzebany.

2 godziny temu, Mariusz napisał:

Błyskawicznie sporządzać oferty na zapytania - kosztorysanci kochają takich i nigdy nie zapominają.

Tak też robimy, większość ofert robimy w ciągu 2-3 godzin.

Dlatego precyzyjne wyławianie tematów jest dość ważne. Dobrze by było, aby tematy pochodziły z lokalizacji, które nas interesują.

Jeżeli chodzi o powiększanie oferty to na chwilę obecną nie chce mi się :) Za dużo wdrażania, brak rąk do pracy, nie wiadomo kiedy te ręce się pojawią. Łakomy nie jestem, a temat bram segmentowych przemysłowych ogarniam z zamkniętymi oczami i ludzi mam ustawionych.

No dobra, ale nie gadajmy o biznesie, ale o pozycjonowaniu.

Tak jak mówiłem, na frazy ogólnie jest OK, a jak dochodzi miejscowość to już gorzej.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

4 minuty temu, Toto napisał:

Tak jak mówiłem, na frazy ogólnie jest OK, a jak dochodzi miejscowość to już gorzej.

Ile masz tych miejscowości do zrobienia?Podejrzewam że nie są to tysiące.

Zrób kilka LP pod daną miejscowość, odpowiednio zoptymalizuj na nich treść itd., pozyskaj trochę dobrych linków i powinno to sprawę załatwić.

Ostatnio robiłem mały test na bardzo konkurencyjną frazę i LP na słowo kluczowe + miasto jest na top 2, nie było żadnego problemu go wbić na te pozycje.

Natomiast strona główna pomimo że zawiera frazy z miastem jest gdzieś hen daleko w wynikach.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 9 miesięcy temu...
Dnia 1.12.2017 o 14:23, Finan napisał:

Ile masz tych miejscowości do zrobienia?Podejrzewam że nie są to tysiące.

Zrób kilka LP pod daną miejscowość, odpowiednio zoptymalizuj na nich treść itd., pozyskaj trochę dobrych linków i powinno to sprawę załatwić.

Ostatnio robiłem mały test na bardzo konkurencyjną frazę i LP na słowo kluczowe + miasto jest na top 2, nie było żadnego problemu go wbić na te pozycje.

Natomiast strona główna pomimo że zawiera frazy z miastem jest gdzieś hen daleko w wynikach.

Najważniejsze to LP pod daną miejscowość. Bo jak wszystko linkujesz do strony głównej to będzie ciężko. 

System B2B dla Enova - dedykowane platformy B2B

Sprężarki powietrza - sprężarki łopatkowe Vervo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności