Skocz do zawartości

generator sitemap

FID

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. G czyta równie dobrze .gz

Często ma to sens bo zdarzają się mapy kilkunastomegowe.

Co do Gsite - fajny ale nie radzi sobie z większymi serwisami (działa jak zwykły spider i czyta strony od deski do deski szukając linków). Jak mu dałem serwis ok 200 tys podstron to tworzył mapę równy tydzień ;)

a mozesz polecic jakis inny scrypt (najelpiej pod windowsa z opcja przerywania pracy) ktory sobie szybciej i nie gorzej radzi z duzymi site mapami typu wspomniane przez Ciebie 200 i wiecej?

generatorki online pod takie duze strony raczej odpadaja... a nic dobrego poza dobrym, ale faktycznie wolnym GSiteCrawler nie znalazlem (w ciagu ok 3dni / 30h pracy zlapalo mi 100tys podstron) a mam procek 3ghz i lacze 2mb...wiec przyznasz/przyznacie ze nie zaciekawie...

... moze ktos ma jakas ciekawa alternatywe dla GSiteCrawler?

dzieki za info

Łukasz

Zazwyczaj układ linków na stronie jest tworzony w sposób regularny. Dlatego dobrym i sprawdzonym rozwiązaniem stosowanym przez wiele większych serwisów jest generowanie sitemaps w oparciu o bazę danych. Trzeba na to poświęcic jednorazowo trochę czasu, aby rozplanować układ linków, ale późniejsze aktualizacje idą błyskawicznie. A plik sitemaps jest zawsze aktualny. Pozwala to tez manipulowac czasem zmian i dopasowywac czestotliwosc zapraszania robota na dana podstrone. Do czego jako tako stosuje sie google bot

Umieściłem plik sitemap xml w katalogu głównych ale jak go otwieram to pokazuje sie komunikat: Podczas wczytywania arkusza stylów wystąpił błąd: Arkusz stylów XSLT nie posiada zdefiniowanego typu mime XML:https://electronicbank.w.interia.pl/gss.xsl

Na razie nie dodałem mapy tej strony do google bo nie wiem co zrobić dalej. Proszę o pomoc.

-----------------------------

https://electronicbank.w.interia.pl

• 3 tygodnie później...

Tak. G czyta równie dobrze .gz

Często ma to sens bo zdarzają się mapy kilkunastomegowe.

Co do Gsite - fajny ale nie radzi sobie z większymi serwisami (działa jak zwykły spider i czyta strony od deski do deski szukając linków). Jak mu dałem serwis ok 200 tys podstron to tworzył mapę równy tydzień :D

faktycznie strasznie wolny, ja mam calkiem malutka strone i robil to kilka godzin, az chcialem normalnie go wywalic z kompa :P

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 4 tygodnie później...

I co z tego ze dobry skoro mi google odczytuje jakies 30% zrobionej mapy?

Mapka ma 1700 linkow a google w moim koncie podaje ze zaindeksowano tylko jakies 300

O co w tym biega? Jakis blad i dalej nie idzie?

Używaj Cuilla i Hakii

• 3 tygodnie później...

wlasnie zaczynam uzywac gsitecrawel i mam pytanko

strona jest zrobiona w utf-8 i jak robie mape tym programem w titlach robia mi sie krzaki czy da sie to jakos ustawic w tym programie ?? bo nie nic takiego znalesc. jesli nie to jaki program polecacie dla stron w utf-8 ?

Polecam wczasy nad morzem miejscowościach: jastrzębia góra

• 3 tygodnie później...

Warto dodawać do sitemap adresy różnych plików/programów zamieszczonych w ramach serwisu? Google indeksuje takie rzeczy? Pytam bo niektóre generatory sitemap uwzględniają także linki do programów/plików, ale nie przypominam sobie abym widział zaindeksowany plik wykonawczy. Co innego pfd i doc itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności