Skocz do zawartości

Tłumaczenie strony a SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

do tej pory mieliśmy naszą stronę po polsku na domenie .com. Jednak wpadliśmy na pomysł stworzenia wersji angielskiej .com a polska wersja będzie na com/pl. Stąd moje 2 pytania:
czy cała "moc" pozycjonowania jako, linki z anchorami i dotychczasowe działania wykonane na polską wersję strony ale od dzisiaj .com będzie anglojęzyczne, będzie dalej działać? Czy po wpisaniu hasła XYZ będzie wyświetlać się .com jak dotychczas mimo iż jest po angielsku?

Czy warto pozycjonować jedną podstronę(w sumie jest ich 8) na kilka fraz  np. Zendesk, Zendesk szkolenia myśląc o wtyczce Yoast? Czy skupić się tylko na jednej frazie, a np. linkowanie z anchorem zrobić Zendesk, Zendesk szkolenia itd?

Jeśli coś pomieszałem, poprawcie mnie, jeśli nie, proszę o odpowiedź.

Dzięki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności