Skocz do zawartości

Dezaktywowane konto - koniec z Facebookiem?

CezaryK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zarejestrowałem się na forum, aby spróbować uzyskać pomoc w problemie, który nie daje mi spokoju.

Jakiś tydzień temu moje konto na Facebooku zostało zdezaktywowane z powodu kilkukrotnego naruszenia zasad prywatności (posiadałem typowo hobbistycznego fanpage'a dot. piłki nożnej, na którego wrzucałem różne grafiki, filmy, GIF-y itd.). Dopiero po którymś 3-dniowym zablokowaniu doszło do mnie, że niektórych treści po prostu nie powinienem wrzucać, ale doszło to za późno, ponieważ dezaktywowano mnie ,,na amen".

I tu pojawia się pytanie - czy jest jakakolwiek możliwość, aby Facebook cofnął tę blokadę? Czy jednak nie da się już nic zrobić? Wysyłałem kilka zgłoszeń i odwołań, ale póki co brak odzewu.. Nie zależałoby mi na tym tak mocno, gdyby nie fakt, że prowadziłem również kilka stron firmowych (na nich nie miałem problemów z naruszaniem zasad).

Sprawa wydaje się o tyle poważna, że po dezaktywacji chciałem założyć dwa kolejne konta jako ,,rezerwowe", ale i one po chwili zostały zablokowane..

Z tego co wiem to oficjalnie możesz mieć tylko jedno konto na FB, jak bardzo chcesz spróbować założyć nowe konto to musisz zrobić to z innego urządzenia niż do tej pory używałeś, a także podać inny adres email i tel.

Czasami da się odzyskać dostęp do firmowych profili.

niestety nie znam skutecznej drogi, poza oficjalną

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

9 godzin temu, jimmi napisał:

Z tego co wiem to oficjalnie możesz mieć tylko jedno konto na FB, jak bardzo chcesz spróbować założyć nowe konto to musisz zrobić to z innego urządzenia niż do tej pory używałeś, a także podać inny adres email i tel.

Czasami da się odzyskać dostęp do firmowych profili.

niestety nie znam skutecznej drogi, poza oficjalną

A czy jeśli założę to konto na innym komputerze i z innym numerem telefonu, to gdy będę się później logował na moich urządzeniach, nie będę musiał się bać, że znowu mnie zablokują?

To jeszcze raz ja. Napiszę, jak sobie poradziłem z problemem, aby być może pomóc komuś w przyszłości.

Otóż wystarczyło zainstalowanie rozszerzenia do Chrome'a ,,Surf Easy" i założenie konta ze zmienioną lokalizacją (np. Wielka Brytania). Póki co nie dostałem żadnego ostrzeżenia, więc mając w pamięci poprzednie akcje, wszystko wydaje się być w porządku.

Pytanie tylko do @jimmi - jak myślisz, czy da się jakoś zrobić to samo w przypadku aplikacji na telefon?

• 1 miesiąc temu...

Co do rejestrowania/logowania się z innego urządzenia - czy wystarczy inne urządzenie, czy też i router musi być inny?

Jest to w istocie pytanie o IP.  Jak jesteśmy identyfikowalni? Przez IP komputera, czy routera?

---

A co do "nawywijałeś" - Facebook robi z ludźmi co chce. Tak naprawdę nie sprzyja reklamie, chyba, że słabej (nie masowej) albo za pieniądze (choć to też spam). To całe gadaeni o roli mediów społecznościowych w promocji, to po to, aby napędzić klientów na Facebook Ads. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności