Skocz do zawartości

Google indeksuje podtrony pod niewłaściwymi linkami

AdamH

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Mam problemy z indeksacją naszego bloga. Google indeksuje np. artykuł pod linkiem: 

https://rezerwujsport.pl/cms/niesamowite-postacie-sportowego-wroclawia-oliwia-jablonska/ 

i napotyka na pustą stronę.

Właściwy link to:

https://rezerwujsport.pl/cms/artykul/niesamowite-postacie-sportowego-wroclawia-oliwia-jablonska/

Bloga mamy na WP,. Czy to może być kwestia jakiś ustawień w Yoaście? Co mogę z tym zrobić? Bo już jestem trochę zdesperowany, walczę z tematem jakiś czas i nic nie mogę zdziałać ;/

Z jakichś przyczyn, każda z pustych podstron jest indexowana wyżej niż docelowa. Wydaje mi się, że problemy wynikają właśnie z użycia Yoasta. Wynik powyżej jest wygenerowany automatycznie, a ten poniżej poprawiony Yoastem (min. poprawiona meta). Jak mogę się pozbyć duplikatu? Po prostu noindex? Czy da się to jakoś sytemowo rozwiązać, tak żeby duplikaty się nie pojawiały?

I dlaczego odnośnik do pustej strony jest wyżej, niż url docelowy?

image.thumb.png.a7aa76ccbfb61466dd1d0668add03072.png

Problem jest taki, że w Yoaście mam właśnie wymuszone krótsze (niesamowite-postacie-sportowego-wroclawia-oliwia-jablonska). Nie wiem skąd się w ogóle pojawia ten /artykuł?

/cms jest zakolejkowany już do zmiany, ale jak to w startupie każdą złotówkę liczymy i wszystko po kolei.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności