Skocz do zawartości

Utrzymanie parametrów TF i CF po przejęciu domeny

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam kilka pytań do osób z większym doświadczeniem w nabywaniu i zagospodarowywaniu użytkowanych wcześniej domen:

Założmy, że pod domeną XXX.pl był ładnie rozbudowany serwis. Linki do niego prowadzące są głównie naturalne. TrustFlow i CitationFlow na przyzwoitym poziomie, powiedzmy TF=33, CF=36.

1) Sprzedający kasuje serwis i wrzuca zaślepkę pt. "domena na sprzedaż". Jak to się ma do TF i CF? Domyślam się, że te parametry powinny spadać powoli, w miarę zanikania backlinków? Jak jest w praktyce?

2) Jaka jest szansa na utrzymanie TF i CF przy założeniu, że stawiamy pod taką domeną całkowicie nowy serwis, ale o tej samej tematyce?

a co te parametry mają wspólnego z Google? Po co Tobie w ogóle te TF, CF, MR, BZ. DR, YO?

Cytat

2) Jaka jest szansa na utrzymanie TF i CF

Tym czymś  łatwo manipulować, jeśli to Ciebie uszczęśliwi to nabić te TF i CF potrafi każdy średnio-zaawansowany pozycjoner z tego forum.

Ja też to potrafię, ale biorąc pod uwagę koszt wyprodukowania treści i pozyskania takich linków, które dadzą mi dobre parametry, to często taniej jest wziąć domenę z odzysku. Nie mówiąc już o czasie potrzebnym na zbudowanie wartości domeny.

A po co mi parametry? Myślę, że się domyślasz, a jeśli nie to odpowiadam: chociażby po to aby łatwiej monetyzować takie zaplecze.

Cytat

Sprzedający kasuje serwis i wrzuca zaślepkę pt. "domena na sprzedaż". Jak to się ma do TF i CF? Domyślam się, że te parametry powinny spadać powoli, w miarę zanikania backlinków? Jak jest w praktyce?

Jeśli nie idzie za tym spadek BL, to TF i CF się utrzymają.

Cytat

Jaka jest szansa na utrzymanie TF i CF przy założeniu, że stawiamy pod taką domeną całkowicie nowy serwis, ale o tej samej tematyce?

TF i CF są bezwzględnymi wartościami wynikającymi z BL, a nie relacji profilu BL do zawartości strony, więc jeśli odzyskasz linki z błędów 404, to TF i CF zostają w miejscu. Nie wiem tylko, jak przeliczane są 301, tj. czy 301 z /podstrona na /nowa-podstrona osłabia przenoszenie TF i CF, ale mi to nie potrzebne, więc aż tak nie wnikałem.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności