Skocz do zawartości

"Stary" boks tekstowy - jak zrobić?

Autochat

Rekomendowane odpowiedzi

Jest dzisiaj możliwe wygenerowanie jednostki reklamowej takiej jak na załączonym obrazku mając zwykłe konto? bo u siebie tego nie widzę.

Chodzi o to aby był sam tekst i linki, pod sobą, bez żadnych grafik, dodatków, itd...

Tworząc jednostkę jako kod HTML (tak jak to się robiło 5-10 lat temu) też wyświetlane są reklamy w rożnych formach.

Screen jest z dzisiaj, z OLX więc podejrzewam, że oni mają oddzielną umowę i mogą sobie dowolnie tworzyć jednostki.

adsss.jpg

Pewnie tak. Z tego co do tej pory wykombinowałem to chyba jedyną opcją będą trzy tekstowe jednostki jedna pod drugą. Chociaż i tak nie uniknie się strzałek, kwadratów, itd.. jako dodatków graficznych.

No i "marnuje się" te trzy jednostki bo więcej nie można na stronie zamieszczać.

Czy może jest jakiś inny sposób?

Na stronie konkretnej oferty, na samym dole, tj. nad stopką.

Zwykle są tam reklamy w formacie obrazek + tekst stylizowany na listowanie "pozostałe oferty użytkownika" ale właśnie trafił się taki boks.

Teraz nie mogę znaleźć nic podobnego i wyświetlają mi się reklamy wg historii mojego wyszukiwania.

Nie byłem w stanie złapać takiej reklamy na stronie, też trafiają mi się cały czas takie z obrazkiem. 

Ale tego typu reklamy tekstowe z wytłuszczonym fragmentem znam jako customowe AdSense dla wyszukiwania. Takie reklamy powinny być stosowane na stronach z wynikami wyszukiwania, podaje się tam parametrem wyszukiwaną frazę, która jest później wytłuszczona, jeśli się pojawia gdzieś w reklamie. 

Więcej informacji o tym tutaj:
https://developers.google.com/custom-search-ads/docs/implementation-guide .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności