Skocz do zawartości

Gdzie zlecić pozycjonowanie i dlaczego nie Allegro

IPS

Rekomendowane odpowiedzi

Bloga może tylko jego autor obronić wciskając w komentarzu linka do tematycznej podstrony i opatrując dalej tekstem niby zainteresowanego. Żadnego naturalnego linka czyli naturalnie nikt nie wstawi w bieżącej pięciolatce. Wyjątek to ubrane w złotko g...wna dla większości (w każdej populacji półgłówki to większość, inaczej doszłoby do anarchii)  populacji w stylu np. jak oszczędzać pieniądze.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

widzę kolega chce iść w ślady Rysia P. stać się guru finansów, a teksty piszą inni :)

Na tym forum sporo osób tworzy jakieś stronki o finansach, głównie po to aby kasować $ od reklamodawców, albo z PP.  Dlatego to ciężka branża do pozycjonowania, większość fraz jest obstawionych przez osoby które czerpią z tego niezły cash.  Gdyby oferty pozycjonowania za 500 zł z gwarancją topów działały to było by to prawie perpetum mobile, Powiedzmy: stawiam 10 stronek pod PP, daje po 500 zł/szt na pozycjonowanie z aledrogo, sam kasuje 2000/szt od strony z reklam i PP i siedzę sobie na plaży pijąc zimne piwko i obłapiam gorące laseczki.yy

To nie ważne że ty nie zarabiasz na blogu, ważne ze inni zarabiają i to podnosi poprzeczkę dla wejścia do topów, a to daje wyższe koszty.

7 godzin temu, IPS napisał:

Nigdzie na forum nie znalazłem tematy z opiniami o użytkownikach i ich usługach, czy są firmy, które możecie polecić lub nie ?

Poniżej link do rankingu agencji seo. Bierz te z samej góry.

https://www.facebook.com/groups/496083163758299/permalink/1388381127861827/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

4 godziny temu, Arkaszka napisał:

widzę kolega chce iść w ślady Rysia P. stać się guru finansów, a teksty piszą inni

He, no więc właśnie.

Ale lepsze linki z allegro niż żadne.

W tym przypadku zalecić można kilkumiesięczną lekturę tego forum: czytać, czytać i jeszcze raz czytać.

Po przeczytaniu "całego internetu" będziesz mógł podjąć decyzję, czy pomiędzy karmieniami uda Ci się pozyskać kilka wartościowych linków, ale .... no więc właśnie. Jeżeli jedyne czym możesz się zająć to zrobienie bloga, nie piszesz tekstów, nie znasz się na pozycjonowaniu to dłuuga droga przed Tobą, albo droga :) 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

20 minut temu, Toto napisał:

He, no więc właśnie.

Ale lepsze linki z allegro niż żadne.

W tym przypadku zalecić można kilkumiesięczną lekturę tego forum: czytać, czytać i jeszcze raz czytać.

Po przeczytaniu "całego internetu" będziesz mógł podjąć decyzję, czy pomiędzy karmieniami uda Ci się pozyskać kilka wartościowych linków, ale .... no więc właśnie. Jeżeli jedyne czym możesz się zająć to zrobienie bloga, nie piszesz tekstów, nie znasz się na pozycjonowaniu to dłuuga droga przed Tobą, albo droga :) 

Niestety jesteś kolejną osobą w błędzie i szczerze nie wiem dlaczego, czy wszyscy na tym forum są zawodowymi copywriterami i piszą własne teksty, a może po prostu zlecają je profesjonaliście bo sami nie mają czasu ?

13 minut temu, jimmi napisał:

poniżej 1K można dostać jakąś jednorazową optymalizację strony, bez przesady ale faktycznie nikt nie będzie się bawił w pozycjonowanie jednej frazy w rozliczeniu za pozycje tym bardziej.

Jedna fraza to był zwykły przykład, nigdzie nie napisałem, że takie mam zlecenie i takiego wykonawcy szukam, a jeśli inaczej określa się rozliczenie za takie usługi to nie lepiej jest to normalnie napisać?

Czy naprawdę na tym forum większość osób nie potrafi udzielić sensownej porady, wytłumaczyć tylko skupia się na dogryzaniu, podtekstach i wyśmiewaniu ?

1 minutę temu, IPS napisał:

czy wszyscy na tym forum są zawodowymi copywriterami

Nie wszyscy, ale nie wszyscy również oczekują, że na forum tym konkretnie pojawią się jakie opinie, o które prosisz.

Napisałeś, że "wszędzie pojawiają się opinie o tym, żeby z Allegro nie korzystać", ale nie wiem czy na tym forum znalazłeś takie opinie?

Pytasz, dlaczego nie miałbyś zaufać firmie, ze względu na ilość 50 komentarzy?

Możesz zaufać, ale lektura tego forum pozwoli Ci zrozumieć czego oczekujesz, co jest możliwe, co jest realne. Nie wiesz na jakie frazy firma pozycjonowała. Jeżeli jest to fraza "wypas owiec w Bieszczadach" to tutaj nawet ja mogę polecić .... usługi prezentowane na allgro.

@MaxPan wyjaśnił Ci, że nie możesz tu liczyć na opinię jednych kolegów o drugich kolegach. Ale również wskazał Ci odpowiedni dział, gdzie swoją ofertę możesz zamieścić: Ogłoszenia i Zlecenia.

Być może stanowczy ton kolegi jest podyktowany tym, że niezbyt uważnie przeczytałeś inne podobne tematy, bo gdybyś to zrobił, zapewne wiedziałbyś jak kończą takie pytania.

10 minut temu, IPS napisał:

Czy naprawdę na tym forum większość osób nie potrafi udzielić sensownej porady

Nie ma możliwości udzielenia sensownej porady, gdyż:

- zbyt mało mamy informacji o Twojej stronie;

- nie wiemy jakie frazy Cię interesują.

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Z tego co czytam autor tematu myśli że postawi stronkę o pożyczkach, zapłaci komuś za ,,niby,, pozycjonowanie 500 zł/miesiąc a zgarnie 100 razy tyle.

Nie tędy droga, najlepsi wydawcy u nas w PP zarabiają dużo, ale nie polega to na tym aby postawić stronkę i myśleć że zostanie się milionerem.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@IPS na allegro tak jak już parę osób wspomniało możesz kupić pewnie działania, które są częścią pozycjonowania. 

Tutaj nikt nie poleci firmy bo większość osób świadczy takie właśnie usługi.

Pytanie Twoje można parafrazować "Jaki jest najlepszy samochód i dlaczego nie jest on maluchem?"

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Nie jestem pozycjonerem. Ale jakieś tam rozeznanie w temacie mam.

I chętnie podzielę się przemyśleniami, może niezbyt trafnymi, ale przynajmniej własnymi :)

Gdybym miał wziąć kogoś do pozycjonowania swojego serwisu, to:

1) ustaliłbym, jaki mam budżet (np. 1000 zł/m-c max),

2) zrobiłbym rekonesans i podzwoniłbym po firmach w okolicy. Łatwiej jest rozmawiać z kimś twarzą w twarz, a w razie czego pokłócić :) , niż denerwować się ze ktoś nie odbiera telefonów albo nie odpisuje na maile.

3) zapytałbym, co mogą mi zaoferować w tej cenie - pewnie jakieś pakiety, bla bla bla,

4) fajnie byłoby, gdybym miał możliwość pogadać z dotychczasowym klientem z podobnym budżetem (pewnie trudno o bezpośrednia rekomendację. ale może na jakimś lokalnym forum udałoby się zasięgnąć języka na temat tej firmy)

5) umowa na pół roku, góra na rok.

@kris_setale Twoja długa obecność na forum świadczy, że już nie jedno przeczytałeś. Ja jestem tu od niedawna, ale podstawowe informacje mam. Wiem, że łatwiej jest wypromować firmę, która układa kostkę brukową w Płocku niż bloga o finansach, tak, aby on na siebie zarabiał, przy założeniu, że kupujemy teksty i kupujemy jeszcze pozycjonowanie. Czy warto porywać się z motyką na słońce?

Potrzeba najprzód zrobić rachunek, sprawdzić konkurencje. Powodzenie takiego przedsięwzięcia będzie również zależeć od wiedzy prowadzącego ten "biznes". Jeżeli tu będą braki, to w takiej branży, nie ma co liczyć ja sukcesy. To właściciel firmy, który układa kostkę brukową w Płocku :) nie musi wiedzieć "co kopie" a co nie, jego interesują telefony od klientów i bycie wyżej niż jego ulubiona konkurencja, i wie, że firma przynosi mu określony zysk i znalazł się ktoś, kto za 500 zł miesięcznie ogarnia mu to tak jak on chce.

8 godzin temu, Finan napisał:

Z tego co czytam autor tematu myśli że postawi stronkę o pożyczkach, zapłaci komuś za ,,niby,, pozycjonowanie 500 zł/miesiąc a zgarnie 100 razy tyle.

Nie tędy droga, najlepsi wydawcy u nas w PP zarabiają dużo, ale nie polega to na tym aby postawić stronkę i myśleć że zostanie się milionerem.

Polecam więc przeczytać jeszcze raz temat ze zrozumieniem, nigdzie nie pisałem o pożyczkach itp., a o tym, że na blogu nie ma i nie będzie reklam.

8 godzin temu, jimmi napisał:

@IPS na allegro tak jak już parę osób wspomniało możesz kupić pewnie działania, które są częścią pozycjonowania. 

Tutaj nikt nie poleci firmy bo większość osób świadczy takie właśnie usługi.

Pytanie Twoje można parafrazować "Jaki jest najlepszy samochód i dlaczego nie jest on maluchem?"

Rzeczywiście jest w tym trochę mojej winy bo nie sprawiłem czy jest tu dział w typie "Ocena użytkownika" ( uprzedzając docinki w takich tematach mogą się udzielać tylko użytkownicy ze stażem) ale tutaj nie ma też zbyt dużo osób nie zajmujących się pozycjonowaniem więc taki dział nie ma prawa istnienia.

Dodatkowo zbyt często mierzę innych swoimi miarami więc liczyłem, że tak jak ja mogę polecić innego programistę, tak tutaj ktoś może zarekomendować innego pozycjonera.

@kris_set Dziękuję za merytoryczny post,

7 godzin temu, Toto napisał:

@kris_setale Twoja długa obecność na forum świadczy, że już nie jedno przeczytałeś. Ja jestem tu od niedawna, ale podstawowe informacje mam. Wiem, że łatwiej jest wypromować firmę, która układa kostkę brukową w Płocku niż bloga o finansach, tak, aby on na siebie zarabiał, przy założeniu, że kupujemy teksty i kupujemy jeszcze pozycjonowanie. Czy warto porywać się z motyką na słońce?

Potrzeba najprzód zrobić rachunek, sprawdzić konkurencje. Powodzenie takiego przedsięwzięcia będzie również zależeć od wiedzy prowadzącego ten "biznes". Jeżeli tu będą braki, to w takiej branży, nie ma co liczyć ja sukcesy. To właściciel firmy, który układa kostkę brukową w Płocku :) nie musi wiedzieć "co kopie" a co nie, jego interesują telefony od klientów i bycie wyżej niż jego ulubiona konkurencja, i wie, że firma przynosi mu określony zysk i znalazł się ktoś, kto za 500 zł miesięcznie ogarnia mu to tak jak on chce.

Tak jak kolega Finan zakładasz, że blog ma na siebie zarabiać nie czytając wszystkich postów :-)

Precyzując blog o oszczędzaniu to nie tylko finanse bo również oszczędzanie czasu, zdrowia i z tych tematów mam sporo artykułów.

Przerobiliśmy już prawie dwie strony postów i nadal nie wiemy o jakiej stronie mowa. Gdy to napiszesz, na pewno niektórym trochę zejdzie ciśnienie a para pójdzie nie tylko w gwizdek

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

"jestem totalnie zielony", "nie mam czasu na naukę pozycjonowania"  - w takim razie musisz wybrać firmę, która zajmie się Twoją stroną kompleksowo - podpisz dobrą umowę. Nic więcej poradzić się nie da. A czy znajdziesz kogoś na allegro, fiverze czy tu na forum - nie ma znaczenia. Powysyłaj do firm zapytania co masz do pozycjonowania, poproś o warunki, wycenę i wybierz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności