Skocz do zawartości

Gdzie zlecić pozycjonowanie i dlaczego nie Allegro

IPS

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, IPS napisał:

Tak jak kolega Finan zakładasz, że blog ma na siebie zarabiać nie czytając wszystkich postów :-)

A jeżeli blog nie musi na siebie zarabiać, nie będzie na nim reklam to o czym rozmawiamy?

Jeżeli Twoją ambicją jest prowadzić bloga i płacić za niego, to ja nie widzę problemu. Mogę polecić Każdą osobę z tego forum, która zajmuje się pozycjonowaniem, a nawet tych, którzy się tym nie zajmują. Masz super ciekawe artykuły - spoko, może zaproponować współpracę. Jeżeli nie masz ciśnienia co do wyników to spokojnie sobie to ogarniesz.

Niedługo będziesz mógł wstawić link tu na forum, który już bardzo pomoże Twojej stronie. Na forum możesz także śledzić taki dział, gdzie złapiesz kilka darmowych kodów, aby dodać swoją stronę.

Myślę, że gdybyś od razu na początku zaznaczył, że strona jest zupełnie amatorska, że z założenia nie ma zarabiać na siebie to nikt z uczestników dyskusji nie mówiłby o tym, że masz do tego brać super sprawną agencje.

Każdy ma jakieś hobby i wydaje pieniądze na coś co sprawia mu przyjemności i to ile przeznaczysz kasy na pozycjonowanie to jest to wyłącznie Twoja sprawa. Im więcej wydasz tym lepiej będziesz się czuł - o ile jesteś człowiekiem zamożnym. Jak mój kolega kupił sobie broń za 40 tys zł to zdecydowanie czuje się lepiej ode mnie, bo ja mam dużo tańszą.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@IPS są różni ludzie szczególnie na forach, tutaj reguły powstawały bo niektórzy forumowicze przeginali z potrzeby chwili a nie z tego że administracja lubi pisać regulaminy.

Jeśli to ma być blog nie związany z finansami... a interesujące fraz nie zawierają słowa "oszczędzanie" to jest to realna sprawa. To jest szansa że znajdzie się sensowa osoba, która poprowadzi taki projekt.

Ale fakt daj ogłoszenie, podaj jak najwięcej szczegółów i jakich efektów oczekujesz.

Wtedy będziesz mógł pytać o szczegóły, czy to ma sens.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Od razu mogliśmy przekierować Pana do działu Ogłoszenia i byłby z tym spokój :)

Natomiast, nawet jeżeli upierasz się, że nie jest to projekt komercyjny - po prostu w to nie wierzę. Nikt nie będzie ładował kaski w coś (no, może poza naszymi babami), co nie przyniesie zwrotu z inwestycji. Jeżeli chcesz zarabiać na blogu jakieś fajne pieniądze, to niestety podejście - zatrudniam copywritera + kogoś od SEO jest kompletnie nie na miejscu.

Obecnie, żeby zarabiać fajną kasę na blogach trzeba niestety "świecić ryjem" i promować nie tylko bloga, ale także siebie (jak w/w Szafrański z JakOszczedzacPieniadze), niewielu jest blogerów, którzy bez tego zarabiają fajny hajs.

Od razu mogliśmy przekierować Pana do działu Ogłoszenia i byłby z tym spokój

Natomiast, nawet jeżeli upierasz się, że nie jest to projekt komercyjny - po prostu w to nie wierzę. Nikt nie będzie ładował kaski w coś (no, może poza naszymi babami), co nie przyniesie zwrotu z inwestycji. Jeżeli chcesz zarabiać na blogu jakieś fajne pieniądze, to niestety podejście - zatrudniam copywritera + kogoś od SEO jest kompletnie nie na miejscu.

Obecnie, żeby zarabiać fajną kasę na blogach trzeba niestety "świecić ryjem" i promować nie tylko bloga, ale także siebie (jak w/w Szafrański z JakOszczedzacPieniadze), niewielu jest blogerów, którzy bez tego zarabiają fajny hajs.
Nie musisz mi wierzyć, nie szukam społecznej aprobaty dla tego co robię. Gdybym chciał zarabiać na blogu nie marudzi bym raczej o kosztach.

Wysłane z P10 przy użyciu Tapatalka

[mention=48553]IPS[/mention] są różni ludzie szczególnie na forach, tutaj reguły powstawały bo niektórzy forumowicze przeginali z potrzeby chwili a nie z tego że administracja lubi pisać regulaminy.
Jeśli to ma być blog nie związany z finansami... a interesujące fraz nie zawierają słowa "oszczędzanie" to jest to realna sprawa. To jest szansa że znajdzie się sensowa osoba, która poprowadzi taki projekt.

Ale fakt daj ogłoszenie, podaj jak najwięcej szczegółów i jakich efektów oczekujesz.
Wtedy będziesz mógł pytać o szczegóły, czy to ma sens.
Dziękuję za kolejną merytoryczną odpowiedź

Merytoryczną odpowiedź masz już na samym początku mojego postu - skieruj swoje kroki do Ogłoszeń. To na pewno o wiele lepsze miejsce niż Allegro.

Co do reszty - po prostu nie jestem w stanie pojąć w jakim celu miałbyś inwestować te 1,5-2 kafle miesięcznie, czyli minimum te 9-12 kafli w ciągu pół roku, pewnie z 2-3 kafle na sensownego copywritera, żeby z tego nic nie wyciągnąć. W czynie społecznym to tu się wkleja do stopki link do pajacyka, a nie blogi prowadzi ;)

Myślę, że już wystarczająco dużo osób się wypowiedział za co bardzo dziękuję.
Postanowiłem, że chyba lepiej będzie zająć się tematem samodzielnie, nie spieszy mi się z wynikami więc zaryzykuje, zwłaszcza że lubię się uczyć.
Skontaktowałem się ze znajomymi i udało mi się z pomocą jednego z nich uzyskać dostęp do kilkunastu narzędzi swoje np. ahrefs, majestic, semrush i mimo, że nie specjalnie wiem jak zacząć i jak z takich narzędzi korzystać myślę, że z czasem coś osiągnę
Jeśli ktoś był by na tyle uprzejmy aby nakierowac mnie od czego zacząć z tymi narzędziami będę wdzięczny.

Merytoryczną odpowiedź masz już na samym początku mojego postu - skieruj swoje kroki do Ogłoszeń. To na pewno o wiele lepsze miejsce niż Allegro.

Co do reszty - po prostu nie jestem w stanie pojąć w jakim celu miałbyś inwestować te 1,5-2 kafle miesięcznie, czyli minimum te 9-12 kafli w ciągu pół roku, pewnie z 2-3 kafle na sensownego copywritera, żeby z tego nic nie wyciągnąć. W czynie społecznym to tu się wkleja do stopki link do pajacyka, a nie blogi prowadzi
No właśnie aż tyle nie chce, myślałem o sumie max 500zl

Z tych narzędzi na tym etapie możesz wyciągać miejscówki konkurencji, bo to raczej narzędzia analityczne. Mając 500zł miesięcznie samemu możesz już coś ogarnąć, ale czeka Cię dużo nauki i wiele tematów do przeczytania. Na początek może zainwestuj w jakiś kurs SEO* od sprawdzonych ludzi, to Ci powinno dać jakiś podstawowy przegląd pola ;)

* zanim mnie zje bractwo PIO weźcie pod uwagę, że Pan jest zielony :)

Z tych narzędzi na tym etapie możesz wyciągać miejscówki konkurencji, bo to raczej narzędzia analityczne. Mając 500zł miesięcznie samemu możesz już coś ogarnąć, ale czeka Cię dużo nauki i wiele tematów do przeczytania. Na początek może zainwestuj w jakiś kurs SEO* od sprawdzonych ludzi, to Ci powinno dać jakiś podstawowy przegląd pola

* zanim mnie zje bractwo PIO weźcie pod uwagę, że Pan jest zielony
A możesz podać nazwy kilku narzędzi, których używasz lub uważasz że są warte zainteresowania? Nie mam całej listy dostępnych narzędzi i muszę pytać o konkretne.

Senuto i Ahrefs jak dla Ciebie powinny wystarczyć, w obydwu możesz wyciągnąć też listy fraz konkurencji.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

16 minut temu, MaxPan napisał:

Jemu wystarczy i 

https://raporty.xyz/

nie ma sensu kupować drogie plany miesięczne.

Plus jest takie, że przynajmniej przez miesiąc nic nie będę płacił za te narzędzia więc mogę korzystać z płatnych planów.

tu płacisz za raport do jednej strony 6,5 zł, więc o plusach nawet nie ma co dyskutować, chyba że masz 1000 stron do analizy.
Ok ale chyba lepiej nauczyć się czegoś korzystając z takich narzędzi niż dostać raport z którego połowy mogę nie rozumieć?

@Toto Wcześniej napisałem ogólnie, co zrobiłbym, szukając pozycjonera. Nie odnosiłem się do tego konkretnego przypadku.

6 godzin temu, IPS napisał:

Postanowiłem, że chyba lepiej będzie zająć się tematem samodzielnie, nie spieszy mi się z wynikami więc zaryzykuje, zwłaszcza że lubię się uczyć.

Możesz się nie doczekać wyników :)

Zoptymalizuj najpierw blog pod long tail.

Jeśli skorzystasz z rady, postaw mi piwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności