Skocz do zawartości

Mojej strony nie ma w TOP 100

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 

jakiś miesiąc temu założyłem blog wordpress na zupełnie świeżej domenie.

Dodałem linki dobrej jakości ale również, co mogło  być błędem - zleciłem na pewnym portalu amerykańskim piramidę linków.

Mój blog jest dobrze zoptymalizwany na słowo główne, które jest w tak zwanym długim ogonie, a mojej strony nie było nawet przez moment w TOP 100, co bardzo mnie zastanawia. Jest szansa, że mogła dostać jakiś filtr, bo zleciłem linki i mogły być one dodane w zbyt krótkim czasie. 

Jak sprawdzić czy wszystko jest w porządku? Są jakieś narzędzia? Strony do sprawdzenia tego?

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Bez adresu to sobie gdybamy. W domyśle WP ma włączoną prośbę o nieindeksowanie witryny. Wyłączyłeś ją, prawda?

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Strona jest w indexie, więc nie to jest powodem. Są tam też rzeczy, których być nie powinno, np.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:l1h8bm5J4ZcJ:how-to-start-meditating.com/2017/11/+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b-ab

Usuń zduplikowane H1, H2. Popracuj nad optymalizacją, zdobądź więcej konkretnych linków i czekaj.

1 godzinę temu, przemkoo101 napisał:

Dodałem linki dobrej jakości

Możliwe że "dobrej jakości" linki według Ciebie nie są takie według algo Google.

Opcji jest wiele:

- strona mogła dostać filtra algorytmicznego za duży % anchora EM (z automatu)

- obecna optymalizacja i linki są niewystarczające aby strona była w top100 na dane frazy

A mam pytanie.. jeżeli zostały dodane linki (te wątpliwej jakości, które teoretycznie mogły by psuć wyniki w SERP) przez zleceniobiorcę, to co się w takiej sytuacji praktykuje? Ciężko będzie usunąć je wszystkie po kolei :/

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

1 godzinę temu, przemkoo101 napisał:

A mam pytanie.. jeżeli zostały dodane linki (te wątpliwej jakości, które teoretycznie mogły by psuć wyniki w SERP) przez zleceniobiorcę, to co się w takiej sytuacji praktykuje? Ciężko będzie usunąć je wszystkie po kolei :/

Jeżeli są to linki na prawdę niskich lotów, które mogą mieć negatywny wpływ na pozycję Twojej strony, to warto je usunąć, nawet jeżeli wymaga to dużo pracy. Możesz wstawić kilka przykładów, czy to rzeczywiście aż taki syf.

Sprawdź szeroką ofertę lakierów hybrydowych klasy premium: www.NOX-Nails.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności