Skocz do zawartości

Śmieszki indeksacyjne GSC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Chciałbym napisać o moim ciekawym przypadku z którym męczę się już parę miesięcy, a mianowicie o indeksacji nowych linków.

Mianowicie są to trzy przypadki.

Załóżmy, że prowadzę stronę internetową i nazwiemy ją STRONA GŁÓWNA. Strona główna jest zoptymalizowana itd, ma parę podstron i wiek ok. 6 miesięcy i przy okazji ma UR20 DR37 wg Ahrefsa. Nie jest to domena przechwycona itd., jest to nowo stworzona domena (6 miesięcy temu).

Strona wg GSC ma 128 linków z 28 domen. To słowem wstępu.

A teraz przejdźmy do problemu

Za pomocą znanych metod znalazłem trzy domeny, które ktoś porzucił (średnie UR i DR 35+), które mają ok. 1-10 tyś linków przychodzących i je wykupiłem. Następnie skorzystałem z programu Serpbooster dostępnego na naszym forum i na każdej domenie zamieściłem po 20 artykułów (white seo, 300-500 wyrazów, 1,5-2% nasycenie kw), które ukazywały się średnio co dwa dni i były indeksowane w Google poprzez inny program.

Artykuły skończyły się dodawać w połowie listopada, są prawidłowo zaindeksowane (po wpisaniu site:url wyświetla się każdy art) ale GSC jak i Ahrefs nie widzi tych linków.

Chciałbym dodać, że strony nie mają bana i filtra, gdyż mam dostęp do ich GSC i wszystko wygląda poprawnie.

Natomiast w przypadku tej samej procedury, tylko, że przy świeżej domenie po paru dniach widoczne już są linki w GSC. ( Wykupienie nowej domeny, procedeura jak wyżej, i po 3 dniach w GSC już widać linki z tej strony po pierwszych wpisach).

Zatem moje pytanie: Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje ? :- )

Nie chcę tworzyć świeżych domen i ich linkować, gdyż chwila pracy i można znaleźć takie UR/DR 35+, z historią itd, jednakże nie wiadomo czemu Google ich nie widzi.

Dodatkowo z jedną taką "przechwyconą" domeną zrobiłem wszystko ręczenie z tym, że w ciągu 14 dni dodałem ok. 5 art i tylko 1 z linkiem do domeny głównej, wszystkie zaindeksowane. Efekt - brak linka i w Ahrefsie i w GSC.

Z góry dziękuję wszystkim za przeczytanie tego, a będę bardzo wdzięczny za każdy rodzaj okazanej pomocy.

GSC nie zawsze pokazuje wszystkie linki, inna sprawa, że zaindeksowanie podstrony z linkiem nie musi oznaczać zliczenie linku przez algorytm a parametry typu UR, DR i jeszcze inne dziwne skróty, które ktoś sobie umownie przyjął nie mają nic wspólnego z tym jak widzi i ocenia stronę Google

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

1 godzinę temu, jimmi napisał:

Masz te stare domeny podpięte pod jakieś GSC? może zostały zbanowane i/lub wyindeksowane i dlatego ich nie widać.

Tak, domeny podpięte pod GSC.

Jak wcześniej napisałem

7 godzin temu, googlemon napisał:

Artykuły skończyły się dodawać w połowie listopada, są prawidłowo zaindeksowane (po wpisaniu site:url wyświetla się każdy art)

Artykuły nie mają filtra i bana.

Liczę, że ktoś zna odpowiedź :- )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności