Skocz do zawartości

Wydobywanie bitconów na wp

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie odkryto dużą skale włamań na wp, co je odróżnia od innych to to że mają na celu wydobywanie bitconów lub innych kryptowalut.

Zhakowanie strony wolno działają i bardzo obciążają procesory serwerów.

Więcej w linku poniżej

https://www.wordfence.com/blog/2017/12/massive-cryptomining-campaign-wordpress/

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 2 tygodnie później...
10 godzin temu, swits.pl napisał:

A wtyczki o których piszecie umożliwiają kopanie coinów w przeglądarce użytkownika odwiedzającego stronę

To teraz wiem dlaczego dochodzą dziwne stukania z monitora na niektórych stronach :zdziwko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 miesiąc temu...

Profesjonalnie zrobiona koparka nic nie ubija.

Mam koparkę Monero postawioną na HPE Server (24*6,3GHz + 2TB RAM ECC) pod kontrolą Win2016 i w stresie jest 20% obciążenia CPU

Działa 24/7. Serwer mój kupiłam sama; jestem jego adminką, mam do niego pełne prawo więc.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności