Skocz do zawartości

Nauka php - ile czasu ?

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od kilku lat przymierzam się do nauki języka php.

Chciałbym w przyszlosci pisac proste strony/cmsy.

Umiem na srednio zaawansowanym poziomie html oraz ogarniam css jako tako.

Chcialbym sie spytac kogos kto sie orientuje ile moze zajac czasu oczywiscie +/- w takim przypadku dojscie do momentu , w ktorym napisze prosta strone w php rejestracja logowanie wyszukiwarka.

Jak Wy byscie do tego podeszli ? Zapisali sie na jakies kursy a moze uczyli sie w domu ?

Nie jestem jakims geniuszem nauka nie przychodzi mi super lekko , ale tez nie jestem głupi :D

Mam srodki na naukę i masę czasu,poniewaz prowadze strony internetowe , ktore w przyszlosci sam chcialbym obslugiwac i pisac do nich kod

Oczywiscie nie oczekuje odpowiedzi zajmie Ci 6 miesięcy i ucz sie w domu a po prostu jakis wskazowek jak Wy byscie to rozwiazali chcac nauczyc sie jak najszybciej php

Nauka na żywym organizmie (najlepiej testowym :P). Postaw sobie localhosta i na nim ćwicz przykłady. Jest wiele kursów online ale jeżeli wolisz wersję papierową to dla początkujących fajna opcja to praktyczny kurs php5 (Marcin Lis). 

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Twórz takie cośki:

1. Sztywna strona php (może być nawet tylko strona główna) zaciągająca treść  z pliku tekstowego.

2. Sztywna strona php zaciągająca tekst z bazy danych.

3. Strona php zaciągająca tekst z bazy danych mysql według parametru get.

4. Strona php z możliwością zapisu rekordu do bazy danych mysql  (później + usuwanie i edycja)

A później już ogarniasz to, co Ci będzie potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności