Skocz do zawartości

Ciekawostka czyli trik spamera

Lambar

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej ulubionej szukaczce wklepałem "antywirusy online"

I tak przeglądam wyniki, zawędrowałem aż (!) na 7 stronę, a tu nagłówek ZBOCZENIA, więc nie mogłem się powstyrzymać ;-)

a opis tego cusia taki stoi:

... pl asics symbole giertych godlo sms darmowe poligrafia chmury zhp detektyw gornicy

mozg fabryki mebli kotly opal darmowe antywirusy online sexcafe seicento ...

spojrzałem i widzę że słowo me poszukiwane jest, więc kliknouem pchany instynktem badacza ;-)

adres jaki się otworzył to: www . fastlogo . pl

mimo, że w googlach adres podany przy wyszukiwanej pozycji to nasz słynny spamer: zboczenia . ad . warszawa . pl

i co z takim delikwentem zaczynić?

:-|

Niektórzy się męczą z www.zglaszanie-spamu.w.pl - podkreślam, że właśnie ostatnie nasze działania są wymierzone przeciwko fastlogo.pl i bankier.pl które perfidnie stosują te techniki.

Ad.warszawa.pl zwiększyło ilość zaindeksowanych stron pięciokrotnie.

Coż, zapraszam do klikania. ;)

Pozdrawiam, J.

zawędrowałem aż (!) na 7 stronę, a tu nagłówek ZBOCZENIA, więc nie mogłem się powstyrzymać ;-)

a opis tego cusia taki stoi:

mam pytanie co normalny user robi na 7 stronie wyników wyszukiwania, rozumiem że adult warszawa jest na pierwszej , ale na 7?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Racja, coraz więcej mam REFERRERS ze śmietnika.

Zaczyna mnie to powoli drażnić.

Pamiętam jakiś czas temu była taka spamerska domena, xservs.net albo jakoś tak podobnie (w polskim google), generalnie co czegoś szukałem to trafiałem na ten spam. Usunięto jednak po jakimś czasie ten śmietnik tak więc z *.?.waw.pl *.?.warszawa.pl szopka. pl insiderpress. pl wirtualny.$miasto. pl netsprint. pl pewnie będzie podobnie.

OBY.

linki ze stopki...

No to skoro to taki problem dla wszystkich to poszukjacie narzedzia do testowania stron, uruchomcie i wygenerujcie taki ruch, żeby padł serwer, albo zjecie mu limi transefru i po sprawie,

Jez, dodaj tam link do takiego oprogramowania, umówcie sie na akcje i już.

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

No to skoro to taki problem dla wszystkich to poszukjacie narzedzia do testowania stron, uruchomcie i wygenerujcie taki ruch, żeby padł serwer, albo  zjecie mu limi transefru i po sprawie, 

Jez,  dodaj tam link do takiego oprogramowania, umówcie sie na akcje i już.

może to

https://httpd.apache.org/docs/programs/ab.html

https://htmlunit.sourceforge.net/

mam pytanie co normalny user robi na 7 stronie wyników wyszukiwania, rozumiem że adult warszawa jest na pierwszej , ale na 7?

Chodzi tobie czemu ja tam zawędrowałem czy czemu on dopiero tam się pojawił?

Ja bo jak czegoś szukam to dogłębnie ;)

a on to pewnikiem że to słowo mniej popularne jakieś jest.

No to skoro to taki problem dla wszystkich to poszukjacie narzedzia do testowania stron, uruchomcie i wygenerujcie taki ruch, żeby padł serwer, albo zjecie mu limi transefru i po sprawie,

Jez, dodaj tam link do takiego oprogramowania, umówcie sie na akcje i już.

Hmmm, to chyba rezultatu nie odniesie.

Gość może odwrócić bata i skierować na nas sądy.

Poza tym, zawsze może wykupić lepszy serwer i musiałoby nas być naprawdę sporo.

Jak dla mnie to pozostaje słać tylko info do goglesów z prośbą o zerknięcie.

Tak jak z kilkoma innymi stronami co to tylko w kodzie (internauta otrzymuje okulary ;-) mają od cholery i ciut ciut słów: tworzenie stron...

Z takimi to normalnymi metodami ciężko konkurować :-|

Tak jak z kilkoma innymi stronami co to tylko w kodzie mają od cholery i ciut ciut słów: tworzenie stron...

Z takimi to normalnymi metodami ciężko konkurować :-|

to nie do konca tak. badziewne szukarki typu onetowego rzeczywiscie lubia przesyt slow, ale w googlach spokojnie, bez stresu i etycznie mozesz byc #1.

msn

przeanalizuj wyniki: glownie dmoz (Twoja w tym glowa by tez sie tam znalesc), troche innych katalogow i spam typu https:// projektowaniestron androx.pl/

<script>function redirect(){window.location = "https://www androx.pl";} </script>

w google tutaj i tutaj wcale nie poraza

tak wiec, analizuj linki, postaraj sie o dmoz, w webwweb tez Cie nie widze i bedzie ok.

powodzenia :)

dzięki za porady!

w webwweb siedzę gdzieś zagrzebany, ale tam panie coś znaleźć... :-)

ostatnio zresztą o tym ktoś tu na forum pisał.

ilością linek androx przegrywa,

podejrzewam że ich jakość mamy na tym samym poziomie,

pozostał jeszcze "wpsaniały" dmoz, do którego gdzieś od roku dostać się nie mogę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności