Skocz do zawartości

to forum mi nie odpowiada

thant

Rekomendowane odpowiedzi

Rownież pozdrawiam i koncze udzielac sie na tym forum. Widze ze robicie wszystko, aby ludzie sie NIE dowiedziali co naprawde dziala na google.

Chyba specjalnie ukrywanie niektore sprawy, odnioslem takie wrazenie.  

Nie umiecie wygrac pozycjami, to zaczyna sie brudna wojna kto wyciagnie wieksze brudy innej strony www. Proponuje zatrudnic sie jako SEO w gazecie Fakt lub Super Express.

Zupełnie się z tym zgadzam. Wiedza która znajduje się na tym forum nie pozwala na zdobycie wysokich pozycji na konkurencyjne słowa. Jeśli zaczniesz fachowo opiniować jakieś zjawiska albo konkretnie pytać o pewne mechanizmy to nikt ci nie odpowie.

Ja już też przestałem się udzielać na tym forum. Lepiej poczytać sobie na forach zagranicznych, niekoniecznie tych najpopularniejszych, bardziej hobbystycznych. Jednak nie przestanę przeglądać wątków jakie tutaj się pojawiają, ponieważ dotyczą polskiego rynku seo - nowych stron, update itd.

Nie wszystko co zostało na tym forum napisane potwierdza sie na rynku, nie wszystkie testy są odpowiednio przeprowadzane, niektóre po prostu mylą i nie są wiarygodne.

To co wszystkim polecam to analiza konkurencji np. buy-links hostrocket. com . LOL.

Najlepiej i tak jakby to forum i inne fora zostały zablokowane, zrobić płatność np. 100PLN - pozdrawiam M. ;) i byłby spokój z pozycjonerami za 100zł.

serdecznie pozdrawiam

THANT

linki ze stopki...

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najlepiej i tak jakby to forum i inne fora zostały zablokowane' date=' zrobić płatność np. 100PLN - pozdrawiam M. ;) i byłby spokój z pozycjonerami za 100zł. [/quote']

z tym to masz troche racji, jezeli chodzi o inne polskie fora dotyczace seo to raczej nic tam nie ma - raczej poziom dla tych co zaczynają ( a tych jest coraz wiecej ostatnio ;) )

Wg mnie to i tak dobrze ze wszystkiego na temat pozycjonowania sie nie pisze...

Skuteczne pozycjonowanie stron internetowych, pozycjonowanie w wyszukiwarkach na rynku polskim

Najlepiej i tak jakby to forum i inne fora zostały zablokowane, zrobić płatność np. 100PLN - pozdrawiam M. ;) i byłby spokój z pozycjonerami za 100zł.

z tym to masz troche racji, jezeli chodzi o inne polskie fora dotyczace seo to raczej nic tam nie ma - raczej poziom dla tych co zaczynają ( a tych jest coraz wiecej ostatnio ;) )

Wg mnie to i tak dobrze ze wszystkiego na temat pozycjonowania sie nie pisze...

Skuteczne pozycjonowanie stron internetowych, pozycjonowanie w wyszukiwarkach na rynku polskim

Wiedza która znajduje się na tym forum nie pozwala na zdobycie wysokich pozycji na konkurencyjne słowa.

nieprawda

Jeśli zaczniesz fachowo opiniować jakieś zjawiska albo konkretnie pytać o pewne mechanizmy to nikt ci nie odpowie.

nieprawda

Ja już też przestałem się udzielać na tym forum.

7 postow i koniec? a moze kolejne wcielenie? :?

az mi skoczylo cisnienie... boszsz

Wiedza która znajduje się na tym forum nie pozwala na zdobycie wysokich pozycji na konkurencyjne słowa.

nieprawda

prawda. konkurencyjne słowa są poza zasięgiem zwykłych zjadaczy chleba którzy sądzą, że wystarczy za********ć tysiące ksiąg gości, blogów, katalogów oraz pisać słowami kluczowymi na stronie.

Jeśli zaczniesz fachowo opiniować jakieś zjawiska albo konkretnie pytać o pewne mechanizmy to nikt ci nie odpowie.

nieprawda

prawda. sprawdziłem. na konkretne pytania o bardzo istotne aspekty dyskusja się nie rozwija... jest magicznie ignorowana. jako przykład mogę podać wątek na temat formatu url i jego wpływu na indeksowanie przez wyszukiwarki

Ja już też przestałem się udzielać na tym forum.

7 postow i koniec? a moze kolejne wcielenie? :?

az mi skoczylo cisnienie... boszsz

pozostanę przy tym wcieleniu. część postów usunąłem, te których nie mogłem wykasować, skróciłem.

sorry dzisiaj mam nienajlepszy nastrój przez całą masę spamerów z warszawy

linki ze stopki...

na konkretne pytania o bardzo istotne aspekty dyskusja się nie rozwija... jest magicznie ignorowana

Gdzie ten wątek? może nie zainteresowałeś czytelników?

Nie wszystko co zostało na tym forum napisane potwierdza sie na rynku, nie wszystkie testy są odpowiednio przeprowadzane, niektóre po prostu mylą i nie są wiarygodne.

Wybacz ale testy prowadzone są okresowo więc trudno aby np. po miesiącu wszystkie strony testowe nadal istniały itp... Prowadź własne testy dziel się spostrzeżeniami i wiedzą.

Odbiegacie od tematu wątku... jeśli ktoś chce podzielić się informacją na temat funkcjonowania forum zapraszam do działu Komentarze

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

prawda. sprawdziłem. na konkretne pytania o bardzo istotne aspekty dyskusja się nie rozwija... jest magicznie ignorowana. jako przykład mogę podać wątek na temat formatu url i jego wpływu na indeksowanie przez wyszukiwarki

Y? A co tu do ukrywania jest?

Szy.

usunąłem ostatnią swoją wypowiedz na stronie https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic2359.html bo ostatecznie nikt nie odpowiedział. szkoda. faktycznie lepiej na ten temat nie dyskutować.

thant napisał:

strona.pl/slowo/

dla googla ok

onet, wp, netsprint, szukacz...... ciach

Według któregoś tam RFC jest to to samo. Zaobserwuj jak wygląda zachowanie przeglądarki gdy wpiszesz adres bez slesza - sama go dopisze. Rozważanie więc czy 'z' czy 'bez' są nie na miejscu.

Zresztą przeczytaj sobie szy swoją wypowiedź... szczególnie na temat slasha na końcu - przecież to jest bzdura, że same dodają slasha. jakby to robiły to by dopiero był bałagan.

podejrzewam, że doskonale o tym wiesz tak jak i inni guru z forum, ale po co powiedzieć prawdę... lepiej pokręcić trochę.

Może faktycznie tak jest lepiej.

linki ze stopki...

thant

Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i nikt chyba nie bedzie probowal zmienic Twojego.

Jezeli chodzi o to, ze jest w tej chwili sporo watkow, ktore nie sa rozwiniete, moze wynikac z tego, ze w okresie przed-swiatecznym wiele osob jest bardzo zajetych. Ja np. mam bardzo malo czasu zeby sie w tej chwili udzielac na forum i napewno wiele osob rowniez.

Z iloscia 8 postow, naprawde watpie, zeby ktos Ci strasznie nacisnal na odcisk tutaj, ale wybor jest Twoj.

Na tym forum rozmowa jest otwarta dla kazdego i na kazdy temat dot. pozycjonowania i zadne zamykanie albo sposoby pana M. nie beda mialy miejsca.

Pozdrawiam

thant

jeszcze jedno.

Wlasnie zauwazylem jeden z Towich 9 postow, ale w innym dziale. Chcialem jednak tutaj sie do tego ustosunkowac.

webcenter napisał

"Beta msn to wykorzystuje i google pewnie tez kiedys. Wlasnie duza ilosc linkow o nie stabilnej pozycjo oznacza ze linkowana strona to jakies czasowe wydazenie i dostaje dodatkowy boost w rankingu.

Powiedzmy ze nagle zblizaja sie wybory prezydenckie w USA i ludziki szukaja info o B. Clintonie. Duza ilosc stron www linkuje do nowej strony billa, przeznaczonej wlasnie wyborom prezydenckim. Wyszukiwarki to odkrywaja i wyzej plasuja NOWE linki do strony bila o wyborach niz np strony z info o bilu i monice ;]. Najczesciej te nowe linki beda sie utrzymywac krotki okres czasu (wydazenie).

Ta technologia ma za zadanie serwowac aktualne informacje z sieci, a nie jakies starocia z 10 000 linkow"

to może być prawdą... ale to tylko jedna z wielu poszlak.

Chrońmy rynek Panowie!

To forum jest otwarte!

;)

proponuję zamknąć możliwość rejestracji nowym użytkownikom i ograniczyć dostęp do forum tylko zarejestrowanym.

Czy nie uwazasz, ze przypadkiem zaprzeczasz sam sobie. :?

Na poczatku piszesz, ze nikt Ci nie chcial odpowiedziec na pytanie, a pozniej robisz post w stylu:

Chronmy rynek !!!

Jakos mi jedno nie pasuje do drugiego.

Moglbys sie chociaz zastanowic nad tym jaka chcesz postawe przyjac, bo to co napisales to sa 2 sprzecznosci.

thant

Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i nikt chyba nie bedzie probowal zmienic Twojego.

Jezeli chodzi o to, ze jest w tej chwili sporo watkow, ktore nie sa rozwiniete, moze wynikac z tego, ze w okresie przed-swiatecznym wiele osob jest bardzo zajetych. Ja np. mam bardzo malo czasu zeby sie w tej chwili udzielac na forum i napewno wiele osob rowniez.

No tak, święta idą, trza było ostro popracować nad niektórymi hasłami sezonowymi. Nie chodzi mi jednak o to że nikt nie chce ze mną dyskutować albo że długo muszę czekać na odpowiedzi tylko o to, że niektórzy starzy wyjadacze świadomie wprowadzają w błąd maluczkich. Jak już mają się w ten sposób wypowiadać to niech lepiej nie odpowiadają.

Z iloscia 8 postow, naprawde watpie, zeby ktos Ci strasznie nacisnal na odcisk tutaj, ale wybor jest Twoj.

Na tym forum rozmowa jest otwarta dla kazdego i na kazdy temat dot. pozycjonowania i zadne zamykanie albo sposoby pana M. nie beda mialy miejsca.

Pozdrawiam

Było troszkę wiecej postów, ale usunąłem. Wybór podtrzymuję - w kluczowych kwestiach nie będę się wypowiadał - milczenie jest lepsze od pisania czegoś, co może kogoś wprowadzić w bład i przez to może stracić źródło utrzymania.

Serdecznie Pozdrawiam cię Michale i życzę wesołych świąt i obfitego w $googleadsense$ 2005 roku.

linki ze stopki...

usunąłem ostatnią swoją wypowiedz na stronie  https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic2359.html bo ostatecznie nikt nie odpowiedział. szkoda. faktycznie lepiej na ten temat nie dyskutować.

Widzisz, teraz nawet nie pozwalasz się ustosunkować do tego co piszesz, bo jak, za przeproszeniem, baba, się obrażasz i 'strzelasz focha'. Usuwasz posty - LOL!

Może po prostu głupio zapytałeś? Lub o rzecz, którą napisano tu już wiele razy? Nie wiem, nie mogę znaleźć szklanej kuli.

Ale wiem, że pisząc o formacie URLa nie można napisać więcej niż kilku linijek tekstu plus spędzić trzech minut na obserwacji topowych serpów.

Według któregoś tam RFC jest to to samo. Zaobserwuj jak wygląda zachowanie przeglądarki gdy wpiszesz adres bez slesza - sama go dopisze. Rozważanie więc czy 'z' czy 'bez' są nie na miejscu.

Zresztą przeczytaj sobie szy swoją wypowiedź... szczególnie na temat slasha na końcu - przecież to jest bzdura, że same dodają slasha. jakby to robiły to by dopiero był bałagan.

Inna propozycja: pokaż mi to w praktyce - stwórz na serwerze katalog o nazwie 'thant' i plik o nazwie 'thant'. Podaj do nich URL-e.

Ja nie jestem informatykiem, nie jestem programistą, nie jestem administratorem. Najlepiej się czuję z kompasem w lesie lub w psychodelicznym tańcu w lesie ;), więc... mam ludzkie prawo do pieprzenia takich samych głupot, jakie teraz Ty wypisujesz.

podejrzewam, że doskonale o tym wiesz tak jak i inni guru z forum, ale po co powiedzieć prawdę... lepiej pokręcić trochę.

Może faktycznie tak jest lepiej.

Wiesz - pieprzysz. Jak potłuczony. Wszyscy nagle są źli i chcą biednego thancika oskubać i zrobić w konia?

To oczywiste, że wszystkiego się nie pisze. Bo gdyby tak było, pewnie kilku z nas musiałoby szukać nowego zajęcia. Mimo dość według mnie dużego stopnia przyjazności tutaj, ciągle jesteśmy konkurencją, jeśli nie bezpośrednią i dzisiejszą, tu pośrednią lub jutrzejszą.

I tak jak Ahonen nie powie dlaczego lata kilka metrów dalej niż Małysz, tak wielu nas tu nie powie Ci, dlaczego akurat teraz okupują pierwsze miejsce. Bo jutro Ty byś był na tym miejscu.

I tak jest wszędzie. Na każdym forum. Wiedzą podstawową i średnio zaawansowaną dzielą się wszyscy, a niuansami i trikami niewielu, bo dla tych niewielu te niuanse to często dłuuugie noce przed monitorem.

Blah.

Szy.

thant

jeszcze jedno.

Czy nie uwazasz, ze przypadkiem zaprzeczasz sam sobie.  :? 

...ciach

Na poczatku piszesz, ze nikt Ci nie chcial odpowiedziec na pytanie, a pozniej robisz post w stylu:

Chronmy rynek !!! 

Jakos mi jedno nie pasuje do drugiego.

Moglbys sie chociaz zastanowic nad tym jaka chcesz postawe przyjac, bo to co napisales to sa 2 sprzecznosci.

Można to nazwać postawą ironiczną. Webcenter postanowił zdradzić parę sekretów, napisać ciekawy system, jednak się wycofał z dalszego uczestnictwa w forum. Nieprzypadkowo wybrałem z kolekcji postów właśnie ten.

Dalsza wypowiedź na temat mojej postawy jest w poscie niżej.

Pozdrawiam

linki ze stopki...

Było troszkę wiecej postów, ale usunąłem. Wybór podtrzymuję - w kluczowych kwestiach nie będę się wypowiadał - milczenie jest lepsze od pisania czegoś, co może kogoś wprowadzić w bład i przez to może stracić źródło utrzymania.

Twoj wybor i kto Cie nie bedzie przkonywal inaczej.

Jak zapewne wiesz, pozycjonowanie nie jest nauka scisla i pewne rzeczy sie zmieniaja.

NIektorzy uzytkownicy przedstawiaja swoje domysly jako fakty, ale to jest raczej prostowane przez moderatorow, bo na cos takiego miejsca tutaj nie ma.

erdecznie Pozdrawiam cię Michale i życzę wesołych świąt i obfitego w $googleadsense$ 2005 roku.

Dziekuje bardzo i Tobie rowniez zycze Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku.

Chcialbym, aby adsense byl dla mnie czyms wiecej niz oplaceniem hostingu, ale narazie to tak wyglada. Na utrzymanie przez jeden dzien mi nie starcza pieniadze z Adsense.

... a ciągnąc dalej...

Wiesz co, mam na icq/gg/itp kilka osób stąd. I jakoś nie mam oporów żeby z nimi dzielić się spostrzeżeniami.

Może za mało siebie wkładasz w forum i seo ogólnie, za dużo chciałbyś dostać na tacy w formie gotowego manuala?

No i - czy Thant to webcenter właśnie?

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności