Skocz do zawartości

to forum mi nie odpowiada

thant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
I nie ma możliwości umieszczenia w jednym katalogu folderu i pliku o tej samej nazwie, gdyż w praktyce bedą tożsame. Chyba że pojawi się po nazwie slesz.

Mi już też na rozum pada. Slesz nic nie zmieni.

Szy.

PS A przynajmniej ciągle mi się tak wydaje.

faktycznie nie można. jednak jak generujesz stronę na podstawie bazy i masz rozbudowane regułki przekierowujące i czasem używasz poważniejszych webserwerów niż indiańskie to może się okazać że przy pewnych wynikach wyszukiwania z niektórych wyszukiwarek mogą pojawić się kłopoty.

linki ze stopki...

skoro napisałeś paredziesiat razy więcej postów niż ja to pewnie słyszałeś o fenomenie tej stronki - wysoki PR parenaście miesięcy temu...

Nie, nie słyszałem. Bo dla mnie PR6 nie jest fenomenem. Mamy w .pl i PR7 i PR8, trudno mi widzieć więc coś fenomenalnego w PR6.

parenaście miesięcy temu...

czy ktoś z forum może tworzył tą stronę ? przypomnę - grzyby pl

linki ze stopki...

Bądż że więc mężczyzną, Thant! ;)

Szy.

LOL. Proszę wytłumacz mi sens zdania powyżej. Jeśli uważasz że miernikiem męskości są sukcesy w dziedzinie w której sie specjalizuje to ok. Jednak wg tych kryteriów to raczej twoja ocena jest błędna.

Przypominam Ci, że kilka postów temu rozpaczałeś jak Ci tu źle, żał miałeś do forum, że nikt nie wykłada kawy na ławę, kasowałeś wcześniejsze posty. To do tego się odniosłem.

Szy.

Baj.

Szy. Czy ja rozpaczałem ? Czy mówiłem jak mi źle ? Czy miałem żal ?

Otóż nie. Skasowałem swoje posty, bo uznałem, że tak będzie lepiej. Nie ma co tego ciągnąć w nieskończoność. Wolałbym podyskutować na jakieś inne tematy niż zastanawianie się kto jest bardziej dojrzały emocjonalnie.

ALOHA

linki ze stopki...

prawda. sprawdziłem. na konkretne pytania o bardzo istotne aspekty dyskusja się nie rozwija... jest magicznie ignorowana. jako przykład mogę podać wątek na temat formatu url i jego wpływu na indeksowanie przez wyszukiwarki

Tak sie sklada, ze taka dyskusja byla tutaj prowadzona i analizowano wiele roznych przypadkow - zaczynajac od domeny, subdomeny a konczac na nazwie pojedynczego pliku.

usunąłem ostatnią swoją wypowiedz na stronie https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic2359.html bo ostatecznie nikt nie odpowiedział. szkoda. faktycznie lepiej na ten temat nie dyskutować.

Kolego takiego zachowania nie toleruje sie na zadnym forum. Dlatego proponuje abys sie poprawil w przeciwnym wypadku podzielisz los Cerebru.

No tak, święta idą, trza było ostro popracować nad niektórymi hasłami sezonowymi. Nie chodzi mi jednak o to że nikt nie chce ze mną dyskutować albo że długo muszę czekać na odpowiedzi tylko o to, że niektórzy starzy wyjadacze świadomie wprowadzają w błąd maluczkich. Jak już mają się w ten sposób wypowiadać to niech lepiej nie odpowiadają.

A dziwisz sie. Ja ich popieram bo nie warto dyskutowac z kims kto zaczyna dyskusje a pozniej ma zly dzien i kasuje swoje wypowiedzi.

Pamietaj rowniez, ze dyskusja na forum jest dobrowolna i kazdy sie tutaj pojawia jak ma chec to zrobic. Nikt nie jest na Twoje zawolanie i nikt bedzie na wyscigi z Toba dyskutowal.

Dodam jeszcze, ze skoro to forum Ci nie odpowiada to nikt Cie tutaj nie trzyma. Nie musisz nas raczyc swoim skandalicznym zachowaniem. Po prostu tutaj nie wchodzi i bedziesz mial mniej powodow do tego aby sie wciekac.

--------------------

Bardzo prosze o krytyke zachowania thana bo kasowanie postow jest nie na miejscu Wydaje mi sie rowniez, ze najwyzsza pora aby pomyslec o mozliwosci ignorowania niektorych ludzi na tym forum.

Bardzo prosze o krytyke zachowania thana bo kasowanie postow jest nie na miejscu Wydaje mi sie rowniez, ze najwyzsza pora aby pomyslec o mozliwosci ignorowania niektorych ludzi na tym forum.

Jak najbardziej kasowanie swoich postow lub edytowanie w taki sposob, ze dalsza dyskusja nie ma juz sensu, gdyz jest odpowiedzia na te posty jest nie na miejscu.

Co do ignorowania, to bedzie to mozliwe po Nowym Roku jak zmienie oprogramowanie forum, ale jeszcze przez jakis czas trzeba sie pomeczyc :)

thant

Przeczytaj to co powyzej, a jezeli chodzi o slashe i katalogi to:

Google indeksuje strony w taki sposob jak mu sie je podaje, czyli jezeli na koncu katalogu jest slash, to bedzie zaindeksowany url ze slashem.

Inktomi natomiast indeksuje katalogi bez slashu na koncu - przyklad

Zauwazylem to jakis czas temu jak pojawilo mi sie sporo bledow 404 i musialem zastosowac odpowiednia regulke w .htaccess, ktora dodaje slash do url katalogu, tak wiec odwiedzajacy trafiali na strone, a nie na 404.

Widzisz, ja umiem sie dzielic wiedza, ale akurat Twojego postu na temat urli nie zauwazylem i nie mialem okazji odpowiedziec.

Zamiast sie irytowac tym, ze nie dostales wystarczajaco informacji na Twwoje pytanie to po kilku dniach mozesz zrobic tzw. "bump" Twojego tematu i moze wtedy bys dostal satysfakcjonujaca Cie odpowiedz.

No nieżle .

Po tej lekturze.

Poczułem jakbym się tu pocił na darmo.Trochę przykro ale napewno nawet dla 1 usera warto to prowadzić

No tak......

Cokolwiek to znaczy

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No nieżle .

Po tej lekturze.

Poczułem jakbym się tu pocił na darmo.Trochę przykro ale napewno nawet dla 1 usera warto to prowadzić

No tak......

Cokolwiek to znaczy

Pozdrawiam

Dzięki, Kill Bill. Mam nadzieję, ze mówiąc 1 usera miałeś na myśli mnie. [/i]

linki ze stopki...

thant

Przeczytaj to co powyzej, a jezeli chodzi o slashe i katalogi to:

Google indeksuje strony w taki sposob jak mu sie je podaje, czyli jezeli na koncu katalogu jest slash, to bedzie zaindeksowany url ze slashem.

Inktomi natomiast indeksuje katalogi bez slashu na koncu - przyklad

Zauwazylem to jakis czas temu jak pojawilo mi sie sporo bledow 404 i musialem zastosowac odpowiednia regulke w .htaccess, ktora dodaje slash do url katalogu, tak wiec odwiedzajacy trafiali na strone, a nie na 404.

Widzisz, ja umiem sie dzielic wiedza, ale akurat Twojego postu na temat urli nie zauwazylem i nie mialem okazji odpowiedziec. 

Zamiast sie irytowac tym, ze nie dostales wystarczajaco informacji na Twwoje pytanie to po kilku dniach mozesz zrobic tzw. "bump" Twojego tematu  i moze wtedy bys dostal satysfakcjonujaca Cie odpowiedz.

a próbowałeś zapodać swój katalog blogów netsprintowi albo onetowi szukaczowi ? niestety... wydaje mi się że polskie wyszukiwarki nie radzą sobie z nowoczesnymi formatami url. (a la 9sekund.pl)

linki ze stopki...

a próbowałeś zapodać swój katalog blogów netsprintowi albo onetowi szukaczowi ? niestety... wydaje mi się że polskie wyszukiwarki nie radzą sobie z nowoczesnymi formatami url. (a la 9sekund.pl)

Dla wyszukiwarki nie ma znaczenia, czy to tyle 'fizycznych' podkatalogów, czy skrypt rewritujący te kilka parametrów. Ważny jest kod odpowiedzi serwera, a ten w żaden sposób nie zależy od ilości parametrów, sposobu ich przekazywania, itp.

Wystarczy na https://www.webconfs.com/http-header-check.php sprawdzić chociażby https://9sekund.pl/a5a124675/aparat/cyfrowy/nikon/d2h/.

I jeśli oceniać stosunek takiego Netsprinta do takiej konstrukcji URLa, to tylko w pozytywach, bo dla Netsprinta to najprostsza postać adresu jaka może być.

A i tak już sobie radzi z '?' całkiem nieźle.

Szy.

• 2 tygodnie później...

witam, trochę mnie mnie było i przegapiłem interesującą dyskusję, jednak chciałbym coś skomentować:

...konkurencyjne słowa  są poza zasięgiem zwykłych zjadaczy chleba...

z tym kompletnie się nie zgodzę, na pozycjonowaniu znam się powiedzmy przeciętnie, ale udało mi się wypozycjonować strony właśnie pod takimi hasłami i było ich kilka, teraz jest z tego niezła kasa, do czasu kiedy google zmieni algorytm, albo pojawią się kolejni konkurenci

co do tego forum to według mnie jest ono bardzo wartościowe pod jednym warunkiem - jeżeli czyta się bardzo uważnie wszystkie posty można wiele się dowiedzieć, ktoś gdzieś podał prosty przepis na google, no i w tym momencie tylko od Ciebie zależy czy to wyczytałeś pomiędzy słowami czy nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności