Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony poprzez sygnaturkę na forum o odmiennej tematyce

Czaoszesq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przepraszam jeśli ten wątek przewijał się już 150 razy. Mam taką sytuacje że prowadzę bloga o bardzo wąskiej tematyce oraz udzielam się na bardzo mocnym forum o zupełnie odmiennej tematyce. Niestety mam różne zainteresowania.

Czy promowanie strony w sygnaturce tego forum coś daje czy lepiej ją schować żeby sobie nie zaszkodzić spamem ? 

Strona o transhumanizmie, medycynie przyszłości i nanotechonologii: Human 2.0

10 godzin temu, Paq napisał:

Przewijało się w innym temacie:

Właśnie tak się spodziwałem, że mógł się już pojawić taki temat.

12 godzin temu, jimmi napisał:

możesz wrzucić, bez przesady z tematycznością.. szczególnie jak zrobisz do dobrze to nawet z tego innego tematycznie forum, ktoś klinie i przejdzie na Twój blog.

Sygnaturki dają mi około 20-30 wejść miesięcznie, wiec jest to tyle co nic. Bardziej mi zależy na tym żeby wypozycjonować stronę w wyszukiwarce, a przede wszystkim żeby sobie nie zaszkodzić.

Czy jeśli wypowidam się na jednej stronie kilka razy i tyle samo jest linków do mojej strony, nie zostanie to potraktowane przez boty google jako spam ?

3 minuty temu, Czaoszesq napisał:

Czy jeśli wypowidam się na jednej stronie kilka razy i tyle samo jest linków do mojej strony, nie zostanie to potraktowane przez boty google jako spam ?

Pierwszy link wystepujacy na jednej stronie sie liczy, reszta jest pomijana.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Cytat

Nie będzie potraktowane jako spam, ale z czasem SEO przestaje się skalować, tj. każdy kolejny link z tej samej strony ma już niższą wartość. Słowem - to, że ja na tym forum mam 1500 linków ze stopki nie odpowiada mocy jaką miałoby 1500 linków z 1500 różnych domen.

Ryzykownym scenariuszem byłoby np. kupienie linku site-wide w stopce forum w formie EMA dofollow, ale nie organiczne klepanie postów na forum i noszenie w sygnaturce odnośnika do strony.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

15 godzin temu, Czaoszesq napisał:

Mam taką sytuacje że prowadzę bloga o bardzo wąskiej tematyce

Jeżeli jest to blog na frazy, które nie mają dużej konkurencji to zupełnie bym nie zastanawiał się nad "problemem" linków z forum na inny temat. Jeżeli jednak są to frazy bardzo konkurencyjne to .... tym bardziej bym się nie przejmował, bo do pozycjonowania potrzebujesz całą masę innych linków.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

4 godziny temu, Paq napisał:

Nie będzie potraktowane jako spam, ale z czasem SEO przestaje się skalować, tj. każdy kolejny link z tej samej strony ma już niższą wartość. Słowem - to, że ja na tym forum mam 1500 linków ze stopki nie odpowiada mocy jaką miałoby 1500 linków z 1500 różnych domen.

Nawet gdyby było to 10 % pełnowartościowego linku to i tak jest to dużo.

2 godziny temu, Toto napisał:

Jeżeli jest to blog na frazy, które nie mają dużej konkurencji to zupełnie bym nie zastanawiał się nad "problemem" linków z forum na inny temat. Jeżeli jednak są to frazy bardzo konkurencyjne to .... tym bardziej bym się nie przejmował, bo do pozycjonowania potrzebujesz całą masę innych linków.

Pozycjonuje na frazy mało konkurencyjne (long-tail)

2 godziny temu, wudokacom napisał:

Myślę, że wpływ może mieć również częstotliwość publikacji postów.

Na blogu czy na forum? :) 

1 godzinę temu, Czaoszesq napisał:

czestotoliwość czasowa, czy żeby na każdej stronie było po równo ?

Tak, chodzi o to, żebyś na forum odmierzał linki w ilościach nieparzystych, bo jak będzie w ilościach parzystych to może być ban i filtr :)  Dlatego ja zawsze jak wchodzę na forum to piszę od razu dwa posty, tylko pierwszy raz napisałem jeden :) nieparzyście. Normalnie Dzień Świra.

2 godziny temu, Czaoszesq napisał:

Pozycjonuje na frazy mało konkurencyjne (long-tail)

Więc optymalizacja przede wszystkim i nie przejmuj się ilością linków na forum - wyżej niż TOP1 nie możesz przeskoczyć :D 

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

W ogóle o czym tu tule pisać... jeśli chodzi o linki z 1 (słownie: jednego) forum to może być to cokolwiek i nic złego się nie stanie. Nawet jeśli to będzie link dofollow EMA site-wide. Najwyżej nie będzie efektu i tyle :) I jeśli masz profil na forum to warto dodać tam link bo jest szansa, że coś pomoże.

Gdyby takich linków z różnych forów było więcej (dużo więcej) w profilu linków strony to można się zastanawiać czy warto ale wtedy to już całkiem inny i zdecydowanie bardziej skomplikowany temat.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

16 godzin temu, Czaoszesq napisał:

^^^ czestotoliwość czasowa, czy żeby na każdej stronie było po równo ?

Chodziło mi raczej o częstotliwość dodawania wpisów na forum - jeżeli będziesz spamował i dodawał po 300 wpisów to myślę, że algorytm może jakieś wnioski wyciągnąć. Tak jak pisał @Grzegorz Cz. - jezeli jest to jedna domena - to nic się nie stanie :) Gorzej jeżeli by to było 30 for i po kilkadziesiąt wpisów na każdym z nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności