Skocz do zawartości

Hreflangi - missing self reference dla osobnych artykułów

natka992

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! 

Widzę, że nie jako pierwsza mam pytanie dotyczące atrybutu hreflang.

Moja sytuacja z nimi wygląda następująco: Mam strony w kilku wersjach językowych. Wersję angielską mam 1: '-------.eu', pozostałe strony '----------.eu/bg', '----------.eu/ro' itd.

Narzędzie 

https://technicalseo.com/seo-tools/hreflang/

pokazuje, że wszytko jest wdrożone poprawnie na każdej ze stron. Natomiast w Search Console - Kierowanie międzynarodowe wstępują błędy związane z brakiem tagów powrotnych. 

Wydaje mi się, że chodzi tu o artykuły - najczęściej są to błędy typu - jakiś artykuł o danym słowie kluczowym np.: "Blue widget" pojawia się na stronie 'x', 'y'  ale nie ma go na stronie 'z' - wtedy pojawia się błąd z brakiem tagów powrotnych.

Screaming Frog również wyrzuca sporo błędów: "Missing Slef Reference", "Missing X-Default" i samo "Missing".

Czy to jest tak, że kontent na poszczególnych stronach ma być taki sam? Wszystkie artykuły mają mieć odwzorowanie na każdej ze stron? Czy jest sposób, by temu zapobiec?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności