Skocz do zawartości

Własna działalność

asseq

Rekomendowane odpowiedzi

Ja otrzymałem w październiku 2017 roku dotację na otwarcie własnej firmy, która zajmuje się copywritingiem. Nie było to takie trudne, a 18 tysięcy złotych pozwoliło mi świetnie wyposażyć sobie biuro do pracy. Kupiłem m.in. laptopa, biurko z możliwością automatycznej zmiany wysokości, szafkę, lampę wiszącą i biurkową, ergonomiczny fotel, drukarkę etc. Ogólnie wszystko, co może się przydać w przypadku każdej działalności prowadzonej zdalnie. Aby dostać dotację, trzeba było napisać biznesplan. Minus jest niestety taki, że trzeba się zarejestrować w PUP-ie jako osoba bezrobotna i uzyskać drugi profil. Od momentu rejestracji do otrzymania dotacji może minąć kilka miesięcy. Ale jeśli ktoś może tyle czekać, to uważam, że warto. Napisałem niedawno wpis na blogu, w którym piszę więcej na temat mojej historii dotyczącej ubiegania się o dotację:

https://www.web-writing.pl/copywriting/jak-otrzymac-dotacje-na-otwarcie-firmy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności