Skocz do zawartości

SEO/Pozycjonowanie - Ja vs Firmy

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, m.marciniak napisał:

Nie rozumiem. Nawet nie podałem adresu domeny, więc o co chodzi? Skąd wiesz, czy drugi i trzeci sklep nie sprzedaje? Zaskoczę Cię, bo każdy z nich sprzedaję, tylko, że jak na razie mało. Wszystkie funkcjonują jak należy na allegro. 

Mówię jak zaobserwowałem, jak ktoś ma główny biznes z którego ma najwięcej, to jemu poświęca czas a reszta leży z boku. Żeby coś rozkręcić, trzeba z tego się utrzymywać albo przymierać głodem bez tego. Wtedy są działania. Myślisz że mi się chce moje sklepy rozkręcać? leżą, kończę robotę z pozycjonowaniem i mi się nic już nie chce.

Na siłę? No chyba sam decydujesz o tym, co przyjmujesz do realizacji. A diagnoza: "wyłącz to, zamknij to i wstydu oszczędz" pokazuję Tylko twoją niekompetencję. Dobra firma wskazałby co trzeba zmienić/poprawić aby dobrze prosperowało i przyciągnęło klienta. Logiczne jest, że jeśli klient widzi potencjał w towarze,  towar sprzedaję się innymi kanałami sprzedaży, to nie będzie chciał zamknąć sklepu.

Nie diagnozuję po wyglądzie przecież tylko statystyki z 2 lat. Kompetencja SEO kończy się na działaniach związanych z wyszukiwarkami internetowymi i uzyskiwaniu tam miejsc, a Ty byś chciał full service tak jak z resztą wszyscy których spotykam. Zaraz klucze oddasz od firmy i loginy do kont bankowych. Potem będę pił do lustra że mam z tego 5% a robię praktycznie wszystko. Wyzysk w czystej postaci.

Analityk sprzedaży bierze 8 klocków na miesiąc, analityk ruchu na stronach 6-7 tysięcy na etat. Ale na takie info u klienta odzywa się "za darmo" albo "ja sam". No i leżą biznesy. Robi się tanim kosztem wszystko. Polska.

Twoje wróżenie z fusów jest bez sensu. Nie podałem żadnych dodatkowych informacji o sklepach, a Ty z góry założyłeś, że jestem nieudacznikiem i że nic mi się nie uda.

To tylko Twój uraz narcystyczny - dewaluowanie (przez bliskich, opiekunów, rodziców) że Ci nic nie wyjdzie. Chyba już na czymś stoisz, czy dalej ta sama melodia?

Ja tu tylko mówię o mniejszym napięciu emocjonalnym, nie-personalnym, że mniej jest oleju z drugiego i trzeciego tłoczenia.

Spotkałem baaardzooo dużo ludzi takich jak Ty po drodze, od początku swojej działalności. Każdy miał takie "złote rady", że hej ! Cieszę się, że żadnego z nich nie posłuchałem i jestem teraz tu, gdzie jestem. 

Osiągnąłeś swoją wielkość i pokazałeś im wszystkim.

Jak takie rady dajesz swoim klientom, to nie dziw się, że Cię nie słuchają :) Da się zrobić kilka dobrych sklepów.

Ja mam wrażenie że ich oszukuję, daję nadzieję mimo że widzę że to marnie rokuje.

To komu ma zależeć?

Idąc tym tropem. Wdg. Ciebie nie można mieć kilku dobrych działalności. No a jednak można.... Wystarczy dobrze sobie wszystko rozplanować i podzielić obowiązki. O tym, że sam wszystkiego nie zrobię, dobrze wiem. WIĘKSZOŚĆ rzeczy robię sam/mam zautomatyzowane i daję radę. 

Jak masz 12 lat hurtownię marmolady owocowej, to już masz to ogarnięte i sprawdzone. Klienci też patrzą czy mają jakiegoś świeżo upieczonego specjalistę czy kogoś z historią.

Jak to rozkładasz na kilka produktów ciągniętych przez lata, to jasne, nie ma problemu. Ale samo się nie zrobi, a tym bardziej nikt za Ciebie tego nie dogra jak ma z tego parę procent a Ty większość.

3 godziny temu, Beerbant napisał:

(te same produkty)

Diabeł tkwi w szczegółach. Specjalista z historią.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności