Skocz do zawartości

Trust Flow - jak zwiększyć?

renegat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Moja witryna ma wg wskaźnika 5 Trust Flow. Chciałbym zwiększyć wskaźnik. Czy możecie polecić jakie środki można podjąć samodzielnie? Ewentualnie komu zlecić zadanie w tym zakresie? Potrzebuję zaufanej osoby, która pomoże mi w pozycjonowaniu witryny.

w sumie to chciałbym poprawić widoczność głównej strony w wynikach wyszukiwania. Podstrony są dobrze pozycjonowane. szukam kogoś, kto mógłby mi w tym pomóc. nie wiem czy TR może coś zmienić. piszą różne rzeczy. 

TF to wskaźnik prywatnej firmy nie mający związku z algo Google.

Linkuj stronę takimi linkami aby rankowała, a nie zwiększała wskaźnik TF który nie ma korelacji z serpami.

2 godziny temu, renegat napisał:

Chciałbym zwiększyć wskaźnik. Czy możecie polecić jakie środki

aby podnieść TF wystarczy wpiąć stronę do jakiegoś rotacyjnego SWL lub podlinkować zaspamowanymi księgami gości

Ale tam jak napisałem wyżej podniesie TF nie spowoduje (w większości przypadków) podniesienia pozycji w Google

chciałbym, żeby rankowała. Nie wiem jednak, jak linkować. Kiedyś dodawałem witrynę do katalogów. Nie wiem czy teraz to ma jeszcze znaczenie. co mógłbyś doradzić? Jakimi linkami linkować? czy ma sens kupowanie linków na allegro? ewentualnie jak mógłbym się do tego zabrać, aby osiągnąć lepszy wynik strony? może na tut. forum możecie kogoś polecić, aby podlinkować stronę?

w każdym razie bardzo dziękuję za cenne uwagi, moja wiedza o pozycjonowaniu jest niewielka, ale się rozwija :)

53 minuty temu, renegat napisał:

Kiedyś dodawałem witrynę do katalogów.

Katalogi dalej są ok ale tylko te płatne i dobrze moderowane, jest ich niewiele.

54 minuty temu, renegat napisał:

Jakimi linkami linkować?

Rankującymi:) Moja rada: postaw kilka , kilkanaście stron linkuj każdą w inny sposób innymi linkami i będziesz wiedział co i jak działa:)

55 minut temu, renegat napisał:

czy ma sens kupowanie linków na allegro?

w większości przypadków zdecydowanie nie, większość to oflagowane miejscówki z których tam linkują

5 godzin temu, renegat napisał:

Potrzebuję zaufanej osoby, która pomoże mi w pozycjonowaniu witryny.

To może ktoś z rodziny :) 

Oczywiście, taki żart.

Zawsze trzeba postawić pytanie podstawowe: co chcesz osiągnąć i czy możesz zarabiać? Jak odpowiesz na te pytania to łatwiej będzie Ci dobrać narzędzia, również pod kątem kosztów. Jeżeli myślisz, że zrobisz coś "bez kosztów" to niestety nie można liczyć na wiele, ale wszystko zależy od branży i zasięgu. Jeżeli fraza jest łatwa to pewnie i konkurencja nie wielka więc dużej armaty na to nie trzeba. Doradzać Tobie bez wiedzy na temat fraz nie ma większego sensu.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

@s_matysik , bez urazy panie kolego, ale bezedury gadasz... moderacja i opłata za katalog nie wpływa na jego jakość! Dlaczego wątkotwórca ma postawić kilkanaście stron? i po co ? a dlaczego nie 287 stron ?

@renegat czego innego wymaga fraza "opony", a czego innego "wyprowadzania baranów na smyczy w Woskowicach", a pomyśl jak trudno jest zdobyć linki z Allegro i jaką mogą mieć wartość, jakby były dużo warte, to zamiast siedzieć tu na forum, każdy by sobie walną 1, 2 ... 50 pakietów z allegro i liczył kasiorkę... ;-)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

5 godzin temu, M0drzew napisał:

opłata za katalog nie wpływa na jego jakość

darmowe dawno oflagowane

5 godzin temu, M0drzew napisał:

Dlaczego wątkotwórca ma postawić kilkanaście stron?

aby przeprowadzić testy dzięki którym przetestuje jakie linki rankują

o cho cho :) nie chciałem, aby z prośby o pomoc zrobił się jakikolwiek ferment na forum. szukam pomocy. nie chciałbym wykorzystywać niczyjej wiedzy. raczej liczę na życzliwość ludzką i sugestie. co firma, to inny patent na pozycjonowanie i w tym jest klucz. w mojej branży jest duża konkurencja. 

mogę postawić strony na darmowych platformach? jak mógłbym przeprowadzić test? 

6 godzin temu, renegat napisał:

w mojej branży jest duża konkurencja. 

mogę postawić strony na darmowych platformach?

Jeżeli prawdą jest to co napisałeś to chyba nie ma sensu robić testów, tylko szykować dużą kasę - niezależnie czy to na zlecenie pozycjonowania firmie, czy zakup "Wszystkiego" co potrzebne do pozycjonowania.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności