Skocz do zawartości

Cześć Wszystkim.

jumajka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.  Na stronę trafiłem bo zmusiło mnie do tego życie ;) Posiadam stronę, którą kilka lat temu sam pozycjonowałem z dobrym skutkiem. Potem tego zaprzestałem z braku czasu i teraz postanowiłem znowu podnieść swoją pozycję w google. Ponieważ nie posiadam zbyt dużo czasu postanowiłem, że znajdę firmę, która miałaby się tym zająć. I tu pojawia się problem bo wydaje mi się, że ta firma robi mnie w „Karolka”. Minęły 3 miesiące, a moje statystyki wyglądają gorzej niż w dniu rozpoczęcia współpracy.  Boje się, że jak dotrwam do końca umowy to w ogóle będę na samym końcu wyszukiwarki. W związku z tym mam do Was pytanie. Czy jeżeli w dniu w którym skończy mi się umowa moja pozycja będzie gorsza niż w dniu podpisania umowy  to czy mogę zażądać zwrotu kosztów?  Czy warto czekać do wygaśnięcia umowy czy może teraz ją rozwiązać, tylko w jaki sposób? Dodam, że firma przez 3 miesiąca przysłała mi info, że dodali mnie do 3 katalogów z czego odnalazłem się tylko w jednym. Co miesiąc wysyłają mi raport wyświetleń zapytań z analityki wyszukiwania z Search Console + średnią pozycję fraz , która z miesiąca na miesiąc jest coraz gorsza. Co robić??

Witaj,

Jak zapewne się domyślasz nie jesteś jedynym, który ma podobny problem. Z Twojego opisu wnosząc lepiej za tę współpracę podziękować. Natomiast w jaki sposób trudno powiedzieć bez znajomości umowy.

Przy wyborze nowej firmy naprawdę warto poświęcić więcej czasu na wytypowanie kogoś ogarniętego.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W umowie nie jest nic napisane co w przypadku takiej sytuacji powinny zrobić strony. Jest tylko zapis, że umowę można rozwiązać po upływie min 6 miesięcy. Nie ma też nic napisane co w przypadku jeżeli strona zamiast rosnąć w rankingach, spada. Stąd też pytanie. Jak się z tego „wymiksować”. Pewnie są tu osoby które miały podobną sytuację lub same są właścicielami firm seo.  Co do wyboru firmy to nie brałem pierwszej lepszej.  Wybierałem z pośród ok 10 które sam znalazłem lub takich które odp. na moje ogłoszenie. Na stronie u wszystkich wszystko ładnie wyglądało.  Pełna profeska, opinie klientów (raczej nie brałem ich pod uwagę)  itd. A jak już się podpiszę umowę to.. Zresztą myślę, że tak jest w każdej branży, że są profesjonaliści i naciągacze, których niestety jest więcej.

On 1/13/2018 at 7:02 PM, jumajka said:

W umowie nie jest nic napisane co w przypadku takiej sytuacji powinny zrobić strony. Jest tylko zapis, że umowę można rozwiązać po upływie min 6 miesięcy. Nie ma też nic napisane co w przypadku jeżeli strona zamiast rosnąć w rankingach, spada.

Wygląda na to, że jeszcze 3 m-ce przed Tobą :)

Kalkulator dni roboczych - jak obliczyć ile jest dni roboczych w danym miesiącu.

3 godziny temu, jumajka napisał:

Nie załamuj mnie :( a co w przypadku jeżeli nie otrzymam jakiegoś comiesięcznego raportu, który jest w umowie zagwarantowany?

Zagwarantowany raport dobry czy zły ;) Dla mnie ileś lat temu firma seło zrobiła optymalizację, dodali link na swojej stronie w realizacjach (i tylko tam) i kasowali co miesiąc abonament. Pożegnanie kosztowało mnie 3 miesięczny abonament :D W DG zdarzają się złe decyzje trzeba to tylko zauważyć i następnym razem podejmować właściwsze. Wszystko.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności